Κάνε μια ταινία στην Θεσσαλονίκη σε 4 ημέρες

0
387

Η 7η τέχνη ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει προσγειωθεί και εναρμονιστεί με την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Το σινεμά δεν είναι πια μια τέχνη για “λίγους”, δεν είναι ένα κλειστό κλάμπ, πλέον μπορεί να δοθεί η ευκαιρία στον καθενά να “αγγίξει” αυτό τον μαγικό κόσμο και να βιώσει απο μέσα πως είναι τα γυρίσματα μιας ταινίας μικρού μήκους.

cinema3Το ΦΙΞ in art (Fix in Art) είναι οι νέοι παραγωγοί του project που υλοποιείται απο την RSVP στα πλαίσια του Wοrkshop- Κάνε μια ταινία σε 4 ημέρες, που ξεκίνησε στις 5 Μαίου του 2011 στο Mutant Space Trash Culture Revue (5th-8th May) μετά προχώρησε στο Corona Fastnet Short Film Festival (26th-29th May), και τελευταίος του σταθμός ήταν το Kinsale Arts Week (11th-14th July).

Αυτή η συλλογική διαδικασία κινείται απο τη σύλληψη της ιδέας, και συγγραφή σεναρίου στην προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους σε 4 μόνο ημέρες! Μέσα από τη δράση αυτή καλεί το κοινό να εμπλακεί με την τέχνη της δημιουργίας μιας ταινίας μικρού μήκους από την σύλληψη της ιδέας, τη συγγραφή του σεναρίου μέχρι την προβολή της στο ακροατήριο. Το επαγγελματικό συνεργείο (κινηματογραφιστής, video editor κτλ) προέρχεται από τους έμπειρους δημιουργούς της πόλης μας αλλά και από όλο τον κόσμο.

cinema2Κατά τη διεξαγωγή του project έχει γίνει πρόβλεψη για ένα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, μέσα απο την μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί κατα τη διάρκεια του workshop. Ξεκινάμε με ανοιχτή καρδιά και μυαλό, και επαγγελματικό συνεργείο και εργαζόμαστε προς την υλοποίηση μια ολοκληρωμένης ταινίας, έτοιμη για προβολή την 4η μέρα του εργαστηρίου στις 23 Φεβρουαρίου στις 20.30 το βράδυ κατά το 2ο κύκλο υλοποίησης.

cinema4Η βασική ομάδα που συνθέτει το workshop είναι οι:

Ευανθία Σταύρου (Evita)/ Εxecutive Producer/Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού συλλόγου “Αναζητητές Θεάτρου” @FIX in art

Διονύσης Ζαφειρίδης/ Executive Producer/ Iδιοκτήτης, δημιουργός, τεχνικός @FIX in art

Yvonne Coughlan of RSVP/ Director, Producer, (Red Sandstone Varied Productions)

H σελίδα στο facebook σε αυτό το link είναι ανοικτή για περισσότερες πληροφορίες πάνω στις προηγούμενες εμπειρίες του project “Connections-Make a film in 4 Days”.

Aκολουθεί ένα backstage documentary απο την παραγωγή των τριών ταινιών που μέχρι τώρα έχουν γεννηθεί στα πλαίσια του Workshop.

*Δηλώσεις συμμετοχής στο : inartngo@gmail.com & τηλεφωνικά στο 2310 500034. Συμβολικό Κόστος συμμετοχής : 5 ευρώ ανα τετραήμερο + Εγγραφή ως μέλος στο ΦΙΞ in art (10 ευρώ/ έτος) Ειδική τιμή για ηθοποιούς/ σπουδαστές / ανέργους (5 ευρώ/ έτος)

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ