Φωτογραφική Έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας Αρχιτεκτόνων

0
316

Ο A. France αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «στην τέχνη και στην αγάπη το ένστικτο είναι αρκετό·». Το 1993-94 μια επίδοξη ομάδα φοιτητών αφορμώμενοι από το πάθος και την αγάπη τους για τη φωτογραφία ιδρύουν τη Φωτογραφική Ομάδα του τμήματος των Αρχιτεκτόνων. Από την ημέρα ίδρυση της τα μέλη της αποδεικνύουν εμπράκτως τη δημιουργικότητα τους, εκθέτοντας κάθε χρόνο το φωτογραφικό τους έργο μέσω της ετήσιας συγκεντρωτικής τους έκθεσης.

Έτσι και φέτος οι δύο ομάδες της Φ.Λ.Α.Σ, η ομάδα των νέων και παλαιών μελών παρουσιάζουν τα φωτογραφικά τους έργα στον Εκθεσιακό Χώρο της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Το θέμα της φετινής έκθεσης είναι διπλό καθώς τα νέα μέλη αφορμούνται από το θέμα της «Ακίνητης Κίνησης», ενώ τα παλαιά μέλη εμπνεόμενα από τη ταινία του ταλαντούχου και ευρηματικού Xavier Dolan αποτυπώνουν βάσει της δικής τους οπτικής γωνίας τη ταινία «Laurence Anyways» . Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιουνίου με ωράριο λειτουργίας καθημερινά από τις 11 π.μ μέχρι και τις 7 μ.μ .

Η «γιορτή της Φωτογραφίας» θα ολοκληρωθεί με το πάρτι που διοργανώνει η ομάδα την ημέρα των εγκαινίων ως δείγμα ευχαριστίας για την ενεργή παρουσία του κοινού. Σαράντα οκτώ νέοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν το καρπό της προσωπικής τους ενασχόλησης, έπειτα από ένα χρόνο μαθημάτων και συναντήσεων.

Η τέχνη είναι ένα εργαλείο για να ανακαλύψουμε τη «δική μας προσωπική» αλήθεια, βαδίζοντας σε αχαρτογράφητα  μονοπάτια της ψυχής μας· Καλή μας θέαση λοιπόν!

poster_finale_FINALE

Προηγούμενο άρθρο5+1 fashion brands γεννημένα στην Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθρο5 ωραίες ιστορίες νερού made in SKG
Ειρήνη Περπερίδου
Κάπου εκεί στην εφηβεία ξεκίνησε να με τρώει το σαράκι των λέξεων ·εκμεταλλευόμουν κάθε κενό χώρο στα σχολικά μου βιβλία, γράφοντας ποιήματα· Το «χούι» συνεχίστηκε, απλά άλλαξε μορφή και έκταση · Και κάπως έτσι οι λέξεις μετατράπηκαν στο πιο πιστό σύντροφο και το χαρτί στο πιο επιστήθιο φίλο, στον οποίο οι αλήθειες μαρτυρούνται με ευκολία και τα μυστικά της καρδίας παρουσιάζονται με ειλικρίνεια ενός μικρού παιδιού. Το γράψιμο είναι το όπιο των ιδεαλιστών και το καταφύγιο των ρομαντικών.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ