Agenda

Δοκιμάστε το νέο κρασί made in SKG σε ένα δείπνο για καλό σκοπό!

Το δεύτερο φιλανθρωπικό δείπνο για καλό σκοπό από το Thessaloniki Food Festival 2016!

Parallaxi
δοκιμάστε-το-νέο-κρασί-made-in-skg-σε-ένα-δείπνο-147165
Parallaxi

seros

Μετά τη μεγάλη επιυχία που σημείωσε το πρώτο για φέτος φιλανθρωπικό δείπνο του Thessaloniki Food Festival, με την πρώτη παρουσίαση του κρασιού του αστικού αμπελώνα του Δήμου, τώρα δίνεται η δεύτερη ευκαιρία στους Θεσαλονικείς να δοκιμάσουν το υπέροχο κρασί που φέρει το σήμα κατατεθέν του!

σερος2

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στις 20.00, στο εστιατόριο Seros Prime Dining του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δείπνο για καλό σκοπό από το Thessaloniki Food Festival 2016. Οι προσκλήσεις για συμμετοχή κοστίζουν 25 ευρώ αντίστοιχα και διατίθενται στο δημαρχείο. Παράλληλα με την πρόσκληση, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα παραλαμβάνουν και από μία φιάλη κρασιού. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός», ενώ το δείπνο θα συνοδευτεί από το πρώτο κρασί-παραγωγή του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που φέρει το όνομα «Η Γοργόνα», παραπέμποντας στο μόνιμο λογότυπο του Thessaloniki Food Festival.

γοργόνα2

Η επίσημη παρουσίαση της «Γοργόνας» έγινε στο φιλανθρωπικό δείπνο της 22ης Νοεμβρίου, για την ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου γονέων παιδιών πασχόντων από ινώδη κυστική. Η «Γοργόνα» εμφιαλώνεται από τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου, ενώ στην πρώτη παραγωγή θα κυκλοφορήσουν 1.400 φιάλες κρασιού. Το κρασί προέρχεται από τον αστικό αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διαμορφώθηκε στην καρδιά της πόλης, σε μία έκταση περίπου δύο στρεμμάτων στη συμβολή της οδού Αγίου Δημητρίου με τη Τζοβαροπούλου, απέναντι από το Καυτανζόγλειο στάδιο, με εμπνευστή το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τη συμβολή του εργαστηρίου Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. με την επιστημονική τους γνώση και την ευγενική προσφορά του Κτήματος Γεροβασιλείου σε τεχνογνωσία και εξοπλισμό. Την άνοιξη του 2013 φυτεύτηκε ο αμπελώνας με δύο λευκές και δύο ερυθρές ελληνικές ποικιλίες. Μαλαγουζιά, Ρομπόλα, Ξινόμαυρο και Αγιωργίτικο έδωσαν από τον πρώτο τρύγο του 2015 το πρώτο κρασί της πόλης και η γοργόνα-σύμβολο του Thessaloniki Food Festival το όνομα της.

γοργονα

*Μην χάσετε λοιπόν την -δεύτερη- ευκαιρία να δοκιμάσετε την «Γοργόνα» σε μια όμορφη βραδιά για καλό σκοπό, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στις 20.00, στο εστιατόριο Seros Prime Dining του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace, τηλ 2310549000

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα