Δωρεάν σπόροι για τα δικά σας ανοιξιάτικα λαχανικά!

0
4387

bios-coop-1_1

Το “Βίος Coop”, το ελληνικό παντοπωλείο που έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει από τo ξεκίνημά του, καθώς λειτουργεί με τον συνεταιριστικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα ενός σούπερ μάρκετ που ανήκει ολοκληρωτικά στα μέλη του, διοργανώνει άλλη μια από τις δράσεις του.

1

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 από τις 18:00 μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ. η ομάδα Θεσσαλονίκης από την εναλλακτική κοινότητα ”Πελίτι” θα βρίσκεται για άλλη μια φορά στο συνεταιριστικό μη κερδοσκοπικό παντοπωλείο ”Bios Coop” για να μοιράσει σε όσους ενδιαφέρονται παραδοσιακούς σπόρους ανοιξιάτικων λαχανικών. Η δράση μάλιστα τονίζει το μήνυμα «Ενάντια στην εισαγωγή των μεταλλαγμένων και στις πατέντες των πολυεθνικών», καθώς και το παντοπωλείο “Βίος Coop” και η κοινότητα Πελίτι στρέφονται στα παραδοσιακά ποιοτικά και καθαρά ελληνικά προϊόντα. Η κοινότητα έχει ξαναμοιράσει σπόρους σε συνεργασία με το “Βίος Coop” στον χώρο του παντοπωλείου, δράση που είχε τεράστια απήχηση στους Θεσσαλονικείς που το επισκέφτηκαν.

3 4

Το «Πελίτι» ξεκίνησε την άνοιξη του 1995 στο Δασωτό Κ. Νευροκοπίου Δράμας και αποτελεί μια δράση για τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών. Σήμερα το Πελίτι, εδρεύει στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας. Έχει 15 τοπικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα και μια στη Σόφια της Βουλγαρίας. Το Πελίτι έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της γεωργικής βιοποικιλότητας της χώρας και έχει τιμηθεί γι’ αυτή του την προσφορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διασώσει πάνω από 2.000 παραδοσιακές ποικιλίες και τις έχει διανείμει σε περισσότερους από 150.000 καλλιεργητές.

2

Επισκεφτείτε λοιπόν το “Βίος Coop” στην Κων. Καραμανλή 42 στο ύψος του Ευκλείδη και προμηθευτείτε κι εσείς σπόρους για τον δικό σας μικρό ανοιξιάτικο λαχανόκηπο!

 

Δείτε επίσης: Ένας μπακαλόγατος στο συνεταιριστικό παντοπωλείο βiος COOP

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ