Όσα ετοιμάζουν οι πολιτιστικοί φορείς της πόλης στη 14η ΔΕΒΘ

0
945

Η 14η ΔΕΒΘ είναι εδώ και συνεργάζεται και φέτος με τους πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς της πόλης που συμβάλλουν δημιουργικά σε μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, με επίκεντρο το βιβλίο: εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, εικαστικών κι όχι μόνο θα πλαισιώσουν το πολιτιστικό πρόγραμμα της Έκθεσης Βιβλίου με παράλληλα δρώμενα σε όλη την πόλη ανοίγοντας τον διάλογο του βιβλίου με τις άλλες τέχνες.

Δείτε τι σας ετοιμάζουν στην 14η ΔΕΒΘ κάποιοι από τους αγαπημένους φορείς της Θεσσαλονίκης!

Οι «Φωνές της Ελευθερίας» ανοίγουν την πρώτη σελίδα της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου

Barbara Hendricks soprano George - Emmanuel Lazaridis piano Department of Music Science & Art (DMSA) of the University of Macedonia Choir Mixed Youth Choir of the Holy Church of St. Cyril & Methodius, Thessaloniki Symphony Orchestra of the Municipality of Thessaloniki MOYSA - Megaro Youth Symphony Orchestra Conductor: Marie Bejstam Maria Emma Melingopoulou Haris Iliadis

«Παρών» στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, η οποία θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo από τις 11 έως τις 14 Μαΐου, θα είναι ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ), προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να καταστούν συμμέτοχοι των κοινωνικών πρωτοβουλιών του.

Το νέο φωνητικό σύνολο που συγκρότησε πρόσφατα ο ΟΜΜΘ με τη συμμετοχή 20 παιδιών προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ, υπό την επωνυμία «Φωνές της Ελευθερίας», θα συμπράξει με τη Νεανική Χορωδία του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, όπου έχει ενταχθεί και υπό την καθοδήγηση της οποίας λειτουργεί.

Οι δύο χορωδιακές ομάδες θα συμμετάσχουν στην επίσημη τελετή εγκαινίων της διοργάνωσης, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 8 μ.μ. Οι 40 νεαροί χορωδοί των δύο σχημάτων θα εμφανιστούν στην αίθουσα «Νότος», στο περίπτερο 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διεύθυνση της μαέστρου Μαρίας Μελιγκοπούλου. Στο πιάνο θα τους συνοδεύουν ο Νίκος Ζαφρανάς και η Ρένα Μαύρου.

Τα δύο σύνολα θα παρουσιάσουν σύγχρονα, παραδοσιακά και negro spirituals τραγούδια. Μεταξύ άλλων θα ερμηνεύσουν συνθέσεις από το ορατόριο για παιδιά «African Madonna», το οποίο περιλαμβάνει τραγούδια και ποιήματα σε στίχους των Φελίσιτι Λόρενς, Ουίλιαμ Μπλέικ και άλλων δημιουργών με αναφορές στην ελευθερία, τα δικαιώματα των παιδιών και την αλληλεπίδραση των πολιτισμών της Αφρικής και της Ευρώπης.

Η μουσική σύμπραξη φιλίας των δύο χορωδιών εναρμονίζεται με την ιδιαίτερη θεματική ενότητα της Διεθνούς Έκθεσης βιβλίου υπό τον τίτλο «Προσφυγικό ζήτημα:  Μοιραζόμαστε βιβλία – Μοιραζόμαστε πατρίδες», η οποία περιλαμβάνει σειρά δράσεων, βιωματικών εργαστηρίων και παρουσιάσεων βιβλίων για μικρούς και μεγάλους.

*Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 8 μ.μ., αίθουσα «Νότος», στο περίπτερο 13, ΔΕΘ

Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στην 14η ΔΕΒΘ

PHOTO_ASKHTIKH

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στην 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται από 11 μέχρι 14 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στο περίπτερο του ΚΘΒΕ (Περίπτερο 13/Stand 72) θα διατίθενται τα προγράμματα και τα κείμενα της τρέχουσας θεατρικής περιόδου, αλλά και συλλεκτικά προγράμματα, λευκώματα, ξενόγλωσσες εκδόσεις καθώς και CD με μουσικές από παραστάσεις του θεάτρου.

Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολιτιστικού προγράμματος της ΔΕΒΘ, το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει την Παρασκευή 12/5 στις 21:00, στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ HELEXPO την παράσταση Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη.

Tέλος, με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου Γιώργος Ζιάκας, Θέατρο-Κινηματογράφος-Ζωγραφική των εκδόσεων Θεμέλιοστη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 14ης ΔΕΒΘ, το ΚΘΒΕ διοργανώνει Έκθεση Κοστουμιών του σπουδαίου σκηνογράφου-ενδυματολόγου και ομότιμου καθηγητή της ΑΣΚΤ, που θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο της ΕΜΣ, από τις 11 μέχρι τις 14 Μαΐου.

*Το ΚΘΒΕ στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
ΔΕΘ HELEXPO – Περίπτερο 13, Stand 72
Πέμπτη 11 Μαΐου: 15.00-21.00
Παρασκευή 12 Μαΐου: 10.00-21.00
Σάββατο 13 Μαΐου: 10.00-22.00
Κυριακή 14 Μαΐου: 10.00-21.00
 
«Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη
ΔΕΘ HELEXPO – Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης»
Παρασκευή 12 Μαΐου, ώρα 21:00
 
Έκθεση Κοστουμιών Γιώργου Ζιάκα
Eίσοδος ΕΜΣ
Διάρκεια έκθεσης: 11-14 Μαΐου
Ώρες λειτουργίας: 11.00-14.00 & 16.30-21.30

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 14η ΔΕΒΘ

ekthesi vivliouΞεχωριστές εκδόσεις για την έβδομη τέχνη, καθώς και συλλεκτικά αντικείμενα θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν στο περίπτερο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης οι επισκέπτες της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Η φετινή ΔΕΘΒ πραγματοποιείται από την Πέμπτη 11 έως την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στα περίπτερα 13 και 15 του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες της ΔΕΘΒ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εκδοτική δραστηριότητα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 13 (stand 75), μέσα από μονογραφίες καταξιωμένων ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, εκδόσεις που αφορούν σε θεματικά αφιερώματα, αλλά και εθνικές κινηματογραφίες, όπως του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Κίνας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διατίθενται με έκπτωση 30% όλες οι εκδόσεις που αφορούν στον ελληνικό κινηματογράφο (μονογραφίες και αφιερώματα σε σκηνοθέτες / ηθοποιούς, θεματικά αφιερώματα, κατάλογοι εκθέσεων). Στον ίδιο χώρο θα είναι επίσης διαθέσιμα όλα τα συλλεκτικά αντικείμενα (αφίσες, τσάντες, t-shirts, κονκάρδες, κ.ά.) προηγούμενων διοργανώσεων του Φεστιβάλ, αλλά και του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

*11-14 Μαΐου 2017, περίπτερο 13 (stand 75), ΔΕΘ

Το ΚΜΣΤ στην 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

patsios

Για ακόμη μια χρονιά το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με ειδικό stand και σε δύο εκδηλώσεις λόγου. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν τους καταλόγους εκθέσεων του ΚΜΣΤ και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης καθώς και αντικείμενα πωλητηρίου, από την Πέμπτη 11 έως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στο Περίπτερο 13, στο ειδικά διαμορφωμένο Stand 68.

Το ΚΜΣΤ συμμετέχει επίσης στο ειδικό αφιέρωμα της 14ης ΔΕΒΘ με θέμα την Οκτωβριανή Επανάσταση σε σχετικές συζητήσεις-παρουσιάσεις αλλά και με μια ενδιαφέρουσα, εκτενέστατη γραφιστική αποτύπωση της περιοδικής του έκθεσης, με τίτλο «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί – 100 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση».

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις λόγου:

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Περίπτερο 13 / Φιλολογικό Καφενείο / 13:00-14:00

ΣΥΖΗΤΗΣΗ «Από έναν Οχτώβρη βορινό και δώθε: 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση –αναστοχασμός και κριτική»

Συζήτηση που επιχειρεί να αποτιμήσει τις πολλαπλές επιδράσεις της Οκτωβριανής Επανάστασης, καθώς και την επιρροή της στη σημερινή πραγματικότητα, έναν αιώνα μετά τη γέννησή της.

Ομιλητές: Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας ΕΚΠΑ, Ανδρέας Τάκης, επίκουρος καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, πρόεδρος ΚΜΣΤ. Συντονισμός: Μανώλης Πιμπλής, υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης 14ης ΔΕΒΘ, δημοσιογράφος. Οργάνωση: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Περίπτερο 13 / Φιλολογικό Καφενείο / 15:00-16:00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Τυπογραφικά πειράματα στην τέχνη της Ρώσικης Πρωτοπορίας πριν και μετά το 1917»

Ομιλητές: Μαρία Τσαντσάνογλου, διευθύντρια ΚΜΣΤ, Γιάννης Μπόλης, ιστορικός της τέχνης, επιμελητής. Οργάνωση: ΚΜΣΤ.

*11-14 Μαΐου 2017, Περίπτερο 13, Stand 68, ΔΕΘ

To Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη 14η ΔΕΒΘ

βαλαβανιδης

Η Συμμετοχή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (11-14/05/2017) // Επισκεφτείτε το στο Περίπτερο 13 – stand 69.

Πέμπτη 11 Μαΐου, 21.00 Εγκαίνια της έκθεσης Γιάννης Βαλαβανίδης (1939-2017) – Εκδοχές Εικαστικής Έκφρασης. Ζωγραφική / Προσχέδια / Μακέτες / Εξώφυλλα βιβλίων στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Προσχέδια εξωφύλλων, μακέτες, γραφιστικές και εικονογραφικές εργασίες παρουσιάζονται μαζί με έργα ζωγραφικής, ως διαφορετικές εκδοχές εικαστικής έκφρασης του ίδιου καλλιτέχνη. Την έκθεση επιμελήθηκαν η Μάρθα-Έλλη Χριστοφόγλου και η Πέγκυ Κουνενάκη. Διάρκεια έκθεσης 11/5 – 30/6 2017

Παρασκευή 12 Μαΐου, 19.00, Η μεγάλη κυρία του ελληνικού Θεάτρου, Μάγια Λυμπεροπούλουστο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, σε μια μοναδική ομιλία με θέμα: «Το κείμενο, ο ρόλος, ο ηθοποιός: δύσκολοι έρωτες».

Στο πλαίσιο των μαθημάτων που για δέκατη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με θέμα της φετινής περιόδου «Ο Ρεαλισμός ως διαχρονικό ρεύμα και ως ιστορικό κίνημα στη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία και τη μουσική»

Ελεύθερη είσοδος

Σάββατο 13 Μαΐου, 20. 30 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Limbo, ≪ένα ποίημα επί σκηνής≫ στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης  στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Ο Αινείας και η Περσεφόνη, ο κύριος Ν μετά τον σεισμό, η μαμά και ο μπαμπάς, ο Οθέλλος, εσύ κι εγώ, ο παιδικός εαυτός μας και άλλοι πολλοί συναντιόνται γύρω από ένα τραπέζι. Δεκατρείς σύγχρονοι Έλληνες ποιητές παρουσιάζουν τα διαφορετικά τους πρόσωπα σε ένα σπονδυλωτό έργο που συνδυάζει την απαγγελία, τη μουσική και την performance. Συμμετέχουν οι ποιητές και οι ποιήτριες: Βασίλης Αμανατίδης, Ορφέας Απέργης, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Λένα Καλλέργη, Δήμητρα Κατιώνη, Μαίρη Κλιγκάτση, Πατρίτσια Κολαΐτη, Δημήτρης Λεοντζάκος, Γιάννα Μπούκοβα, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, Όλγα Παπακώστα, Δανάη Σιώζιου, Κυριάκος Συφιλτζόγλου. ΟΡΓΑΝΩΣΗ: [ΦΡΜΚ], εξαμηνιαίο περιοδικό για τη διερεύνηση του ποιητικού φαινομένου.

Συνεχίζονται οι εκθέσεις:

AstronART-δημιούργησε τον κόσμο που θέλεις να ζεις έως τις 27 Μαΐου 2017 στοΜακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Παρουσίαση του AstronART project και έκθεση εικαστικών διαδραστικών έργων με Νέα Ψηφιακά Μέσα παιδιών και εφήβων που συμμετείχαν στα εργαστήρια του AstronART.

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ 2014-2017, Έκθεση των Αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. έως τις 25 Μαΐου 2017 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Εγνατία 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) 54636, Θεσσαλονίκη E: mmcart@mmca.org.gr
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 10:00-22:00 / Παρασκευή 10:00-19:00 / Σάββατο 10:00-18:00 / Κυριακή 11:00-15:00.

*11-14/5/2017, Περίπτερο 13 – stand 69, ΔΕΘ

Το Τελλόγλειο στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

τελλογλειο

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της διοργάνωσης να αποκτήσουν λευκώματα, καταλόγους και άλλες εκδόσεις τέχνης σε ειδικές τιμές,  στο Περίπτερο 13, Stand 73, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO.

Επίσης το Τελλόγλειο συμμετέχει στην Γωνιά για Παιδιά και Εφήβους της ΔΕΒΘ με τη δράση «Τα παιδιά αναγνωρίζουν χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου»,  που ετοίμασε το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος. Πρόκειται για διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που μοιάζει με γρίφο και εστιάζει στη γνωριμία των παιδιών με χώρες της Νότιας Ευρώπης και τον πολιτισμό τους. Σύμβολα, αγάλματα, αρχιτεκτονήματα, χοροί, γαστρονομία κ.α. βρίσκονται στο επίκεντρο της δραστηριότητας. (Εκπαιδεύτριες Γιώτα Μιχαηλίδου, Ανδριάνα Κουμεντάκου). Κυριακή 14 Μαΐου, στις 16.00 – 17.00  και 17.00 – 18.00, Περίπτερο 13. Για παιδιά 8-15 ετών.

*11-14/5/2017, Περίπτερο 13, Stand 73, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης στη 14η ΔΕΒΘ

woman-notebook-working-girl

Οι Βιβλιοθήκες της πόλης συμμετέχουν στην 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 15- Stand 99, με τις ακόλουθες εκδηλώσεις για παιδιά:

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

 • 19:30-20:30 Παραστατική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την παραμυθού Μαρία Φλώρου, πάνω σε μουσική σύνθεση του Λευτέρη Πασσιά: «Ο κυρ Λάζαρος και οι 40 δράκοι». Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων.

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

 • 18:00-19:00 «Δεν είμαι από μακριά. Από μέσα σου έρχομαι» Παραμύθια για όλα όσα μας χωρίζουν… ή μας ενώνουν. Ομάδα θεάτρου – αφηγήσεων Subrosa: Ζωή Καραγεωργίου και Ρία Φελεκίδου.
  Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών (Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου) & Ομάδα θεάτρου Subrosa.
 • 19:00-20:00 «Ο γελωτοποιός και οι νάνοι». Παραστατική αφήγηση της ιστορίας με την αφηγήτρια παραμυθιών Νανά Τσοσκούνογλου-Μισοπολινού. Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων.

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

 • 11:00-12:00 «Κόκκινη κλωστή ραμμένη σε βιβλίο τυλιγμένη». Δένουμε το δικό μας βιβλίο. Με τους εθελοντές Μαργαρίτα Βανού, Δαμιανό Σεραφειμίδη και την ομάδα “Φτιάξτο-φτιάξτο και θα το…δεις” της Παιδικής Βιβλιοθήκης Άνω Πόλης. Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών (Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης).
 • 12:00-13:00 «Οι τελίτσες γίνονται μια παρέα». Ζωγραφίζουμε με πουά, με την εικαστικό Νατάσσα Κότσαλα. Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων.
 • 13:00-14:00 «Χορεύουμε και τραγουδάμε» Μουσικό – κινητικό παιχνίδι με τον μουσικό Σωτήρη Μαμόγλου. Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων.
 • 17:00-17:30 «Οι κούκλες λένε παραμύθια». Κουκλοθεατρική παράσταση με τις Μ. Καραπάτσιου, Π. Αποστολίδου, Α. Συριώδη, Ε. Αμανατίδου και Ο. Γιαννακοπούλου. Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων.
 • 17:30-19:00 «Η μυρμηγκοφωλιά». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα που παρουσιάζεται από τον περιβαλλοντολόγο, Παναγιώτη Παπαδόπουλο. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πιάσουν και να παρατηρήσουν από κοντά ζωντανά έντομα (Αποικία «εντόμων-κλαδιών», μυρμηγκιών, σκαθάρια κ.α.)και αληθινά απολιθώματα εκατομμυρίων ετών (Τριλοβίτες, Αμμωνίτες). Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων.
 • 19:00-20:00 Παραστατική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την παραμυθού Μαρία Φλώρου πάνω σε μουσική σύνθεση του Λευτέρη Πασσιά: «Το κουδουνάκι» & «Η αστράμαξα». Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων.

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

 • 11:00-13:00 «Πυραμίδες και άλλα περίεργα μαθηματικά πλάσματα». Με χρωματιστά χαρτιά και την τεχνική Οριγκάμι, δημιουργούμε τεράστιες πυραμίδες με τη μαθηματικό Κωνσταντία Πολύζου. Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων.
 • 13:00-14:00 «Στα μονοπάτια των θεών και των ηρώων της μυθολογίας μας». Ταξιδεύουμε στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και παίζουμε επιτραπέζιο παιχνίδι με τους θεούς του Ολύμπου. Με την παιδαγωγό Χάιδω Σεραφειμίδου. Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων.
 • 17:00-18:00 «Οι τελίτσες γίνονται μια παρέα». Ζωγραφίζουμε με πουά, με τη εικαστικό Νατάσσα Κότσαλα. Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών – Γραφείο Εκδηλώσεων.
 • 18:00-19:00 «Book memories». Μια δράση όπου μικροί και μεγάλοι καλούνται να συμπληρώσουν στην «κάρτα μνήμης» 5 βιβλία που τους έμειναν αξέχαστα. Στόχος της δράσης είναι να δώσει έναυσμα στο κοινό να θυμηθεί ξεχωριστά και αγαπημένα βιβλία και να ανακαλέσει έστω και πρόσκαιρα το ξεχωριστό αίσθημα ικανοποίησης που σου αφήνει η ανάγνωση ενός βιβλίου. Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών (Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου) & καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα «Σχεδία στη πόλη».
 • 19:00-21:00 «Ντετέκτιβ βιβλιοθήκης». Επιδαπέδιο παιχνίδι για το βιβλίο. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από δοκιμασίες, παιχνίδια γνώσεων και παρατήρησης για το βιβλίο, τη γραφή και τη λογοτεχνία. Οργάνωση: Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών (Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου) & καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα «Σχεδία στη πόλη».

*11-14/5/2017, περίπτερο 15- Stand 99, 14η ΔΕΒΘ

Bookpoints: Φτιάξε το δικό σου βιβλιοπωλείο στη 14η ΔΕΒΘ!

640x330_paramuthoupoli.cdr

Από τι είναι φτιαγμένο ένα βιβλιοπωλείο; Γιατί λένε πολλοί ότι είναι ένας μαγικός κόσμος; Υπάρχει κάποιο μυστικό συστατικό που μας κάνει να το θυμόμαστε όσα χρόνια κι αν περάσουν; Ας το διαπιστώσουμε ανοίγοντας… το δικό μας βιβλιοπωλείο, με ένα Εργαστήρι χάρτινης τρισδιάστατης κατασκευής.

Παρέα με τα εφτά δημιουργικά βιβλιοπωλεία του φεστιβάλ BOOKPOINTS – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ τα παιδιά πιάνουν κόλλες και ψαλίδια και δημιουργούν το δικό τους χάρτινο τρισδιάστατο βιβλιοπωλείο. Μέσα από την κατασκευή θα ζωντανέψει ο μαγικός κόσμος του βιβλιοπωλείου, κάθε γωνιά και παιχνίδι, κάθε ανακάλυψη και περιπέτεια. Φεύγοντας θα το πάρουν μαζί τους, όπως ακριβώς και τις ιστορίες στα τόσα και τόσα βιβλία του, για να θυμούνται τα ταξίδια της φαντασίας και τις όμορφες στιγμές και που ζουν σ’ αυτό.

Συντελεστής: Σοφοκλής Αμπατζίδης (Simple Crafts) – Για παιδιά από 5 ετών.

*Σάββατο 13 Μαΐου, στις 6.00 – 700 μμ & την Κυριακή 14 Μαΐου, στις 12.00 – 1.00 μμ., 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (περίπτερο 13, μπροστά στην Έκθεση Εικονογράφησης Ήλιοι), Είσοδος ελεύθερη

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει τη «Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά»

χαμογελο

Διαστημικά ταξίδια, εικονική πραγματικότητα, face painting, φωτογραφίες, ζαχαροπλαστική με «χαμογελαστά μπισκότα», κλόουν, ξυλοπόδαροι, μάγοι & ταχυδακτυλουργοί, παραμύθια, ζωγραφική, κατασκευές, παραστάσεις και πολλές ακόμα εκπλήξεις & events!

 • Δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά στο κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης»
 • Διαδραστικές παρεμβάσεις για παιδιά στο Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «Οδυσσέας» για να ταξιδέψουμε με ασφάλεια στον κόσμο της τεχνολογίας.
 • Παρουσίαση όλων των δράσεων του οργανισμού

Σας περιμένουμε όλους ώστε να γνωρίσετε από κοντά τις δράσεις του οργανισμού και να ταξιδέψουμε σε κόσμους «μαγικούς» με μόνη προϋπόθεση …το παιδικό Χαμόγελο!

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 12 Μαΐου

 • 10:00-14:00 & 17:00-21:00 INVR Συναρπαστικές Εμπειρίες Εικονικής Πραγματικότητας
 • 10:30- 21:00 Δημιουργική απασχόληση και ομαδικά παιχνίδια από την Flying Tiger Copenhagen
 • 11:00-13:00 Φτιάχνουμε Ρομπότ- Ακαδημία Ρομποτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
 • 10:00-13:00 Διαστημικό ταξίδι με το κινητό πλανητάριο Θεσσαλονίκης (προβολές ανά μία ώρα)
 • 16:30-17:30 Διασκέδαση, παιχνίδια και χορός από την ομάδα “Παιχνιδίσματα”
 • 18:00-20:00 Face painting από τη σχολή “London make up studio”
 • 18:00-20:00 Διαστημικό ταξίδι με το κινητό πλανητάριο Θεσσαλονίκης (προβολές ανά μία ώρα)
 • 17:00-19:30 Παραμύθια, κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια από τον “Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης”
 • 19:30-20:00 Comedy Magic Show από τον Marmelo Manizates

Σάββατο 13 Μαΐου

 • 10:00-15:00 & 17:00-21:00 INVR Συναρπαστικές Εμπειρίες Εικονικής Πραγματικότητας
 • 10:00-21:00 Δημιουργική Απασχόληση και ομαδικά παιχνίδια από την Flying Tiger Copenhagen
 • 11:00-12:00 Μπαλονοκατασκευές με τον αγαπημένο μας ξυλοπόδαρο Σοφοκλή
 • 12:00-17:00 Κατασκευές της Άνοιξης από την Ομάδα του παιδικού σταθμού “Bambino”
 • 12:00-15:00 Face Painting από τη σχολή “London make up studio”
 • 12:00-18:00 Διαστημικό ταξίδι με το κινητό πλανητάριο Θεσσαλονίκης (προβολές ανά μία ώρα)
 • 12:00-12:45 Γυμναστική “Tabata” από τον Πασχάλη Κεχλιμπάρη
 • 13:00-13:30 Comedy Magic Show από τον Marmelo Manizates
 • 14:00-15:30 Φωτογραφίες με τον Transformer Bumblebee
 • 16:30-17:30 Διασκέδαση,παιχνίδια και χορός από την ομάδα “Παιχνιδίσματα”
 • 18:00-18:30 ZUMBA KIDS από τη σχολή χορού VIDA LOCA
 • 18:30-20:30 Φτιάχνουμε Ρομπότ- Ακαδημία Ρομποτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
 • 18:00-20:00 Face Painting από τη σχολή “London make up studio”

Κυριακή 14 Μαΐου

 • 10:30- 21:00 Δημιουργική απασχόληση και ομαδικά παιχνίδια από την Flying Tiger Copenhagen
 • 11:00-17:00 Διαστημικό ταξίδι με το κινητό πλανητάριο Θεσσαλονίκης (προβολές ανά μία ώρα)
 • 11:00-16:00 Χαμογελαστές φωτογραφίες σε Photobooth από τον Δημήτρη Μπουριώτη
 • 11:00-13:00 Η “Ευχούλα Πόπη” θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους με ομαδικά παιχνίδια και χορό
 • 11:00-16:00 Χαμογελαστές Αναμνηστικές Φωτογραφίες στο photobooth από τον Δημήτρη Μπουργιώτη
 • 12:00-15:00 & 17:00-21:00 INVR Συναρπαστικές Εμπειρίες Εικονικής Πραγματικότητας
 • 12:00-17:00 Face painting από τη σχολή “London make up studio”
 • 12:00-17:00 Κατασκευές της Άνοιξης από την Ομάδα του παιδικού σταθμού “Bambino”
 • 12:00-17:00 Face Painting από τη σχολή “London make up studio”
 • 13:00-14:00 Γυμναστική “Tabata” από τον Πασχάλη Κεχλιμπάρη
 • 14:00-16:00 Φτιάχνουμε Ρομπότ- Ακαδημία Ρομποτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
 • 15:00-15:30 Παρουσίαση Hip-Hop από την ομάδα της σχολής χορού “Dancing mall”
 • 15:30-16:30 Τρελές και απίθανες σκυατλοδρομίες από το Πρότυπο Αθλητικό κέντρο “ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ”
 • 16:30-17:30 Διασκέδαση, παιχνίδια και χορός από την ομάδα “Παιχνιδίσματα”
 • 18:00-19:00 “Το Σχολείο του Καραγκιόζη” από το Σκιοθέατρο Αγάπιου Αγαπίου

Ζαχαροπλαστική για Παιδιά

Παρασκευή 12 Μαΐου

 • 17:00-19:00 Φτιάχνουμε “Χαμογελαστά μπισκότα ” με τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος

Σάββατο 13 Μαΐου

 • 17:00-19:00 Φτιάχνουμε “Χαμογελαστά μπισκότα ” με τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος

Κυριακή 14 Μαΐου

 • 17:00-19:00 Φτιάχνουμε “Χαμογελαστά μπισκότα ” με τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος

*12 έως τις 14 Μαΐου και ώρες 10:00-21:00 στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ- Helexpo, με ελεύθερη είσοδο για όλους τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ΔΕΒΘ εδώ:

*ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΔΕΒΘ)
11-14 Μαΐου 2017
ΔΕΘ-HELEXPO, Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Εγνατία 154, 546 36 Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 291111
Είσοδος Ελεύθερη
www.thessalonikibookfair.com

Η έκθεση θα λειτουργεί ως εξής:
Πέμπτη 11 Μαΐου: 15.00-21.00
Παρασκευή 12 Μαΐου: 10.00-22.00
Σάββατο 13 Μαΐου: 10.00-22.00
Κυριακή 14 Μαΐου: 10.00-21.00

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ