Ένας διάσημος somelier πάει Χορτιάτη!

0
3282

Για το απόλυτο wine and dine ετοιμάζεται ο Χορτιάτης αφού το ΤZAKI ‘ΗΟ υποδέχεται έναν από τους καλύτερους Έλληνες somelier. Ο Απόστολος Πλαχούρας το βράδυ της Πέμπτης (18/5) επιλέγει το κρασί και φανερώνει τα μυστικά του προσθέτοντας με την παρουσία του ένα ακόμη λόγο για να βρεθείτε σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα εστιατόρια της πόλης.

Τζάκι-17

Το κρασί στο TZAKI ‘HO δεν είναι απλά ένα συνοδευτικό στα πιάτα του, είναι το πάθος των υπευθύνων του για αυτό. Έτσι σε συνεργασία με το Winehouse δημιουργούν την μεγαλύτερη επιλογή κρασιών στην Θεσσαλονίκη. Από αυτή τη γκάμα ετικετών, ξεχωρίζουν ανά εποχή και διάθεση κάποια κρασιά και τα παρουσιάζουν στο κοινό κάτω από μία διαφορετική -κάθε φορά- θεματική. Το εστιατόριο καινοτομεί όμως δίνοντας άλλη διάσταση στην έννοια του χύμα καθώς σας δίνει και την δυνατότητα να παραγγείλετε σε καραφάκι μισού λίτρου τα κρασιά που παρουσιάζονται.

Αυτό τον μήνα την λίστα επιμελείται ο Απόστολος Πλαχούρας ένας από τους καλύτερους οινοχόους της Ελλάδας.

Ο Έλληνας somelier έχει περάσει από τα μεγαλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθηνών, με πολλά master classes και διακρίσεις στο ενεργητικό του όπως ενδεικτικά το βραβείο του “Καλύτερου Νέου Sommelier” το 2011 ενώ ταυτόχρονα είναι και επίσημο μέλος της ASI (Διεθνής Ένωσης Somelier).

Μεταξύ των επιτευγμάτων του, θεωρείται ένας από τους καλύτερους γνώστες του διεθνούς αμπελώνα στην χώρα και κάτω από αυτή την οπτική ετοίμασε ένα ταξίδι στα καλύτερα αμπελοτόπια του κόσμου και το ΤZAKI ‘HO το προσφέρει στο κοινό του.

Ο κατάλογος της βραδιάς, πολλά υποσχόμενος με γεύσεις, αρώματα, πυκνότητα και υφές από βοτανικά και ανθικά λευκά, φρουτώδη και πικάντικα ερυθρά, βαρελίσια και αφρώδη.

wine and dine

*Πέμπτη 18 Μαϊου 2017, στις 20.00, στο Tzaki ‘Ho • Country Eating, Δράγου Αποστόλου 2, Χορτιάτης, τηλ: 231 034 9266, Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ