Έτσι θα γιορτάσει η Θεσσαλονίκη την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ

1
47496

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ δίνοντας τον τόνο σε μια ζωντανή ανοιξιάτικη βραδιά με μουσική και φωνές που θα ξυπνήσουν αισθήσεις και αναμνήσεις, με φωτογραφίες που κάποτε αιχμαλώτισαν στιγμές έκφρασης μουσικών Jazz επί σκηνής, και ένα απολαυστικό “time travel” στην κλασσική εποχή της Jazz, με σημείο εκκίνησης τον πολυχώρο Gallery Toss/La Doze.

jazz2Ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος και «οι φωνές του» —πλήκτρα , κοντραμπάσο και τύμπανα— θα συναντήσουν τρεις γυναικείες νεανικές φωνές Jazz που θα χρωματίσουν τη βραδιά με Blues, Swing και Latin, ενώ ο δημοφιλής ραδιοφωνικός παραγωγός Λευτέρης Κογκαλίδης θα μας ξεναγήσει στην κλασσική εποχή σε ένα ταξίδι στο χρόνο με διάσημες κλασσικές συνθέσεις, διασκευασμένες από την ορχήστρα του Glenn Miller, που κουβαλά στην προσωπική του χρονοκάψουλα. Tο «ηχητικό τοπίο» της Παγκόσμιας Ημέρας Jazz στη Θεσσαλονίκη θα συμπληρώσουν ο «Γαλάζιος Ήχος» και το “’Round Midnight” των φωτογράφων Τάσου Σχίζα και Αναστασίας Μιχαήλογλου αντίστοιχα, μέσα από φωτογραφικές συλλογές όπου το φως αιχμαλωτίζει τον ήχο, και το παρελθόν συναντά το παρόν και μέλλον.

jazz Η Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ θεσπίστηκε από την Unesco στο Παρίσι το 2011 με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη μουσική, την ανάγκη για διαπολιτισμικό διάλογο, την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των λαών, την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και επικοινωνίας.

jazz3Με πρωτοβουλία του Αμερικανού τζαζίστα & πρέσβη καλής θελήσεως της Unesco, Herbie Hancock, που χαρακτηρίζει την Τζαζ “φωνή της ελευθερίας”, και με τη σύμπραξη του Thelonious Monk Institute of Jazz, κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα της Jazz συγκεντρώνει κοινότητες, σχολεία, καλλιτέχνες και λάτρεις της jazz μουσικής από όλο τον κόσμο σε μια γιορτή ώστε να μάθουν τις ρίζες, την ιστορία της, πώς επηρέασε όλα τα μεταγενέστερα είδη της μουσικής, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται την ειρήνη και το σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, εναντιώνεται σε κάθε διάκριση και προάγει την ελευθερία της έκφρασης. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του “Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος”.

!.! A about A Jazz Day '17 in Thessaloniki

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

 

* Jazz Opening – Intro

* Time Travel:
“Η κλασσική εποχή & ο Glenn Miller”
, Λευτέρης Κογκαλίδης


* Music Event:
Blues and Latin and Swing Coloring the Sounds of Spring!
Τρίο Γρηγόρη Σημαδόπουλου
Γρηγόρης Σημαδόπουλος – πλήκτρα
Αγαμέμνωνας Μάρδας – κόντρα μπάσο
Αλέκος Σπανίδης – τύμπανα
Guest vocals:
Μυρτώ Μποζίκη, Ακριβή Ερκέκογλου

* Photo show
Round Midnight, Αναστασία Μιχαήλογλου
Γαλάζιος Ήχος, Τάσος Σχίζας

* Jazz Party & Sounds
Kαλλιτεχνική Διεύθυνση & Συντονισμός:  Αλεξάνδρα Καλέτσαρη
Παραγωγή: Playwalk Social
INFO
Χώρος: Gallery Toss / La Doze, Βηλαρά & Βαλαωρίτου 1, Θεσσαλονίκη
Ημέρα: Πέμπτη 27 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 18:30
Eίσοδος: €7

!.! A about a Jazz Day '17 (gr. version)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για τους μη Ιθαγενείς ….. Βηλαρα και Βαλαωρίτου 1 που αναφέρει είναι λάθος … κ που θα βρούμε εισιτήρια κάποιο τηλέφωνο ;… παρακαλώ κάποιος να βοηθήσει ! Ευχαριστώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ