Οι κοινωνικές δράσεις της Μ. Εβδομάδας

0
1896

Από την Μεγάλη Εβδομάδα δεν θα μπορούσαν να λείπουν oι κοινωνικές δράσεις των φορέων της πόλης στο κλίμα των εορτών του Πάσχα. Δείτε όλα όσα θα τρέξουν στην Θεσσαλονίκη, συμμετέχετε όπου μπορείτε για να ελαφρύνετε τους συμπολίτες σας, ενημερωθείτε και ενημερώστε αναλόγως!

Οι κοινωνικές δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης

τροφιμα

Με μια σειρά δράσεων αλληλεγγύης ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ενόψει των εορτών του Πάσχα. Οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες έχουν συγκεντρώσει σημαντικές ποσότητες τροφίμων από δωρεές φορέων και επιχειρήσεων, τα οποία θα διανεμηθούν κατόπιν ενημέρωσης στους δικαιούχους.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί αύριο, Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, από τις 13.00 έως 15.00, στους χώρους των Δημοτικών Κοινοτήτων για τους κατοίκους της 1ης, 3ης και 5ης Δημοτικής Κοινότητας και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, καθώς και στο κτίριο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, επί της οδού Μοναστηρίου 53-55, για τους κατοίκους της 2ης Δημοτικής Κοινότητας. Την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017, κατά την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί η διανομή της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στις εγκαταστάσεις της.

Παράλληλα, η αλυσίδα καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής υπευθυνότητας με σκοπό την στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη, δωρίζει καλάθια με όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι σε 150 οικογένειες, μετά από υπόδειξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και αντίστοιχη ενημέρωση των δικαιούχων.

Την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου 2017, από τις 12.00 έως τις 14.00, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παραθέσει γεύμα στο Άλσος της Νέας Ελβετίας για 700 οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, μετά από σχετική ενημέρωση. Η δράση υλοποιείται με τη στήριξη της εταιρίας TCL COMMUNICATION, που καλύπτει το κόστος του πασχαλινού γεύματος.

Κατά τις ημέρες του Πάσχα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει ιδιαίτερα τους συνανθρώπους μας σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες για την ανακούφιση τους και την κάλυψη βασικών αναγκών τους.

Την Μ. Τετάρτη Δράση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα για τα παιδιά στο δρόμο

fotografia.jpg

Με τα ποσοστά της παιδικής εργασίας να αυξάνονται δραματικά μέσα στον κυκεώνα της προσφυγικής κρίσης, η ΜΚΟ PRAKSIS και η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων αναγνωρίζουν την τεράστια ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού γύρω από το ζήτημα. Έτσι, διοργανώνουν από κοινού την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, μία εκδήλωση ενημέρωσης στην Πλατεία Λευκού Πύργου, που θα περιλαμβάνει μία σειρά από δράσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Συγκεκριμένα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά το «Mobile School» των δύο οργανώσεων, να παρακολουθήσει ένα εργαστήρι «Κοινωνικού Τσίρκου» από την ομάδα νεανικής δράσης Caravan της ΑΡΣΙΣ, καθώς και να συμμετέχει σε μαθήματα γκράφιτι της PRAKSIS.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το «Mobile School» είναι ένα κινητό σχολείο που δημιουργήθηκε από τον Βελγικό ομώνυμο οργανισμό, υποστηριζόμενο από τον οργανισμό ανεύρεσης ταλέντων Streetwize, για τις ανάγκες των παιδιών που ζουν και εργάζονται στο δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση στο σχολικό περιβάλλον. Από το 2009, τη λειτουργία του «Mobile School» στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού η ARSIS με την PRAKSIS, ενώ αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο για τη δουλειά στο δρόμο (street work), που στηρίζεται σε δύο λειτουργίες (εκπαιδευτική και ψυχοσυναισθηματική) και έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Το «Κοινωνικό Τσίρκο», από τη μεριά του, συνδυάζοντας τον αθλητισμό με τις παραστατικές τέχνες, χρησιμοποιείται από την ΑΡΣΙΣ ως εργαλείο επαφής με ανθρώπους με αναπηρίες, πρόσφυγες, παιδιά και νέους, από ευάλωτες και μη κοινωνικές ομάδες. Κατά την ενασχόληση με την τέχνη του τσίρκου, ο συμμετέχων αναπτύσσει συγκεκριμένες σωματικές ικανότητες, ενώ παράλληλα έρχεται σε βαθύτερη επαφή με τον ίδιο του τον εαυτό και την ομάδα.

Τέλος, η τέχνη του γκράφιτι έχει εξελιχτεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες, δίνοντας τον χώρο σε εκατομμύρια νέους ανά τον κόσμο να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να δώσουν σχήμα και χρώμα στα όνειρά τους. Έτσι, η PRAKSIS, με τη βοήθεια έμπειρων καλλιτεχνών, θα μάθει στα παιδιά τα μυστικά του γκράφιτι, βοηθώντας τα να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα και τα ταλέντα τους.

Οι ομάδες θα χαρούν να συμμετέχετε στη δράση και να γνωρίσετε από κοντά το έργο τους. Το μέλλον των παιδιών, άλλωστε, μας αφορά όλους!

Την Μ. Τετάρτη χτίζεται ένας νέος «Τοίχος Καλοσύνης»

wall-of-kindness

Την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, δύο φορείς της πόλης ενώνουν δυνάμεις και “χτίζουν” έναν «Τοίχο Καλοσύνης».

Την Τετάρτη αυτή, η ΕΡΤ3 συνεργάζεται με το 7ο Σύστημα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων για πολίτες που έχουν ανάγκη εγείροντας έναν διαφορετικό τοίχο. Συγκεκριμένα, από τις δέκα το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι, θα γίνεται ενημέρωση για τη δράση στο κτίριο της Τηλεόρασης επί της Λεωφόρου Στρατού.

Στον «Τοίχο της καλοσύνης» –κάθε μέρα και οποιαδήποτε ώρα– οι πολίτες που επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν:

  • Συσκευασμένα τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, κα)*
  • Κονσέρβες (Μόνο κλειστές συσκευασίες)
  • Ρούχα
  • Παιχνίδια
  • Βιβλία
  • Είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες κ.α.)

Δωρίστε κι εσείς ό,τι μπορείτε στην όμορφη αυτή δράση αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα!

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ