Κυριακές στα Σφαγεία

0
1250

Κάθε Κυριακή τα σφαγεία θα μεταμορφώνονται σε ένα Εργαστήριο Τέχνης, ένα χώρο μάθησης και δημιουργίας για παιδιά με άξονα τα εικαστικά, το θέατρο, τη μουσική, τη γλυπτική και άλλα εργαστήρια.

Από 5 Μαρτίου 2017 έως και τις 9 Απριλίου 2017 θα διαρκέσει η πετυχημένη διοργάνωση αφιερωμένη στα παιδιά που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον. Φέτος η διοργάνωση «πάει» δυτικά – πάει Σφαγεία.

Το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ της Δ/νσης Πολιτισμού & Τουρισμού θέτει πρς έγκριση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 28/2, το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων  για παιδιά με τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ», από 05/03/2017 έως 09/04/2017.

sfageia1

Οι εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα στα πρώην Δημοτικά ΣΦΑΓΕΙΑ, τις Κυριακές της περιόδου 05/03/2017 – 09/04/2017, στόχο έχουν την ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση των παιδιών, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, βιωματικές δράσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δημιουργιών, όπως εικαστικές κατασκευές, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, σχεδιασμού κόμικς, πηλογλυπτική  ζωγραφική, τραγούδι, μουσική, χορό, θέατρο,  οι οποίες συνολικά απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 χρονών. Πέρα από τις νέες εμπειρίες και την εκπαίδευση που θα λάβουν τα παιδιά, μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και των γονέων, στοιχείο σημαντικό για την ενδυνάμωση των οικογενειακών δεσμών.

16649231_1252516994784387_6871154863840521739_n

Η συμμετοχή των παιδιών είναι ελεύθερη και δωρεάν, ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων και οι οργανωτικές δαπάνες θα καλυφθούν από κονδύλια του προϋπολογισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού.

sfageia3

 

05/03/2017

 

 

«Όταν οι λέξεις γίνονται εικόνες και οι εικόνες λέξεις»

Εργαστήριο Δημιουργικής γραφής και κόμικς: Ένα συνδυαστικό εργαστήριο με τα παιδιά σε ρόλο συγγραφέα και σχεδιαστή κόμικς. Με οδηγό την φαντασία των παιδιών οι ήρωες θα αποκτήσουν λόγο και δράση δημιουργώντας ένα πρωτότυπο σενάριο. Στην συνέχεια τα παιδιά θα σχεδιάσουν τις δικές τους ιστορίες σε μορφή κόμικς.

Εκπαιδευτές: Βικ.Φούρναρη,φιλόλογος ,μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή.

Γιαν.Κατσιγιάννης,συγγραφέας, μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή.

Στέλλα Παπαστεφάνου,αρχιτέκτονας σχεδιαστής κόμικς.

Φώτης Παπαστεφάνου,αρχιτέκτονας σχεδιαστής κόμικς.

12/03/2017« Η Φάρμα των ζώων και οι περιπέτειες της Δημοκρατίας«

Εργαστήριο εικαστικών κατασκευών και Θεατρικού παιχνιδιού: Με αφορμή το διάσημο σατιρικό κείμενο του Τζώρτζ ‘Οργουελ Η Φάρμα των ζώων θα κατασκευάσουμε τις μάσκες των ζώων, πλάθοντας έτσι τους χαρακτήρες – ρόλους της θεατρικής δράσης. Στην συνέχεια μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την δραματοποίηση των ρόλων τα παιδιά θα ζωντανέψουν την ιστορία δίνοντας την δική τους λύση και εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους.

Εκπαιδευτές: Τατιάνα Τριγώνη,Εικαστικός,σκηνογράφος,εκπαιδευτικός.

Ελπίδα Χατζηκυριάκου,εικαστικός εκπαιδευτικός..

Αναστασία Μπάρκα,σκηνοθέτης,Θεατροπαιδαγωγός.

Σταυρούλα Στεργίου,ηθοποιός,Θεατροπαιδαγωγός.

19/03/2017«Με χώμα και νερό φτιάχνω τη δική μου Θεσσαλονίκη»

Εργαστήριο πηλογλυπτικής για παιδιά.Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν την γλυπτική με πηλό φτιάχνοντας τα κομμάτια που θα συνθέσουν μια ολόκληρη πολιτεία. Με σπίτια, πολυκατοικίες, δέντρα, αυτοκίνητα κλπ. Από πηλό θα πλάσουμε την δικιά μας Θεσσαλονίκη.

Εκπαιδευτές : Τατιάνα Τριγώνη,εικαστικός,σκηνογράφος,εκπαιδευτικός.

Ελευθερία Καλπάκη,παιδαγωγός.

Ελπίδα Χατζηκυριάκου,εικαστικός,εκπαιδευτικός.

Μαρία Παπαδήμου ,εικαστικός,εκπαιδευτικός

26/03/2017«Γράφω το δικό μου ποίημα και …..το τραγουδώ»

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και μουσικής αγωγής: Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τα παιδιά θα γράψουν τα δικά τους πρωτότυπα ποιήματα και στην συνέχεια θα τα μελοποιήσουν και θα τα τραγουδήσουν. Με την βοήθεια μικρών οργάνων και την συνοδεία των μουσικών, τα παιδιά θα δώσουν στις λέξεις ρυθμό και μελωδία.

Βικτώρια Φούρναρη,φιλόλογος,μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή.

Βιβή Χατζηαλεξίου,μουσικός,εκπαιδευτικός.

Γιάννης Σίμου,μουσικός,κιθαρίστας.

Μαρία Οικονομίδου,μουσικός ,τραγουδίστρια.

08/04/2017«Η σκακιέρα που Ζωντανεύει»

Εργαστήριο εικαστικών κατασκευών και Θεατρικού παιχνιδιού: Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν το σκάκι μέσα από μια πολύ διασκεδαστική δράση. Θα κατασκευάσουμε μάσκες που ανήκουν σε όλα τα πιόνια της σκακιέρας και το κάθε παιδί θα αντιπροσωπεύει το πιόνι του. Στην συνέχεια οι κινήσεις των παιχτών θα καθορίζουν την θεατρική δράση μέσα από θεατρικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς.

Τατιάνα Τριγώνη,εικαστικός,σκηνογράφος,εκπαιδευτικός.

Σοφία Βούλγαρη,ηθοποιός,θεατροπαιδαγωγός.

Αναστασία Μπάρκα,σκηνοθέτης,Θεατροπαιδαγωγός.

Σταυρούλα Στεργίου,ηθοποιός,θεατροπαιδαγωγός.

09/04/2017«Ένα σύγχρονο πανηγύρι»

Εργαστήριο Θεατρικού παιχνιδιού και μουσικοκινητικής: Ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια και μουσικές θα αναβιώνουν σε ένα σύγχρονο πανηγύρι για παιδιά. Τσουβαλομαχίες, αυγομαχίες, η μακριά γαϊδούρα, το γαϊτανάκι και πολλά άλλα παιχνίδια θα μας ταξιδέψουν στην ελληνική παράδοση και θα μας θυμίσουν το ξένοιαστο παιχνίδι μακριά από τους υπολογιστές και την σύγχρονη τεχνολογία. Με την συνοδεία μουσικής και με οδηγό το χαμόγελο των παιδιών η γιορτή αυτή θα κλείσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Βικτώρια Φούρναρη,μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή.

Σοφία Βούλγαρη,ηθοποιός,θεατροπαιδαγωγός.

Αναστασία Μπάρκα,σκηνοθέτης,Θεατροπαιδαγωγός.

Σταυρούλα Στεργίου,ηθοποιός,θεατροπαιδαγωγός.

 

*5 Μαρτίου 2017 – 9 Απριλίου 2017, Κυριακές στις 11.30 & Σάββατο 8/4, Στο κτίριο των παλιών Δημοτικών Σφαγείων

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ