ΚΘΒΕ underground: Θέατρο στα βάθη του Μετρό Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο

0
2812

DSC_0188

Εικόνες: Άγγελος Τσεκούρας

Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2020 για να καταφέρουμε να μετακινήθουμε ως επιβάτες στο πολυαναμενόμενο και μέγιστο νταλκά της Θεσσαλονίκης που πολλοί εμίσησαν, αλλά φαίνεται πως οι δημόσιες σχέσεις της Αττικό Μετρό αποφάσισαν να μας κατεβάζουν όλο και πιο συχνά στα έγκατα του έργου. Σωστή κίνηση αφού με τέτοιες κινήσεις τακτικής έρχεται πιο κοντά στους πολίτες που τόσο ταλαιπωρήθηκαν και εξακολουθούν να ταλαιποωριούνται χωρίς να αποζημιωθούν ουδέποτε.

DSC_0178

Συγχρόνως το ΚΘΒΕ ακολουθεί εδώ καικαιρό τα βήματα της ΚΟΘ σε κινήσεις εξωστρέφειας και βγαίνει όλο και πιο συχνά στους δρόμο. Έτσι μετά την ΚΟΘ είναι ο δεύτερος δημόσιος φορέας της Θεσσαλονίκης που πράττει σε κάποια στάση του Μετρό από αυτές που είναι πιο κοντά στην ολοκλήρωση.

Και επειδή πολλοί προληπτικοί μπορεί να έχουν συνδέσει τις καθυστερήσεις του με τη ρετσινιά της γρουσουζιάς, δείτε πώς ξορκίζουν οι υπέυθυνοι την επόμενη Τρίτη και 13 στα έγκατά του.

Έτσι την Τρίτη 13/12 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την εταιρεία Αττικό Μετρό διοργανώνει μια πρωτότυπη μουσικοεικαστική performance, σε σκηνοθεσία Νίκου Καπέλιου, στην Στάση Πανεπιστήμιο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

metro

«13» Μετρό – στάση Πανεπιστήμιο

13 ηθοποιοί του ΚΘΒΕ σε 13 ζωντανές εικόνες, την Τρίτη & 13 Δεκεμβρίου, σε μια underground συνάντηση στο κέντρο της πόλης.  Μια υπόγεια διαδρομή που ενώνει  τη μουσική με το χορό  και την ποίηση με τη φιλοσοφία.  Στην performance ακούγονται αποσπάσματα του κομματιού «Η αλχημεία του λόγου» από το δίσκο «Μια εποχή στην κόλαση» του Γιώργου Χριστιανάκη με τη φωνή της Λυδίας Φωτοπούλου.

DSC02852

«Μια μουσικοεικαστική performance που αποτυπώνει το εφήμερο της καθημερινότητας και της ανθρώπινης φύσης. Μία μίνι παρτιτούρα ζωής δοσμένη σε στιγμές οικείες αλλά και ταυτόχρονα μακρινές», σημειώνει ο σκηνοθέτης  της δράσης Νίκος Καπέλιος.

Συντελεστές:

Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Νίκος Καπέλιος

Μουσική-Ηχητικό Περιβάλλον: Στέλιος Ντάρας

Κοστούμια: Χαρά Τσουβαλά

Φωτισμοί: Μιχάλης Ζίφτης

Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren

Παίζουν: Μελίνα Αποστολίδου, Φανή Αποστολίδου, Αναστασία Δαλιάκα, Χρύσα Ζαφειριάδου, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Δάφνη Κιουρτσόγλου, Άννα Κυριακίδου,  Αντώνης Μιχαλόπουλος, Aρετή Μίχου,  Νίκος Ορτετζάτος, Σοφία Παπανικάνδρου, Νίκος Ράμμος, Στέργιος Τζαφέρης.

 Ελεύθερη είσοδος (με την επίδειξη ατομικού δελτίου εισόδου)

Τα ατομικά δελτία εισόδου θα διατίθενται από τα Ταμεία του ΚΘΒΕ

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: 2315 200 200, Ταμεία ΚΘΒΕ

 *Τρίτη 13 Δεκεμβρίου. Ώρα έναρξης: 19:00. Χώρος: Μετρό Θεσσαλονίκης-Στάση Πανεπιστήμιο , Διάρκεια: 45’

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ