Μη χάσεις αυτές τις δωρεάν ξεναγήσεις την Κυριακή!

0
786

δωρεάν ξεναγήσεις

Κεντρική Εικόνα: Λευκός Πύργος, Γιάννης Σημιτόπουλος

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος υποδέχεται το 2017 με μία σειρά δωρεάν ξεναγήσεων στη Θεσσαλονίκη, η οποία αργότερα θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις και τόπους της Βορείου Ελλάδος. Θέλοντας να δώσει έμφαση στο παρελθόν της πόλης, αλλά και να τονίσει τη σύνδεσή του με το παρόν, ακολουθούμε από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο, και κάθε Κυριακή, τα “Μονοπάτια της Μνήμης” και τα “Μονοπάτια του Σήμερα”.

Εξίσου σημαντικός και ο στόχος του Συνδέσμου να στηρίξει με την βοήθεια όλων το ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ. Ο Σύνδεσμος προσφέρει τις ξεναγήσεις και όλοι όσοι θελήσουν να συμμετέχουν, προσφέρουν 3€ (και άνω) σε αντιπροσώπους του Συλλόγου.

Οι δηλώσεις συμμετοχών γίνονται μόνο τηλεφωνικά και ξεκινούν από αύριο Τετάρτη. Σπεύσατε, μην μείνει εκτός κανείς!

Τα μονοπάτια της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 

“Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής”. Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, και στην πόλη, αν και κρυμμένα, υπάρχουν ακόμα τα σημάδια. Περνώντας από το Λευκό Πύργο, την Εγνατία, την Αγία Σοφίας και ως την πλατεία Ελευθερίας, κρατάμε τη μνήμη μίας ιστορικής περιόδου που πρέπει να μείνει ζωντανή.

“Αρχαιολογικό Μουσείο”. Μαθαίνουμε, βλέπουμε, ακούμε για το παρελθόν μας, μέσα απο την ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

“Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού”. Το βυζαντινό παρελθόν της πόλης μας με την ξενάγηση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

 είσοδος στα Μουσεία την Κυριακή 5/2 είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχών την Τετάρτη 1, Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3/2, ώρες 10.00 – 14.00 & 17.00-20.00

Τα μονοπάτια της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου

IMG_5140α

«Θεσσαλονικέων Ευ Ζην». Πού διασκέδαζαν οι Θεσσαλονικείς; Πού ήταν τα στέκια και πώς άλλαξαν μέσα στα τελευταία 150 χρόνια; Ποιά γεγονότα επηρέασαν την επιλογή τους; Εστιατόρια, ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης. Μία βόλτα μέσα από το ιστορικό κέντρο της πόλης, από το λιμάνι ως τη Διαγώνιο.

Η ξενάγηση θα καλύψει εστιατόρια, ξενοδοχεία και κέντρα διασκέδασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε μία διαδρομή από το λιμάνι έως τη Διαγώνιο, που θα περνά και από το Καπάνι και την Αγορά Μοδιάνο, και θα περιλαμβάνει αναφορές σε παλιά ζαχαροπλαστεία κι εστιατόρια, όπως το «Όλυμπος-Νάουσα», που έκλεισε το 1994, αλλά και σε σημερινά στέκια, που έχουν μεγάλη ιστορία, όπως τα εστιατόρια «Διαγώνιος» ή «Ζύθος Ντορέ».

*Δηλώσεις συμμετοχών την Τετάρτη 8 και Παρασκευή 10/2, ώρες 10.00-14.00 & 17.00-20.00

«Η μνήμη μέσα απο την νεότερη τέχνη». Αδριάντες, εικαστικά γλυπτά και μνημεία της πόλης μας ψυθιρίζουν γεγονότα, ιστορίες, μνήμες. Ανατολικός άξονας- απο τα Μουσεία στην νέα παραλία.

*Δηλώσεις συμμετοχών την Τετάρτη 22 και Παρασκευή 24/2, ώρες 10.00-14.00 & 17.00-20.00

Η διάρκεια των ξεναγήσεων είναι περίπου 2 ώρες, οι δηλώσεις συμμετοχών γίνονται μόνο τηλεφωνικά στο 6947852909, τις παραπάνω ημέρες και ώρες (δεν θα γίνονται δεκτές δηλώσεις με μυνήματα κειμένου –sms, ηχητικά ή μέιλ). 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ