Μην το σκέφτεσαι. Πάρε μέρος στο Kapani Project!

0
2803

Εικόνες αρχείου του Άγγελου Τσεκούρα

Ένα project που έγινε θεσμός θέλει τη συμμετοχή σας για να αναστατώσει την Αγορά το φθινόπωρο. Ήταν μια από τις πιο αναμενόμενες δράσεις των φετινών Δημητρίων, τον περασμένο Οκτώβρη που έκανε την πρεμιέρα του. Μια ολόκληρη μέρα στην κεντρική αγορά της πόλης γεμάτη μουσικές, θέατρο δρόμου και peformances γέμισαν τα στενά της ιστορικής αγοράς τροφίμων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

DSC_0501

Με φόντο φυσικά τα ψαράδικα, τα κρεοπωλεία, τα μανάβικα και τους ανθρώπους, επαγγελματίες και καταναλωτές στην κεντρική αγορά της πόλης. Οι διοργανωτές επέλεξαν το Καπάνι διότι αποτελεί ένα κοινωνικό οικοσύστημα, μία λαϊκή με τα μαγαζιά της, τους επισκέπτες της, τους ανθρώπους της. Έχει δηλαδή μία πολύ συγκεκριμένη καθημερινότητα και ιστορικότητα καθώς και μία πρώτη ύλη για τους καλλιτέχνες. Έτσι μουσικοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, εικαστικοί σε συνεργασία με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες ανάμεσα σε γεύσεις, μυρωδιές και ατμόσφαιρα παράδοσης πειραματίστηκαν με έναν νέο κόσμο που δημιούργησε σε πλήρη σύμπνοια με τον παλιό.

DSC_0636

Και τώρα ήρθε ο καιρός να συνεχίσει και να απλωθεί με όλο περισσότερες συμμετοχές. Έχεις δυο βδομάδες καιρό να δηλώσεις συμμετοχή με μια δράση και να βρεις θέση στο πρόγραμμα της πιο γεμάτης μέρας του Οκτώβρη που έρχεται.

Γίνε κι εσύ… κομμάτι του φετινού Kapani Project! 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 2ου Kapani Project, που θα λάβει χώρα το Φθινόπωρο του 2017 η διεύθυνση και η καλλιτεχνική του επιτροπή απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε ομάδες αλλά και μεμονωμένους καλλιτέχνες να υποβάλουν προτάσεις για εκδηλώσεις μουσικής, θέατρο δρόμου, performance και εγκαταστάσεις.
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την καλλιτεχνική και οργανωτική επιτροπή του Kapani Project.

Όλες οι προτάσεις θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση: kapaniproject@gmail.com

kapani project

Υποβολή Πρότασης 

Η κάθε πρόταση υποβάλλεται με ένα μόνο mail και θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:

∙ Τίτλο, περίληψη / περιγραφή της εκδήλωσης καθώς και φωτογραφίες/βίντεο με δείγματα από παλιότερες δουλειές
∙ Βιογραφικά ομάδας / καλλιτεχνών
∙ Τεχνικές απαιτήσεις
∙ Στοιχεία επικοινωνίας

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 5 Μαίου 2017 ενώ οι εγκεκριμένες προτάσεις θα γίνουν γνωστές μετά την 30 Μαίου 2017.

*1/4 – 1/5Open Call | Kapani Project: Μουσική, performance, εικαστικά!

16142532_1731327147184455_3652702422163351981_n

Λίγα λόγια για το Kapani project

Το «Καπάνι Project» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 5 Οκτωβρίου 2016 στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης «Καπάνι», αποτελεί μια δράση πολιτισμού, πολυμορφική, πολυπρόσωπη, πολυδιάστατη, πρωτοποριακή, φρέσκια και με την προοπτική ενός ωραίου θεσμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Γιατί τα ομορφότερα πράγματα συμβαίνουν στις γειτονιές με ιστορικό βάθος, εκείνες που έχουν πολλά να αφηγηθούν. Σε αυτό το ολοήμερο πάρτι μουσικοί, ηθοποιοί, εικαστικοί και άλλοι… έδωσαν τον δικό τους παλμό, μοιράστηκαν τις μουσικές τους, έφτιαξαν έναν κόσμο γεμάτο ενέργεια και καινούργιες ιδέες.

Μότο; “Να «δούμε» το μέλλον της Αγοράς. Να γνωρίσουμε το παρελθόν της. Να δούμε πόσο κοντά βρίσκονται καινοτομία και παράδοση, και φυσικά να ταξιδέψουμε την ιδέα μας σε όλες τις παραδοσιακές αγορές της Ελλάδας.”

DSC_0493

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ