Η NASA σε καλεί σε διαγωνισμό στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη!

0
13182

nasa

Είσαι άνω των 18 ετών και σε ενδιαφέρει η εξερεύνηση του διαστήματος και της Γης; Μάθε ότι η NASA έρχεται σε δύο πόλεις της Ελλάδας, μία εκ αυτών η Θεσσαλονίκη, και σε υποδέχεται με έναν μεγάλο ανοιχτό διαγωνισμό!

O φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνας και καινοτομίας Biomimicry Greece Research and Innovαtion center διοργανώνει τον Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό της NASA Space Apps Challenge Greece 2017 από 22 έως 23 Απριλίου 2017 στη Λάρισα, στο Κτίριο Ιατρικής Σχολής, Πλατεία Ταχυδρομείου και από 28 έως 30 Απριλίου 2017 στην Θεσσαλονίκη, στο κτίριο του LABATTOIR, 26ης Οκτωβρίου 35.

Το κέντρο Βιομιμητισμoύ Ελλάδος έρευνα και καινοτομία, μιμείται τα μοντέλα της φύσης. Ο οργανισμός μιλά για βιομίμηση, από το βίος που σημαίνει ζωή και μίμηση πώς να μιμούμαστε την ζωή, αλλά και την ικανότητα της φύσης να παρέχει μοντέλα ή ιδέες. Στόχος του κέντρου είναι να μιμηθούν αυτά τα σχέδια και τις διαδικασίες αποτυπώνοντας την εφαρμογή τους στα ανθρώπινα προβλήματα.

spaceapps

Από το 2012, ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge, του Προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της NASA, συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon στον κόσμο στον οποίο συμμετέχουν ομάδες επιστημόνων, εκπαιδευτικών, μηχανολόγων, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, μαθητές, καλλιτέχνες, άτομα από το ευρύ πεδίο της τεχνολογίας, των υπολογιστών αλλά και παράλληλα από κάθε είδους ειδικότητα.

Με τον όρο Hackathons εννοούμε ένα μαραθώνιο τεχνολογικής ανάπτυξης που βασίζονται στα ταλέντα και την πρωτοβουλία των πιο φωτεινών μυαλών και ενεργών εθελοντών. Είναι μια πρόκληση 48-72 ωρών, η οποία περιλαμβάνει εντατική εργασία σε πρωτότυπες λύσεις, με συνέχεια τη δημιουργία και την υλοποίηση των πιο ελπιδοφόρων, πρωτότυπων, τεχνολογικών μοντέλων και επιχειρήσεων.

spaceapps_0Το 2016 η συμμετοχή άγγιξε τους 15.000 πολίτες από 62 χώρες και 177 πόλεις σε όλο τον κόσμο και φέτος αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή των χωρών όπου θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν τις λύσεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη γη, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA και τα εργαλεία του Βιομιμητισμού Ελλάδος.

Ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge Greece 2017 πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το πρόγραμμα MSC in Management Science and Technology του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Επίσης τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του προγράμματος Europe Direct, την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στα πλαίσια αυτά, κατασκευάστηκε η επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.spaceapps.gr όπου στην 16η τελετή απονομής Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ), απονεμήθηκε το χρυσό βραβείο της κατηγορίας ψηφιακών εφαρμογών στην Βe loved web Design Χάρη Τσιβόπουλο, για το project NASA Space Apps Challenge Greece 2017, του οργανισμού Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνας και καινοτομίας.

space

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους καλώντας τους να δώσουν ζωή στην φαντασία τους, να εμπνευστούν και να συνεργαστούν για να αναπτύξουν λύσεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη γη όπως:

  1. Εμείς και η Γή
  2. Μπλε πλανήτες – υγρό στοιχείο
  3. Φυσικές καταστροφές
  4. Ερευνώντας τα οικολογικά συστήματα
  5. Γενική δημιουργικότητα πλανήτης Γή

nasa2

nasa2

Δείτε τις Κατηγορίες εδώ

Βρείτε τα Βοηθητικά εργαλεία εδώ

Με τη λήξη του διαγωνισμού όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικά παρακολούθησης, ενώ οι 3 πρώτοι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού θα κερδίσουν αντίστοιχα βραβεία. Οι ιδέες θα προωθηθούν στο σύστημα αξιολόγησης της NASA και θα κριθούνε σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου οι επικρατέστερες εξελίσσονται μελλοντικά ως εταιρείες και προϊόντα.

νασα3

Δηλώστε συμμετοχή στην επίσημη πλατφόρμα της κάθε πόλης:

Λάρισα

https://2017.spaceappschallenge.org/locations/larisa/

www.spaceapps.gr

Θεσσαλονίκη

https://2017.spaceappschallenge.org/locations/spaceappsthessaloniki/

https://nasaspaceapps.com/thessaloniki/

 

*28 έως 30 Απριλίου 2017, Θεσσαλονίκη, LABATTOIR, 26ης Οκτωβρίου 35

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ