Όσα έρχονται την εβδομάδα που ξεκινά στην πόλη (16-22/4)

0
233

Μη μπορώντας να μετρήσει στα δάχτυλα του χεριού όσα ετοιμάζει, η πόλη έχει πάρει το ύφος της υπερηφάνειας, ένα ύφος εναλλακτικό μα και γνώριμο κάπως σε όλους. Στη λίστα των πολιτιστικών ραντεβού γι’ αυτήν την εβδομάδα η ίδια κρατά, τελικά, τα καλύτερα και τώρα δείχνει έτοιμη να σας παρασύρει στους δυνατούς ρυθμούς της. Πάρτε χαρτί και μολύβι, «σώστε» όσα περισσότερα μπορέσετε και ακολουθήστε την σε μονοπάτια τέχνης και πολιτισμού!

Τη Δευτέρα Διαγωνισμός Φεστιβάλ Πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται ανά διετία και τελεί υπό την αιγίδα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Οι βραβευθέντες του διαγωνισμού, εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, έχουν τη δυνατότητα να εμφανισθούν σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός πιανίστας Γρηγόρης Ιωάννου, νικητής του 3ου Διαγωνισμού, ερμηνεύει τις 12 Σπουδές υπερβατικής δεξιοτεχνίας (12 Études dexécution transcendante), έργα τα οποία φημίζονται ιδιαίτερα για τις υψηλές τεχνικές και μουσικές απαιτήσεις.

*Τη Δευτέρα 16/4 στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 5€ (γενική είσοδος), πληροφορίες: 231 089 5800

Τη Δευτέρα η παρουσίαση του βιβλίου “Περί λουκάνικου ο λόγος” στο GoetheInstitut

Ο ιστορικός Τέχνης και εθνολόγος με ειδίκευση στα λουκάνικα ακολούθησε την ιστορία του λουκάνικου οργώνοντας όλη τη Γερμανία και έχει αναδείξει πολιτιστικούς, ιστορικούς, αισθητικούς και γευσιγνωστικούς θησαυρούς.

Σε αυτή τη «Βίβλο» του λουκάνικου βρίσκει κανείς τα πάντα περί του λουκάνικου: καθολικά και ευαγγελικά  χοιρινά ψητά λουκάνικα, λευκά μοσχαρίσια λουκάνικα με προσθήκη μπαχαρικών και μουστάρδας, ειδικές ποικιλίες λουκάνικων για άντρες και αντίστοιχες για γυναίκες, χνουδωτά λουκάνικα από το «κρεοπωλείο με τα λούτρινα», λουκάνικα σε σχήμα πούρων, λουκάνικα και θέατρο, αφηγήσεις για αγίους του λουκάνικου και θαύματα με λουκάνικα κατά τον Τριαντακονταετή Πόλεμο και πολλά άλλα.

Ο ιστορικός Τέχνης Βόλφγκερ Πέλμαν έχει πίσω του μια λαμπρή καριέρα στην επιμέλεια εκθέσεων και στη διαχείριση πολιτιστικών διοργανώσεων. Από την παιδική του ηλικία, ο Πέλμαν λατρεύει με πάθος τα λουκάνικα, τους παρασκευαστές λουκάνικου και τις γνώσεις γύρω από το λουκάνικο.

*Τη Δευτέρα 16/4 στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων “GoetheInstitut”, Βασιλίσσης Όλγας 66, είσοδος ελεύθερη, πληροφορίες:2310 889611.

Τη Δευτέρα και το Σάββατο εκπαιδευτικά προγράμματα ρομποτικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στη Μονή Λαζαριστών

Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, δημιουργικής κατασκευής, ανακαλυπτικής έρευνας και συνεργασίας. Μεταμορφώνοντας τη διδασκαλία με ένα ρομπότ, πολλά LEGO® τουβλάκια και τις ιδέες των παιδιών από την eduACT στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τη Μονή Λαζαριστών. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και σχεδιάζουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής βασισμένο στις δικές τους ανάγκες.

Στα εργαστήρια παιδιά, εκπαιδευτές και γονείς αποτελούν όλοι μια ομάδα στην οποία οι ρόλοι εναλάσσονται κι όλα τα μέλη προσφέρουν γνώση κι εμπειρία στην ομάδα!
Τα παιδιά περνούν μέσα από το σχέδιο και τη ζωγραφική από δύο σε τρεις διαστάσεις, κατανοούν έννοιες του χώρου, μεγέθη, συσχέτιση αριθμών και έννοιες προγραμματισμού. Ταυτόχρονα, εξασκούν και κοινωνικές δεξιότητες, συνεργάζονται σε μικρές ομάδες, μαθαίνουν να παρουσιάζουν τις ιδέες τους και να εκφράζονται με πολλαπλούς και δημιουργικούς τρόπους!

*Τη Δευτέρα 16/4, απογευματινές ώρες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Αίθουσα Μ2. Βρείτε τη φόρμα συμμετοχής εδώ. Πληροφορίες: 2311 286369, 6984 332342 και το Σάββατο 21/4 στη Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, πληροφορίες: 231 058 9200.

Από Δευτέρα έως Κυριακή Το Σπίτι στο Υπόγειο του Μεγάρου: Μια θεατρική, ηχητική και εικαστική εγκατάσταση

Το Σπίτι είναι ένα πρωτότυπο νεοελληνικό έργο, σε μορφή θεατρικής – ηχητικής και εικαστικής εγκατάστασης και έχει συν-δημιουργηθεί από τέσσερις νέους Έλληνες καλλιτέχνες. Στο Σπίτι εκτυλίσσεται μια αλληγορική ιστορία για την ψευδαίσθηση της ελευθερίας, μια ακροβασία τριών προσώπων ανάμεσα στο λογικό και στο παράλογο. Μέσα από μια φαινομενικά αθώα συνθήκη, αναδύεται η ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει, να εξουσιάζεται, να ξεπεράσει τη μοναξιά του. Οι δημιουργοί συνεργάστηκαν αρμονικά, ώστε να σχεδιάσουν μια πρόταση που να εξερευνά τη θεατρική πλατφόρμα και νέους τρόπους έκφρασης με τη χρήση τεχνολογικών μέσων. Για τη δημιουργία του έργου στήθηκε μια καλλιτεχνική «σκυταλοδρομία», σύμφωνα με την οποία το θεατρικό κείμενο ηχογραφήθηκε, η ηχογράφηση έγινε ηχητικό έργο και το ηχητικό έργο εγκατάσταση με φώτα και κινούμενα γραφικά – όλα συνυπάρχουν δυναμικά, παράγοντας ένα συγχρονισμένο αποτέλεσμα.

*Δευ|Τρι|Τετ|Πεμ|Παρ|Σαβ|Κυρ έως και 30/4 από τις 21:20 έως τις 22:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, στο ΥΠΟΓΕΙΟ PARKING M2, εισιτήριο: 5€ (γενική είσοδος), πληροφορίες: 231 089 5800.

Tην Τετάρτη HANGZHOU PHILHARMONIC ORCHESTRA στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Α’ Μέρος
D. Shostakovich: Κοντσέρτο για βιολί αρ.1 σε λα ελάσσονα, έργο 77

Β’ Μέρος
S. Rachmaninov: Συμφωνικοί χοροί, έργο 45

Ning Feng Βιολί

Hangzhou Philharmonic Orchestra

Yang Yang Διεύθυνση Ορχήστρας

*Την Τετάρτη 18/4 στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ, 15€, 10€, 5€ (μειωμένο), πληροφορίες:231 089 5800.

Την Τετάρτη το μιούζικαλ Chicago στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η ProDancers Studio, μετά τις sold out επιτυχίες A LoveStory At The Moulin Rouge(2016) & Grease (2017), συνεργάζεται φέτος με τον Μάριο Μιλτιάδου (House of Drama, Νικητής Ελλάδα Έχεις Ταλέντο 2017) για την χορευτική μεταφορά του κλασσικού Broadway musical CHICAGO στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο οποίος δίνει ζωή στο διάσημο έργο με τη δική του, προσωπική αισθητική : dark, edgy, sexy. Η νεαρή Roxie Hart, επίδοξη performer της jazz, έχοντας μόλις δολοφονήσει τον εραστή της, φυλακίζεται στο Cook County Jail του Chicago. Εκεί, γνωρίζει τo διάσημo jazz είδωλο Velma Kelly, που περιμένει τη δίκη της για τη διπλή δολοφονία του σύζυγου και της αδελφής της. Ο εξαπατημένος σύζυγος της Roxie, Amos Hart, αφελώς συμφωνεί να τη βοηθήσει να προσλάβει τον ραδιούργο δικηγόρο Billy Flynn για την υπεράσπισή της. Μια χορευτική υπερπαραγωγή με φαντασμαγορικά κοστούμια, λαμπερά σκηνικά και εξαιρετικές παρουσίες.

*Την Τετάρτη 18/4 στις 21.30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Είσοδος: Κανονικό 15€ Φοιτητικό/Ανέργων/Πολυτέκνων: 12€, πληροφορίες: 2310 895 800.

Tην Τετάρτη λογοτεχνική εκδήλωση με τη συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδου στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Λογοτεχνική εκδήλωση με καλεσμένη τη συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδου θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, την Τετάρτη 18 Απριλίου, στο πλαίσιο των συναντήσεων των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης Ελληνικής και Ξένης Πεζογραφίας.

Το κοινό θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα για το συγγραφικό της έργο και το νέο της βιβλίο «Στο τέλος νικάω εγώ» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ιστορία δεν είναι οι απόψεις των ιστορικών,
είναι οι ζωές των ανθρώπων.
Θεσσαλονίκη 1916-2016: Από τον Εθνικό Διχασμό και τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στα capital control και στα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Ένας αιώνας, μία πόλη, μία εποχή…

*Την Τετάρτη 18/4 στις 20:30 στη Βιβλιοθήκη Χαριλάου, Νικάνορος 3, είσοδος ελεύθερη, πληροφορίες: 231 032 4666.

Την Τετάρτη οι Μπλε στο Άβατο

Επτά albums και ένα διπλό best of με πολλά τραγούδια να έχουν γίνει μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες και να έχουν καταξιωθεί διαχρονικά, εκατοντάδες πετυχημένες συναυλίες και το ταξίδι συνεχίζεται…

Οι ΜΠΛΕ έρχονται την Τετάρτη 18 Απριλιου στο Άβατο, στην Πολίχνη, να μοιραστούν μαζί μας τη μουσική που τόσο αγαπάνε !

Ετοιμαστείτε να «πιάσετε φωτιά» σε ένα ξεχωριστό live των ΜΠΛΕ, με τραγούδια από το τελευταίο album τους με τίτλο .20 και τις δικές τους αγαπημένες επιλογές από το σύνολο της δισκογραφίας που μας έχουν χαρίσει από το 1996 έως και  σήμερα.

*Την Τετάρτη 18/4 στις 22.30 στο Άβατον live stage, Αγνώστου Στρατιώτου 44, Πολίχνη, Τηλ. κρατήσεων/ πληροφορίες: 6936513776, 2310666869.

Tην Τετάρτη “Οι Κρημνοί” στο Θέατρο Αυλαία

Ο εικαστικός Ανδρέας Μπαλαούρας παρουσιάζει το θεατρικό Performance “Οι Κρημνοί” που πραγματεύεται τις ιδιάζουσες συμπεριφορές μίας ερωτικής σχέσης. ”Ο κρημνός ένα μόσχευμα, ένα κομμάτι του ιστού που λαμβάνεται από ένα μέρος του σώματος”. Όταν οι σχέσεις αποδομούνται, οι προσωπικότητες αλλοιώνονται, χάνεται η αξιοπρέπεια και η λογική. Τα κομμάτια δεν μπορούν να συνυπάρξουν για να ζήσουν αρμονικά. Η ζήλια, ο εγωισμός και η διεκδίκηση εκτοπίζουν τη βούληση. Οι στιγμές που το μυαλό ξεφεύγει πέρα από κάθε λογική, οι πράξεις μετατρέπονται σε παρανοϊκά βιώματα. Χρησιμοποιώντας τα νήματα σαν φλέβες, δένουνε τις πράξεις και άλλες φορές τις θρυμματίζουν. Ποιος από μας δεν έζησε αυτά που δεν είπε ποτέ σε κανέναν;

*Την Τετάρτη 18/4 στις 21.00 στο Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή, Γενική είσοδος: 10 ευρώ, πληροφορίες: 2310 23770.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και το Σάββατο μουσικές συναντήσεις στο Θέατρο Αυλαία

Το Θέατρο Αυλαία κινείται σε ανάλαφρους, ανοιξιάτικου ρυθμούς και παρουσιάζει μια σειρά ζωντανών μουσικών εμφανίσεων στο φουαγιέ του θεάτρου, παράλληλα με τις παραστάσεις! Τέσσερα ξεχωριστά live με αγαπημένους καλλιτέχνες της πόλης και ξεχωριστές θεματικές καλούν το κοινό να παρατείνει την απόλαυση μετά από μια θεατρική παράσταση με ένα ποτό στο φουαγιέ.

18/4 στις 22.00

Ο συνθέτης Χάρης Γκατζόφλιας και η Κωνσταντίνα Πάλλα επιστρέφουν στο φουαγιέ του Αυλαία μετά την επιτυχία της προηγούμενής τους εμφάνισης.

19/4 στις 22.30

Η Νέλλυ Αμαραντίδου και ο Γιώργος Καραβελάκης σας προσκαλούν σε Σουαρέ στο Φουαγιέ!

21/4 22.30

Ο Γιώργος Τζιαφέττας στο πιάνο συνοδεύει την Παυλίνα Χαρέλα και τον Χρήστο Χατζηζήση σε ένα μουσικό ταξίδι στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες.

*Την Τετάρτη, την Πέμπτη και το Σάββατο 18, 19 και 21/4 στο Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή), Κρατήσεις θέσεων: 2310237700.

Tην Πέμπτη τα εγκαίνια δύο νέων εκθέσεων: Μπάρυ Φέλντμαν – Τριαντάφυλλος Βαΐτσης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Διπλά εγκαίνια στο Τελλόγλειο Ίδρυμα αυτήν την Πέμπτη με τις εκθέσεις «Πουσέν: Αναδόμηση» του Μπάρυ Φέλντμαν και «Σπήλαια του μυαλού» του Τριαντάφυλλου Βαΐτση.

«Πουσέν: Αναδόμηση» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Μπάρυ Φέλντμαν (ισόγειο). Η δουλειά αυτή είναι αποτέλεσμα της δια βίου αναζήτησης του ζωγράφου για την αδιάσπαστη και ουσιαστική δομή στα έργα του. Έμπνευσή του οι πίνακες του Πολ Σεζάν και ο τρόπος με τον οποίο αυτός εμπνεύστηκε με τη σειρά του από τα τοπία του Νικολά Πουσέν (1594 – 1665), που εδραίωσε τη σημασία του τοπίου στην ευρωπαϊκή ζωγραφική.

Ο Μπάρυ Φέλντμαν γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Κολλέγιο Σουόθμορ.

Ένα διαφορετικό είδος θεάτρου σκιών με τις σκιές να παράγονται από περιστρεφόμενα γλυπτά αποτελεί η δουλειά του Τριαντάφυλλου Βαΐτση. Στον πρώτο όροφο του Τελλογλείου θα φιλοξενηθεί η τελευταία ενότητα έργων του με τίτλο «Σπήλαια του Μυαλού».

Πρόκειται για μια προσπάθεια αποτύπωσης των ερωτηματικών που δημιουργεί η αλληγορία του Σπηλαίου του Πλάτωνα. Το αίσθημα  ελευθερίας, οι εσωτερικές διαμάχες, οι αισθήσεις, οι ιδέες, είναι μερικές από τις έννοιες που καταγράφονται ανάμεσα στις σκιές και στα αινιγματικά γλυπτά.

Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης γεννήθηκε στο Σαραντάπορο Λάρισας  και σπούδασε μηχανικός περιβάλλοντος στην Πολυτεχνική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

*Την Πέμπτη 19/4 στις 19.30 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, Αγίου Δημητρίου 159Α, πληροφορίες: 2310991610.

Tην Πέμπτη η ημερίδα Σπουδές Φύλου: Aφετηρίες, Διαδρομές, Αναπλαισιώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Θα συζητηθούν τα θέματα: «Φεμινισμοί και σπουδές φύλου στα χρόνια της Μεταπολίτευσης», «Προσωπικές αφηγήσεις μιας συλλογικής δράσης: συνεντεύξεις με μέλη της Ομάδας Γυναικείων Σπουδών του ΑΠΘ (1983-2003)», «Η Ομάδα Γυναικείων Σπουδών μέσα από το αρχείο της Ζώγιας Χρονάκη», «Οι Σπουδές φύλου στο φεμινιστικό έντυπο της Μεταπολίτευσης», “Φεμινιστικά κινήματα, φεμινιστικές θεωρίες και σπουδές φύλου”, «Σύγχρονες επιστημολογικές αναζητήσεις και προκλήσεις για τις σπουδές φύλου»,«Από την διεπιστημονικότητα στην διαθεματικότητα : νέες κατανοήσεις και συμφραζόμενα», «Το φύλο στα μαθήματα της κοινωνικής ανθρωπολογίας», «Φύλο, Ανθρωπολογία και Μετααποικιακή κριτική: Παγκοσμιοτοπικές συναντήσεις στις Σπουδές περιοχής» και «Σπουδές φύλου και λογοτεχνικές αναπαραστάσεις».

*Την Πέμπτη 19/4 στις 17:00  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, αίθουσα (ΜΟΥΣΕΙΟ Μ2), πληροφορίες:231 089 5800.

Aπό Πέμπτη έως Κυριακή «Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ» στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Μια σάτιρα που αντλεί από την κλασική δραματουργία, το μελόδραμα, την λογοτεχνία του φανταστικού, έως την παρωδία του κινηματογράφου των ταινιών τρόμου, «Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ» έρχεται από τις 18 Απριλίου στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Φάνη Μουρατίδη. Πρόκειται για μια ιστορία πάθους και μυστηρίου με απίστευτες κωμικές ανατροπές. Το μεταφυσικό στοιχείο με την τραγική και ταυτόχρονα αστεία παρουσία του, οδηγεί στα άκρα τις έτσι κι αλλιώς ακραίες καταστάσεις των ηρώων της ιστορίας. Το έργο είναι μια ευκαιρία για ρεσιτάλ ερμηνείας από δύο ηθοποιούς που πέρα από την ενσάρκωση των ρόλων τους καλούνται να εναλλάσσουν με φρενήρεις ρυθμούς 57 αλλαγές κοστουμιών με ταχύτητα που αφήνει άναυδο τον θεατή.

*Από Πέμπτη έως Κυριακή 18-22/4/2018 στο Θέατρο Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25. Ώρες: Τετάρτη και Κυριακή: 19:15 Πέμπτη-Σάββατο: 21:00 Λαϊκή απογευματινή: Σάββατο: 18:00, πληροφορίες: 2315 200 200.

Από Πέμπτη έως Κυριακή Η “Μεγάλη Χίμαιρα” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου υπήρξε για το θέατρο Πορεία ένας σημαντικός σταθμός. Ένα αγαπημένο μυθιστόρημα μετατράπηκε με την καθοριστική συμβολή του Στρατή Πασχάλη σε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών. Η θεματική του «ξένου» που προσπαθεί απεγνωσμένα να αφομοιωθεί από μια «υπέροχα» αφιλόξενη Ελλάδα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Μετά από περισσότερες από 300 παραστάσεις και 100.000 θεατές, η Χίμαιρα, με νέο σκηνικό, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στον κόσμο. Η ιστορία της Μαρίνας Μπαρέ, που έλκεται από το εκτυφλωτικό φως, μόνο για να καεί, θα συνεχίσει να μας θυμίζει τη γοητεία που μας ασκεί η ουτοπία, με κάθε κόστος.

*Από Πέμπτη έως Κυριακή 19-22/4/2018, ΟΜΜΘ, 25ης Μαρτίου και Παραλία. Ώρες: Πεμ.-Παρ.-Σαβ. 20.30, Κυρ. 19.30, Τιμές Εισιτηρίων: 25€, 20€, 15€, 10€ (περιορισμένη ορατότητα) 12€ (μειωμένο), πληροφορίες: 2310 895 800.

Aπό Πέμπτη έως Κυριακή “Ράφτης κυριών” στο Θέατρο Αυλαία

Μετά την μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, το “Από Μηχανής Θέατρο” παρουσιάζει και στη Θεσσαλονίκη την σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων του Ζωρζ Φεντώ, “Ράφτης κυριών”, σε σκηνοθεσία και μετάφραση Δημήτρη Μυλωνά. Στον ρόλο του Μουλινό, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Αυλαία από 12 Απριλίου. Στο έργο Ράφτης κυριών η φάρσα βρίσκει την πιο απολαυστική εκδοχή της. Γραμμένο στα τέλη του 19ου αιώνα αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα και συνεχίζει από τότε τη λαμπρή του διαδρομή φτάνοντας μέχρι και σήμερα να καυτηριάζει με τόλμη και απίστευτο χιούμορ, συμπεριφορές και καταστάσεις που επιστρέφουν ξανά και ξανά. Ταχύς ρυθμός, ανατροπές, κοφτερές ατάκες, συνθέτουν ένα σύμπαν πικάντικο και κωμικό προσφέροντας μας άφθονο γέλιο.

*Από Πέμπτη έως Κυριακή 19-22/4/2018 στο Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή. Ώρες: 19/4 (21.00), 20/4 (21.00), 21/4 (18.00 & 21.00) & 22/4 (20.00), Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 15€/ Προπώληση (έως 02/04)-μειωμένο 12€, πληροφορίες: 2310 237700.

Την Παρασκευή Στόκας, Παρίσσης στο κλαμπ του Μύλου

Ο Μπάμπης Στόκας, ένας απο τους πιο ταλαντούχους Έλληνες τραγουδοποιούς, με εφόδιο την σπουδαία φωνή του και την ξεχωριστή ερμηνεία, συναντάει τον Κώστα Παρίσση από τα Υπόγεια Ρεύματα σε ενα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι. Οι δύο τραγουδοποιοί παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα απο τους Πύξ Λάξ και τα Υπόγεια ρεύματα μέχρι τις προσωπικές τους δισκογραφίες, αλλά και τραγούδια φίλων που έχουν αγαπήσει.

*Την Παρασκευή 20/4 στις 21:30 στο κλαμπ του Μύλου, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία, Προπώληση: 10€, Ταμείο: 12€, Τηλ κρατησεων: 2310.510081, 6949950530
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:ΣΑΡΩΘΡΟΝ (Λαδάδικα, Κατούνη 17 – 2310.538282), ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ (Πλατεία Ναυαρίνου 14 – 2310.278515), ΔΙΩΡΟΦΟΝ (Καλαμαριά, Κερασούντος 81 – 2310.453998), ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ (Αποστολου Παυλου 22, 2310. 248188),Κρατήσεις: Αποστολή στο inbox της σελίδας Mylos Club Thessaloniki με το όνομά σας, τηλέφωνο και αριθμό ατόμων.

Την Παρασκευή τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “Μνημείων Μνήμες” στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Φωτογραφίας του Δήμου Καλαμαριάς υπό τη διοίκηση του νέου προέδρου, κ. Παύλου Καλημκέρη, παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας πρωτότυπου αρχειακού υλικού του Μουσείου “Μνημείων Μνήμες” από 20 Απριλίου έως 17 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα “Κυριάκος Κρόκος” του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση αντλεί υλικό από το αρχείο του Μουσείου και παρουσιάζει τη διαδρομή που μπορεί να κάνει ένας σύγχρονος περιπατητής, ξεκινώντας από το ναό του Ολυμπίου Διός και την Πύλη του Αδριανού, έως τον Παρθενώνα και το Μνημείο του Φιλοπάππου, από όπου μπορεί να αγναντέψει όλη την Αθήνα. Η παρουσίαση της ιστορίας κάθε μνημείου, μέσα από την ιδεολογική και καλλιτεχνική οπτική των πρώτων Eλλήνων και ξένων φωτογράφων- Φίλιππος Μαργαρίτης, Δημήτριος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αθανασίου, Πέτρος Μωραϊτης, Αφοί Ρωμαϊδη, Nelly, Henry Beck, John Stillman, Felix Bonfils, James Robertson, Underwood & Underwood- προϊδεάζει για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γνωριμία με τις αρχαιότητες της Αθήνας και δημιουργεί μια έκθεση, οι φωτογραφίες της οποίας απαρτίζουν και την πολυτελή έκδοση του Μουσείου. “Μνημείων Μνήμες, Η φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα”, σε μελέτη, τεκμηρίωση και συγγραφή της δρ. αρχαιολογίας, κυρίας Μαρίας Φαρμάκη.

Τη φωτογραφική αυτή έκθεση συνοδεύουν τρεις εφαρμογές νέων τεχνολογιών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, που διανθίζουν την έκθεση και την προβάλουν σε ένα άλλο επίπεδο που προσεγγίζει και κερδίζει τον επισκέπτη κάθε ηλικίας.

*Εγκαίνια έκθεσης την Παρασκευή 20/4 στις 20.00 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφόρος Στρατού 2, Αίθουσα “Κυριάκος Κρόκος”, ώρες λειτουργίας Mουσείου: 9.00-16.00, είσοδος ελεύθερη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 17/6. Πληροφορίες: 2310 403564.

Την Παρασκευή Μπαρόκ με τον Maurice Steger στο Βασιλικό Θέατρο

Μία από τις ατραξιόν της σεζόν αποτελεί η σύμπραξη της Κ.Ο.Θ. με τον Μωρίς Στέγκερ, έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της μουσικής μπαρόκ των ημερών μας. Ο πολυβραβευμένος φλαουτίστας που έχει κερδίσει κριτικούς και κοινό σε όλο τον κόσμο, συμπράττει για πρώτη φορά με την Κ.Ο.Θ. σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα μεταδώσει όλη τη μεγαλοπρέπεια, τη ζωντάνια και τη μελωδικότητα της μουσικής μπαρόκ.

*Την Παρασκευή 20/4 στις 20:30 στο Βασιλικό Θέατρο, Βασιλέως Γεωργίου 1, Ζώνη Α, ΚΑΝΟΝΙΚΟ 15€ – ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5€ – IANOS 12€, Ζώνη Β ΚΑΝΟΝΙΚΟ 10€ – ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5€ – IANOS 8€, πληροφορίες: 231 520 0000.

Tην Παρασκευή ξεναγήσεις στην έκθεση «1917: Μνημεία στις φλόγες» στο ΜπέηΧαμάμ

Την Παρασκευή 20 και 27 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σε ομάδες των 30 ατόμων στην έκθεση «1917: Μνημεία στις φλόγες» που παρουσιάζεται στο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά «Παράδεισος»). Η έκθεση περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από φορείς της πόλης, από το αδημοσίευτο αρχείο σχεδίων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, αλλά και από ευρήματα των πρόσφατων ανασκαφών με αφορμή την κατασκευή του Μετρό και σκιαγραφεί μέσα από απτά τεκμήρια την επιρροή της πυρκαγιάς του 1917 στο ιστορικό πρόσωπο της πόλης.

*Την Παρασκευή 20 και 27/4 στο Μπέη Χαμάμ, επί της Εγνατίας περίπου στο ύψος της οδού Αριστοτέλους, Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (Δ-Κ, 10:00 – 13:00: 2310 226931) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Την Παρασκευή Chinese Man στο Fix Factory of Sound

Oι φοβεροί Chinese Man επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη! Η διάσημη κολλεκτίβα από τη Γαλλία θα βρεθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου στο Fix Factory Of Sound για να ξεσηκώσει τους πολυάριθμους πιστούς φίλους της με το εκρηκτικό μουσικό τους μίγμα από hip hop, funk, dub, afrobeat και reggae στοιχεία!

Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει τον 10ο και πιο πολυσυλλεκτικό δίσκο τους, “Shikantaza”, αποδεικνύουν σε κάθε τους βήμα πως παραμένουν ένα από τα πιο δημιουργικά, αλλά και κορυφαία live acts, της Ευρώπης.

*Tην Παρασκευή 20/4 στις 20.00 στο Fix Factory of Sound, 26ης Οκτωβρίου 15. Η προπώληση ξεκινάει προς 20 ευρώ. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί προς 22 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 25 ευρώ. Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, καθώς και στα www.fixfactoryofsound.gr και www.viva.gr, πληροφορίες: 231 050 0670.

To Σάββατο Νεανικά Σύνολα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, έχοντας την επιθυμία να αναδείξει τη δημιουργικότητα και τη μουσική εκφραστικότητα των νέων, διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα δίνοντας σε νέους μουσικούς την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και το ταλέντο τους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν νεανικά σχήματα ελληνικής παραδοσιακής, έντεχνης, μοντέρνας, τζαζ και ροκ μουσικής, από το χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Μια παραγωγή από νέους για νέους.

*Το Σάββατο 21/4 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, ΦΟΥΑΓΙΕ M1, Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, πληροφορίες: 231 089 5800

To Σάββατο Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιος Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού στην Αποθήκη του Μύλου

Ο μεγαλύτερος Έλληνας λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, η αυθεντική ερμηνεύτρια Πίτσα Παπαδοπούλου, ο εξαιρετικός Στέλιος Διονυσίου και η μία από τις σπουδαιότερες φωνές της νέας γενιάς η Ασπασία Στρατηγού συναντιούνται!
Με όπλα το καλό λαϊκό τραγούδι και την ποιότητα στη νυχτερινή διασκέδαση αλλά και την ισχυρή σχέση που διατηρούν με ένα μεγάλο κοινό, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Στέλιος Διονυσίου και η υπέροχη Ασπασία Στρατηγού ξεκινούν τις εμφανίσεις τους ξέροντας ότι θα κερδίσουν το στοίχημα της επιτυχίας.

*Το Σάββατο 21/4 στις 22:00 στην Αποθήκη του Μύλου, Ανδρεου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία, Ποτό, κρασί, μπύρα στο μπαρ: 15€, Μπουκάλι κρασί στα 2 άτομα: 75€, 85€,
Φιάλη αλκοολ απλή στα 4 άτομα: 150€, special: 170€, πληροφορίες/ κρατήσεις: 2310.510081, 2310541806, 6974162730.

Το Σάββατο και την Κυριακή η παιδική παράσταση Πινόκιο στο Θέατρο Κολοσσαίον

Στην σύγχρονη παράσταση που ετοίμασε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης  τα παιδιά βλέπουν μια απίστευτα συμβολική και χιουμοριστική αναπαράσταση του κόσμου.

Σ’ αυτόν τον κόσμο ο Πινόκιο θα συναντήσει πονηρούς και ύπουλους χαρακτήρες όπως τον Γάτο  και την Αλεπού. Στην παράσταση μας ο  Πινόκιο με αυτή την ξύλινη μυτούλα που μεγαλώνει κάθε φορά που λέει κι ένα ψέμα παίρνει τα παιδιά μαζί του σε ένα ταξίδι – μάθημα από αυτά που δίνουν μόνο η ειλικρίνεια , ο αυθορμητισμός και η αθωότητα.

*Το Σάββατο 21/4 στο Θέατρο Κολοσσαίον, Βασ. Όλγας 150 και την Κυριακή 22/4 στις 17.00 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», τιμή εισιτήριου: 10€, Tιμή προπώλησης: 8€, προπώληση: στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ 5:00μ.μ. – 10:00μ.μ. και στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 10:00 π.μ. – 2:00μ.μ. και 5:00μ.μ. – 8:00μ.μ., πληροφορίες  στο 6987 089778.

To Σάββατο η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο κλαμπ του Μύλου

Με την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός post μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της νέας εποχής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique στήνουν ένα απρόσμενο πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις αλλά και πολύτιμα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασσικά, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το επερχόμενο album τους που ήδη έχουν προκαλέσει αίσθηση.

*Το Σάββατο 21/4 στις 21:30 στο κλαμπ του Μύλου, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία, Προπώληση: 10€, Ταμείο: 13€, Τηλ κρατήσεων: 2310.510081, 6949950530
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:ΣΑΡΩΘΡΟΝ (Λαδάδικα, Κατούνη 17 – 2310.538282), ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ (Πλατεία Ναυαρίνου 14 – 2310.278515), ΔΙΩΡΟΦΟΝ (Καλαμαριά, Κερασούντος 81 – 2310.453998), ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ (Αποστολου Παυλου 22, 2310. 248188). Κρατήσεις: Αποστολή στο inbox της σελίδας Mylos Club Thessaloniki με το όνομά σας, τηλέφωνο και αριθμό ατόμων.

Tην Παρασκευή και το Σάββατο «Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα» στο Θέατρο Αθήναιον

Η Φωτεινή Αθερίδου ως Κάτια και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης ως Τάκης, έρχονται στη Θεσσαλονίκη με τη ρομαντική κωμωδία «Σεξ Λεξικόν – Η Επιστήμη του Έρωτα» του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου, μόνο για δύο παραστάσεις στο θέατρο Αθήναιον, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου. Στην Ελλάδα του 1978, δύο ερωτευμένοι δεκαεπτάχρονοι σχεδιάζουν να οδηγήσουν τη σχέση τους στην κορυφαία στιγμή της, να κάνουν, δηλαδή, έρωτα για πρώτη φορά, ξεπερνώντας τη συστολή τους, αλλά και τις στερεοτυπικές κοινωνικές αντιλήψεις της εποχής. «Σύμβουλος» στην πορεία τους προς την ολοκλήρωση της σχέσης τους, ένα παλαιομοδίτικο λεξικό του σεξ, σύμφωνα με το οποίο οι άντρες δεν πρέπει να συνάπτουν περιστασιακές ερωτικές σχέσεις με άγνωστες κοπέλες και «τουρίστριες ξυπόλυτες και βρώμικες», ενώ οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν «τα νυχτερινά κλαμπς με τα τζιουκ-μποξ, τη σεξ-ατμόσφαιρα και τον χαμηλό φωτισμό». Οι ηθικοπλαστικές απόψεις του οπισθοδρομικού λεξικού αποπροσανατολίζουν τους δύο νέους, δημιουργώντας τις συνθήκες για μια τρυφερή κωμωδία με vintage αισθητική και καταιγιστικό ρυθμό, ενώ γίνονται αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι των διαφορετικών τους απόψεων για την πολιτική, την κοινωνία και τις σχέσεις, αλλά και να δοκιμαστούν τα όρια της δικής τους σχέσης.

*Την Παρασκευή και το Σάββατο 20-21/4/2018 στο Θέατρο Αθήναιον. Ώρα: 21:30, Είσοδος: κανονικό 14€ | προπώληση- μειωμένο 12€, πληροφορίες: Τ. 2310 832 060.

Την Παρασκευή και το Σάββατο η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στο Bensousan Han

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή παρουσιάζουν μία μουσική περφόρμανς βασισμένη στις δικές τους συνθέσεις. Παλαιότερες αλλά και καινούργιες, ανέκδοτες συνθέσεις τους που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό, καθώς και τραγούδια που αποτέλεσαν έμπνευσή τους. Πατώντας γερά στην παγκόσμια παράδοση, την εξελίσσουν μέσα από το δικό τους ξεχωριστό πρίσμα γεννώντας ένα είδος αβάν γκαρντ, έθνικ καμπαρέ!

*Την Παρασκευή και το Σάββατο 20, 21, 27 και 28/4 στο Μπενσουσάν Χαν, Εδέσσης 6, Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ & 10 ευρώ (μειωμένο-φοιτητικό), Η προπωληση ξεκίνησε στο Bensousan Han αποκλειστικά, Πληροφορίες-κρατήσεις: 6984244577.

Την Παρασκευή και το Σάββατο «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» στο Θέατρο Τ

Με το βραβευμένο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» πραγματοποιεί τη νέα της εμφάνιση η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», από την Παρασκευή 13 Απριλίου, στο Θέατρο Τ. Αποτελούμενο από σύντομες σκηνές παλλόμενης ζωής, το έργο είναι ένα πολυφωνικό σχόλιο πάνω στην έννοια της αγάπης. Πίσω από τον παράξενο τίτλο του, κρύβονται στιγμιότυπα από τις σχέσεις των ανθρώπων, ιστορίες έρωτα και χωρισμού, που μιλούν με μελαγχολία, σκληρότητα, μεταφυσική διάθεση, αλλά και πολύ χιούμορ, για το αδιέξοδο της αγάπης. Επτά ηθοποιοί, παίζοντας ο καθένας πολλούς ρόλους, προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο αναπάντητο ερώτημα: Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη; Σύγχρονες παραλλαγές πάνω σε ένα αιώνιο θέμα, οι σκηνές του Πομμερά ταλαντεύονται ανάμεσα στην προσδοκία και τη διάψευση, τον κυνισμό και τον λυρισμό, το δράμα και την κωμωδία.

*Την Παρασκευή και το Σάββατο 20,21/4 έως και 20/5/2018 στο Θέατρο Τ, Αλ. Φλέμινγκ 16. Ώρες: Παρασκευή-Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00, είσοδος: 13€ κανονικό | 10€ μειωμένο, πληροφορίες: 2310854333.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή «Οι Δανειστές» στο στούντιο VIS MOTRIX

Ο Άντολφ και η Θέκλα είναι ένα ζευγάρι σε βαθιά κρίση. Η σχέση τους είναι τόσο εύθραστη που αμά τη εμφανίσει του πρώην συζύγου της Θέκλας, του Γκούσταβ, τα πράγματα οδηγούνται στην πλήρη κατάρρευση. Πρόκειται για ένα ένα έργο-σπουδή πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι ήρωες τοποθετούνται στη ρωμαϊκή αρένα της σκηνής και κατασπαράζουν ο ένας τον άλλο σε ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι θύτη και θύματος.

*Την Παασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 20, 21, 22, 27, 28 και 29/4 στο στούντιο VIS MOTRIX, Έδισσον 4, Ώρες: Παρασκευή-Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 19.00, Είσοδος: 10 ευρώ, Κρατήσεις: 6944444165.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή “Life Is A Fairytale” στο Θέατρο Αθήναιον

Η Κατερίνα θυμάται μια ζωή τον εαυτό της να είναι Στρίγγλα. Βασικά, σχεδόν όλες οι γυναίκες στην οικογένειά της ήταν στρίγγλες. Τώρα, ήρθε επιτέλους η στιγμή να μιλήσει για την εμπειρία της πάνω στη Γη και να εξηγήσει τους λόγους που αναζητούσε έναν «πρίγκιπα» για να τη σώσει. Η Κατερίνα αφηγείται την ιστορία του θανάτου της και θυμάται οικογενειακές ιστορίες που την έχουν στοιχειώσει. Το έργο “Life Is A Fairytale” είναι εμπνευσμένο από το Ημέρωμα της Στρίγγλας, το Λεωφορείον ο Πόθος, από προσωπικές και άλλες γυναικείες ιστορίες. Θα μπορέσει άραγε η Κατερίνα να λυτρώσει την ψυχή της μέσα από το ταξίδι της στον Κάτω Κόσμο;

*20-29/4/2018, Θέατρο Αθήναιον, Τ. 2310 832 060, Πρόγραμμα Παραστάσεων: Παρασκευή 20/4 (Aγγλικά), Σάββατο 21/4 (Eλληνικά), Κυριακή 22/4 (Aγγλικά) Παρασκευή 27/4 (Aγγλικά), Σάββατο 28/4 (Eλληνικά) και Κυριακή 29/4 (Aγγλικά) Ώρες: Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00 Εισιτήρια: 12€ κανονικό, 10€ φοιτητικό/ανέργων, 8€ σύλλογοι / σχολές.

Το Σάββατο και την Κυριακή το video-dance “Co-topia on screenστο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

H πλατφόρμα χορογραφικής έρευνας Per_Dance παρουσιάζει το video dance ‘co-topia on screen’ στο πλαίσιο του Off Borders Festival.

To video είναι γυρισμένο στη γοτθική εκκλησία St.-Nikolai-Kirche (Stralsund, Γερμανία 2015) που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Η ομώνυμη παράσταση με τη συμμετοχή 6 χορευτών και υπό τη ζωντανή συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου έκανε πρεμιέρα στο ίδιο μέρος μετατρέποντας έναν χώρο με πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα, μια εκκλησία, σε παραστασιακό χώρο. Το έργο co-topia είναι μια site specific κινητική performance με στοιχεία τελετουργικού που όμως καταφέρνει να απομυθοποιήσει το επιτελεστικό σώμα. Η επιλογή του χώρου βασίστηκε σε στοιχεία της γοτθικής αρχιτεκτονικής όπως επιβλητική καθετότητα, ψηλές γραμμικές δομές, προοπτική, διάχυση φωτός, χαρακτηριστικά που αφήνουν νέες παραστατικές δυνατότητες να αναδυθούν.

Σύλληψη-Χορογραφία: Ελεονώρα Σιαράβα

*Την Παρασκευή και το Σάββατο 21, 22/4 από τις 10.00-17.00 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, πληροφορίες: 231 059 3270.

Την Κυριακή Η Λίμνη των Κύκνων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το παραμύθι αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκηπα και μιας όμορφης κοπέλας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο.
Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου από τότε που τις μάγεψε ο κακός μάγος Ρόθμπαρτ. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη τους ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο Ρόθμπαρτ αποπειράται να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο, που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ.
Ο Ζίγκφριντ σύντομα γκιτώνει από την παγίδα του μάγου, παίρνει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του και πετούν μαζί για τον ουρανό. Καθώς όμως δεν υπάρχει συγκεκριμένο κείμενο, υπάρχει και ένα δεύτερο τέλος, που θέλει τους δύο ερωτευμένους να πεθαίνουν.

*Την Κυριακή 22/4 στις 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2), ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 20€, 15€, 10€, πληροφορίες:231 089 5800.

Την Κυριακή γλυκό πρωινό με πιάνο τρίο από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Πιάνο Τρίο
Τίτος Γουβέλης (πιάνο), Ανδρέας Παπανικολάου (βιολί), Άγγελος Λιακάκης (βιολοντσέλο)

Πρόγραμμα:
Έργα για πιάνο τρίο των Σούμαν και Ραβέλ

Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856): Τρίο για πιάνο αρ.1 σε ρε ελάσσονα, έργο 63
Μωρίς Ραβέλ (1875-1937): Τρίο για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο

*Την Κυριακή 22/4 στις 12:00 στην Αίθουσα Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’, Λεωφ. Νίκης 73, ΓΚΑΝΟΝΙΚΟ 10€ – ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5€, πληροφορίες: 231 025 7900.

 

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε το σχόλιό σας