Agenda

Thessaloniki Food Festival: Γνωρίστε τον κόσμο των βοτάνων.

Ένα υπέροχο βιβλίο που σας συστήνει τον κόσμο των βοτάνων παρουσιάζεται αυτή την εβδομάδα στα παλίσια του 6ου Thessaloniki Food Festival!

Parallaxi
thessaloniki-food-festival-γνωρίστε-τον-κόσμο-των-βοτάνων-145143
Parallaxi

βιβλιο

Έχετε µαγειρέψει ποτέ µε δίκταµο, τσάι του βουνού ή αγριοτριαντάφυλλο; Ένα υπέροχο βιβλίο που σας συστήνει τον κόσμο των βοτάνων παρουσιάζεται αυτή την εβδομάδα στα πλαίσια του Thessaloniki Food Festival 2016 και σας μαθαίνει πώς!

Πρόκειται για το βιβλίο «Με…Νου, αρωματόκηπος και ευεξία: Ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων» από τις Εκδόσεις Πατάκη που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 22 Νοεμβριου στις 19:00 στο βιβλιοπωλείο IANOS στην Αριστοτέλους 7.

Το βιβλίο είναι καρπός ενός βιολόγου, μιάς φαρμακοποιού και μίας υπέυθυνης δημοσίων σχέσεων και food-blogger, οι οποίοι έσμιξαν τις γνώσεις τους για την βοτανική, συγκεντρώνοντας σε έναν τόμο όλα όσα θέλαμε ποτέ να μάθουμε για τα βότανα και τα αρωματικά φυτά, από την ιστορία τους μέχρι την χρήση τους και την καλλιέργειά τους.

Εικόνα: Σ. Μαρκογιάννης, Photo Spheres
Εικόνα: Σ. Μαρκογιάννης, Photo Spheres

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται ένα πρωτότυπο εγχείρηµα που αποσκοπεί στην ευεξία µας: από κοµπάρσοι, τα αρωµατικά-φαρµακευτικά φυτά γίνονται οι πρωταγωνιστές στην καθηµερινή µας διατροφή και στο οικιακό µας περιβάλλον.

Για 15 αρωµατικά-φαρµακευτικά φυτά της ελληνικής γης δίνονται ιστορικές πληροφορίες και βασικά βιολογικά στοιχεία, παρέχονται µε επιστηµονικά τεκµηριωµένο τρόπο τα συστατικά και οι ιδιότητές τους, δίδονται ειδικές συστάσεις-προφυλάξεις και επισκοπείται η διατροφική τους χρήση. Επιπλέον, περιγράφεται το άρωµα και η γεύση τους, αποκαλύπτονται µικρά µυστικά στη χρησιµοποίησή τους και προτείνονται 75 δηµιουργικά µαγειρέµατα (και παραλλαγές τους) µε συνοδευτικά ποτά, 52 µενού, 11 ροφήµατα και 5 πρωτότυπα µείγµατα φυτών για ευεργετικά ροφήµατα.

Τέλος, περιγράφεται µε πρακτικό τρόπο η καλλιέργεια και ο πολλαπλασιασµός τους και παρέχονται βασικές συµβουλές για τη διατήρησή τους στον αγρό, στον κήπο ή στο µπαλκόνι. Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει την επιστηµονική γνώση µε απλό τρόπο, εµπλουτίζει τη µεσογειακή διατροφή, ανοίγει καινούριους γαστρονοµικούς ορίζοντες και δίνει νέο έναυσµα στην καλλιέργεια των αρωµατικών-φαρµακευτικών φυτών.

βιβλιο3

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι συγγραφείς του βιβλίου:

-Μαρία Στικούδη, food blogger

-Ελένη Μαλούπα, Τακτική Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Γενετικής, Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα

-Διαμάντω Λάζαρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Φαρμακευτικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

-Νίκος Κρίγκας, ΕΔΙΠ, Τμήμα Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

και ο Μοναχός Επιφάνειος, μάγειρας-συγγραφέας

Συντονίζει ο Θανάσης Τσίγγανας, δημοσιογράφος.

Μάλιστα, στα πλαίσια της εκδήλωσης, η food blogger Μαρία Στικούδη θα ετοιμάσει για το κοινό εδέσματα-κεράσματα βασισμένα στη δημιουργική μαγειρική του βιβλίου, ενώ η εταιρεία Aromateaca θα σερβίρει στο κοινό τα αρωματικά και ευεργετικά ροφήματα του βιβλίου.

Μην χάσετε την όμορφη εκδήλωση που εντάσσεται στο Thessaloniki Food Festival 2016!

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου:

*Τρίτη 22 Νοεμβρίου, IANOS, Αριστοτέλους 7, Τηλ. 2310276447, Ώρα: 19:00, www.ianos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα