Thessaloniki Job Festival: Tο μεγάλο φεστιβάλ εργασίας για πρώτη φορά στην πόλη

0
4382

Thessaloniki Job Festival 2017

Μετά από δύο πετυχημένες διοργανώσεις στην Αθήνα, το Job Festival επιστρέφει στην “γενέθλια” πόλη του. Η Θεσσαλονίκη θα ζήσει για δύο ημέρες την απόλυτη εμπειρία του Thessaloniki Job Festival 2017, ενός φεστιβάλ για την εργασία, το οποίο έχει ως βασικό του στόχο να ενισχύσει την απασχολησιμότητα στην πόλη.

Διοργανωτής το Skywalker.gr το οποίο είναι ευρέως γνωστό για την φιλοσοφία του και τις δράσεις υποστήριξης αναζητούντων εργασίας. Το Thessaloniki Job Festival 2017 αποτελεί μία από αυτές τις δράσεις και πρόκειται για ένα φεστιβάλ το οποίο στηρίζεται από το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το φεστιβάλ διεξάγεται με βάση τρεις άξονες λειτουργίας. Πρώτον την άμεση επαφή εταιρειών από διάφορους κλάδους και υποψήφιων εργαζομένων μέσα από τον εκθεσιακό χώρο, δεύτερον τη διενέργεια προγραμματισμένων συνεντεύξεων με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και τρίτον την διεξαγωγή πληθώρας workshops για όσους αναζητούν εργασία.

Βασικές θεματικές των εργαστηρίων που θα λάβουν χώρα στο Φεστιβάλ, συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων την δημιουργία βιογραφικού, την προετοιμασία για συνέντευξη, σεμινάρια μάρκετινγκ και social media κλπ.

Όλα όσα θα συμβούν το μεγάλο διήμερο στις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου, στοχεύουν μεταξύ άλλων στην άμεση επαφή αναζητούντων εργασία με κορυφαίες εταιρίες από διάφορους κλάδους που αναζητούν με την σειρά τους προσωπικό, τη διενέργεια προγραμματισμένων συνεντεύξεων με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις αλλά και τη διεξαγωγή πληθώρας workshops για όσους αναζητούν εργασία με βασικές θεματικές την αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας (δημιουργία βιογραφικού, προετοιμασία για συνέντευξη κ.α.) και την απόκτηση σημαντικών επαγγελματικών δεξιοτήτων (σεμινάρια marketing, social media, εξυπηρέτησης πελατών, τεχνικών πωλήσεων κ.α.).

job festival thessaloniki 2017

Αξίζει να σημειωθεί εξαρχής πώς η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη, δεν απαιτείται καμία χρηματική συμμετοχή αλλά προαπαιτείται απλή δήλωση ενδιαφέροντος-προεγγραφή.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο φεστιβάλ, αναζητούν εργασία και αναρωτιούνται τί πρέπει να κάνουν για να το επισκεφθούν πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής:

  • Δείτε ποιες εταιρείες συμμετέχουν στο φεστιβάλ, πατώντας εδώ.
  • Αφού βρεις την εταιρεία που σε ενδιαφέρει, στέλνεις το βιογραφικό σου πατώντας στο λογότυπο αφού μελετήσεις την περιγραφή (Προθεσμία αποστολής βιογραφικών έως 21/3).

Μπορείς να στείλεις το βιογραφικό σου σε παραπάνω από μια εταιρίες διεκδικώντας περισσότερες συνεντεύξεις. Η εταιρία μελετά τα βιογραφικά όλων των υποψήφιων και επιλέγει όλους όσοι θέλει να δει στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου. Έπειτα το skywalker επικοινωνεί μαζί σου τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail για να σε ενημερώσει για το ραντεβού της συνέντευξης στο Thessaloniki#Job Festival 2017, έως τις 29/3. Η επικοινωνία γίνεται σε κάθε περίπτωση είτε θετικής απάντησης είτε αρνητικής.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στα workshops αναζήτησης εργασίας ή ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ. Αναλυτικά τα εργαστήρια που θα λάβουν χώρα στο φεστιβάλ σκοπεύουν:

  • Να μάθεις πώς να δημιουργήσεις ένα στοχευμένο βιογραφικό, πώς να προετοιμαστείς για τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού, πώς μπορούν να βοηθήσουν τα social media στην αναζήτηση εργασίας κ.ά.
  • Να αποκτήσεις χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες, όπως βασικές γνώσεις marketing, χρήσης social media, εξυπηρέτησης πελατών, τεχνικών πωλήσεων κ.ά., τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις στα περισσότερα περιβάλλοντα εργασίας.
  • Να ενισχύσεις το βιογραφικό σου με τις βεβαιώσεις παρακολούθησης που παρέχονται σε κάθε workshop.

Μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα των Workshops αναζήτησης εργασίας και εδώ το πρόγραμμα των Workshops ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων και να δηλώσετε συμμετοχή (περιορισμένος αριθμός θέσεων).

Οι διοργανωτές αναφέρουν μία σειρά από λόγους για τους οποίους πρέπει να παραυρεθείς στο Φεστιβάλ ακόμα και ως απλός επισκέπτης καθώς εκεί θα μπορέσεις να έρθεις σε άμεση επαφή με εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων που αναπτύσσονται και να τους καταθέσεις άμεσα και ιδιοχείρως το βιογραφικό σου ή να βρεθείς στη λίστα αναμονής για συμμετοχή σε κάποιο workshop ή συνέντευξη. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή ως απλός επισκέπτης εδώ.

 Μικρές συμβουλές για όλους όσοι σκοπεύουν να παραυρεθούν:

    Πηγαίνετε στη διοργάνωση με το βιογραφικό σας τόσο σε ηλεκτρονική μορφή όσο και σε έντυπη με αρκετά αντίγραφα μαζί σας. Μια εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων θα σας προτείνει διορθώσεις σε τυχόν λάθη.

 ✔    Πηγαίνετε κατάλληλα προετοιμασμένοι έτσι ώστε να βγάλετε μια επαγγελματική φωτογραφία, που να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε στο βιογραφικό σας ή στο Linkedin προφίλ σας.

job festival 2017

*Thessaloniki Job Festival 2017, 31 Mαρτίου και 1 Απριλίου 2017, στο Πολεμικό Μουσείο (Γρ.Λαμπράκη 4), από τις 10 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο. 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ