Την Κυριακή κάνουμε τη χώρα ομορφότερη!

0
1746

letsdoitgreece--12-

Η περιβαλλοντική δράση-σταθμός «Let’s Do It Greece» που συναντάμε πλέον κάθε χρόνο στην χώρα μας, έρχεται και πάλι αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου, επιχειρώντας να κάνει την Ελλάδα ομορφότερη!

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας βρίσκονται σε ρυθμούς «Let’s Do It Greece», καθώς πλησιάζει η μέρα για τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράσης της χώρας. Στόχος, οι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας και προστατεύοντας περισσότερα από 1.000 σημεία, μέσα σε 1 μέρα.

Το «Let’s do it World» εµφανίστηκε για πρώτη φορά ως κίνηµα, το 2008, µε βασικό σλόγκαν «Πάµε να καθαρίσουµε ολόκληρη την χώρα µέσα σε µια µόνο µέρα» και έλαβε άµεσα διεθνείς διαστάσεις, µε στόχο την παγκόσµια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του Εθελοντισµού. Η δράση δεν πραγματοποιείται για να γίνονται απλώς καθαρισμοί, αλλά για να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας, καθώς αποσκοπεί να δείξει στους πολίτες πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούν την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία μένουν. Στόχος είναι κάθε χρόνο να ευαισθητοποιούνται ολοένα και περισσότεροι πολίτες και να κινητοποιείται η κοινωνία με όχημα την συνεργασία και τον εθελοντισμό.

Στην Ελλάδα, το κίνηµα «Let’s do it Greece», διανύει την έκτη χρονιά του. Το σκεπτικό του κινήματος είναι για μια μέρα ο καθένας μας να συμβάλει στην βελτίωση του τόπου του, σε μία δράση που αποσκοπεί στον εθελοντικό καθαρισμό όλης της χώρας. Σκοπός είναι μέσα σε μία ημέρα, ολόκληρη η Ελλάδα να συντονιστεί πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας, δράση από την οποία δεν μπορεί να απέχει η πόλη μας.

Η φετινή συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, καθώς για την Κυριακή 2 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη περισσότεροι από 3.100 φορείς σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί, περιβαλλοντικοί, ποδηλατικοί, σπηλαιολογικοί, καταδυτικοί, αθλητικά σωματεία, φορείς πολιτικής προστασίας, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι σε όλη τη χώρα, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, τουριστικοί φορείς, εταιρείες, ιδιώτες, μουσεία, πανεπιστήμια, σχολεία, ο ΣΕΓΑΣ, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ τη δράση έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

map

Επιπλέον, με την έγκριση του Υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη ξεκινήσει η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Lets Do It Greece 2017», σε περισσότερα από 1.400 σχολεία της χώρας. Οι δράσεις των σχολείων μαζί με όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 2 Απριλίου έχουν ήδη ξεκινήσει να αποτυπώνονται στον διαδραστικό Χάρτη Δράσεων. Την ίδια ημέρα, αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Κύπρο, στο πλαίσιο της παγκύπριας εθελοντικής εκστρατείας “Let’s Do It Cyprus”, με τις δύο χώρες να συντονίζονται και να συνεργάζονται, για ένα κοινό σκοπό.

Την Κυριακή 2 Απριλίου, μπορείς κι εσύ να γίνεις κομμάτι αυτής της Οικογένειας. Σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει δίπλα σου μια δράση με Εθελοντές που χρειάζονται τη βοήθειά σου. Και αν πιστεύεις ότι η συμβολή σου είναι ασήμαντη, θυμήσου ότι oι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από τις πιο μικρές, τις πιο απλές ιδέες.

salonicco II

Στην Θεσσαλονίκη ενδεικτικά θα τρέξουν οι παρακάτω δράσεις, που αποτελούν ένα μέρος μονάχα όσων θα δούμε στην πόλη από το «Let’s Do It Greece 2017»:

-Την Κυριακή ξεκινούν οι δράσεις της 7ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών στην προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού, με τον πρώτο καθαρισμό στις εκβολές του Λουδία. Στόχος είναι να καθαριστεί το παράκτιο τμήμα των εκβολών του Λουδία -από την πλευρά της Ημαθίας- όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες πλαστικών σκουπιδιών που ξεβράζονται από τη θάλασσα, αλλά και πολλά δίχτυα που προέρχονται από τις μυδοκαλλιέργειες.

-Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας, οι Los Lampicos, τo 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος φοιτητών Erasmus Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους και καθαρίζουν μουτζούρες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης αυτή την Κυριακή. Oι Θεσσαλονικείς επαναδιεκδικούν τον δημόσιο χώρο σε μια προσπάθεια να απαλλάξουν την Νέα Παραλία από την ασχήμια των μουτζουρών, υπογραφών και οπαδικών συνθημάτων. Τα μνημεία της Unesco, τα μάρμαρα και τα αγάλματα που κοσμούν την Νέα Παραλία καθαρίζονται από τους ανθρώπους που αγαπούν περισσότερο από τον καθένα την περιοχή. Αυτή την Κυριακή πίνουμε τον καφέ μας στην Νέα Παραλία, αφού αναβαθμίσουμε αισθητικά ξανά την πόλη, με γάντια και πινέλο στο χέρι.

-Η Περιβαλλοντική Κίνηση Ελαιώνων με την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη συμμετέχει στις 2 Απριλίου για έκτη συνεχή χρονιά στην πανελλήνια καμπάνια ”Let’s do it GREECE”. Με το σύνθημα «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε όλη την Ελλάδα για να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα!» καλούν τους κατοίκους του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη να συμμετέχουν στη Δράση «Καθαρισμός της Περιοχής των Ελαιώνων Πυλαίας, του Ελαιορέματος και της γειτονικής περιοχής του Δάσους του Σεϊχ Σου».

Στις 2 Απριλίου, κάνε κι εσύ το πρώτο βήμα. Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!

LDI_Hero_High

Διαβάστε επίσης: Έφτασε η ώρα να (ξανά)καθαριστούν οι μουτζούρες στην Νέα Παραλία

Shares

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ