Agenda

Thessaloniki Food Festival: Ένα εξαίσιο δείπνο για καλό σκοπό!

Το Thessaloniki Food Festival 2016 πραγματοποιεί μια όμορφη φιλανθρωπική εκδήλωση γεύσης, ενισχύοντας έναν καλό σκοπό!

Parallaxi
thessaloniki-food-festival-ένα-εξαίσιο-δείπνο-για-καλό-σκοπ-144919
Parallaxi

Το Thessaloniki Food Festival διατηρώντας και φέτος, στην έκτη του διοργάνωση, τον κοινωνικό του χαρακτήρα, πραγματοποιεί μια όμορφη φιλανθρωπική εκδήλωση γεύσης, ενισχύοντας έναν καλό σκοπό!

κρασι

Το Thessaloniki Food Festival 2016 και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδας Παιδιών Πασχόντων από την Κυστική Ινώδη Νόσο, διοργανώνουν ένα φιλανθρωπικό δείπνο την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 20.30 στο εστιατόριο Be του ξενοδοχείου Excelsior. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδας Παιδιών Πασχόντων από την Κυστική Ινώδη Νόσο.

be_restaurant_thessaloniki_4

* be* , Κομνηνών και Μητροπόλεως γωνία, Τηλέφωνο: 2310021000. Κάθε Κυριακή από τις 11 μέχρι τις 15.00.

Άλλωστε δεν ξεχνάμε πως και στην περσινή του διοργάνωση, το Thessaloniki Food Festival συνεργάστηκε με το σύλλογο “Δράση για την Κοιλιοκάκη”, όπου πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπικό brunch στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace. Στην εκδήλωση έγινε για πρώτη φορά παρουσίαση του Χάρτη με τα σημεία πώλησης προϊόντων με τρόφιμα χωρίς γλουτένη καθώς και εστιατορίων με εξατομικευμένο μενού για τις συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και κατοίκους της πόλης. Το φετινό φιλανθρωπικό δείπνο θα συμβάλλει στο έργο μιας διαφορετικής ευπαθούς ομάδας, χαρίζοντάς μας παράλληλα μια όμορφη γευστική βραδιά.

Prosklisi 01 Inosi

Το δείπνο μάλιστα θα συνοδευτεί από το πρώτο κρασί, παραγωγή του Αστικού Αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ονομασία «Η Γοργόνα». Πρόκειται για τον αστικό αμπελώνα του δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης, απέναντι από το Καυτατζόγλειο Στάδιο, με εμπνευστή το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τη συμβολή του εργαστηρίου Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. με την επιστημονική τους γνώση και την ευγενική προσφορά του Κτήματος Γεροβασιλείου σε τεχνογνωσία και εξοπλισμό. Την άνοιξη του 2013 φυτεύτηκε ο αμπελώνας με δύο λευκές και δύο ερυθρές ελληνικές ποικιλίες. Μαλαγουζιά, Ρομπόλα, Ξινόμαυρο και Αγιωργίτικο έδωσαν από τον πρώτο τρύγο του 2015 το πρώτο κρασί της πόλης και η γοργόνα -σύμβολο του Thessaloniki Food Festival το όνομα της.

Οι αστικοί αμπελώνες είναι μια ιδέα εναλλακτικής χρήσης δημόσιου χώρου και υπάρχουν ήδη σε αρκετές πόλεις. Αλλού με τον ιστορικό χαρακτήρα όπως στο Παρίσι, όπου ο αμπελώνας της Μονμάρτρης μετρά ήδη 80 χρόνια ζωής ή στη Βιέννη, όπου οι οινοποιοί μετατρέπουν εποχικά τα οινοποιεία τους σε ιδιότυπες οινο-ταβέρνες, αλλού με σκοπό την παραγωγή ενός γεωργικού προϊόντος με μοναδικό χαρακτήρα στην καρδιά μιας μητρόπολης, όπως στο Λονδίνο ή στο Σαν Φρανσίσκο.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου λοιπόν, σε μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, το πρώτο κρασί του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Γοργόνα, εγκαινιάζεται στο Be* συνδυασμένο μ’ ένα ξεχωριστό menu, ειδικά σχεδιασμένο από τον chef του εστιατορίου Γρηγόρη Καρακασίδη. Να είστε εκεί για μια γευστική βραδιά για καλό σκοπό!

ΜΕΝU

Καλαμάρι στη σχάρα, κρύα πατατοσαλάτα με ελαιόλαδο, κάπαρη, τοματίνια και πέστο βασιλικού συνδυασμένο με Γοργόνα Ρόμπολα.

Ψητό φιλέτο τσιπούρας με ριζότο λεμονιού και αφρό πορτοκαλιού συνδυασμένο με Μαλαγουζιά Γοργόνα.

Μίνι τάρτες με κρέμα λεμονιού και εποχιακά φρούτα.

Print

*Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 20.30, Εστιατόριο Be του ξενοδοχείου Excelsior, Κομνηνών 10 Μητροπόλεως, τηλ. 2310021020, Τιμή πρόσκλησης: 30 ευρώ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα