Agenda

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγειρεύουν στο βραβευμένο Treehouse για καλό σκοπό

Cooking for charity III στο βραβευμένο Treehouse restaurant του Ekies All Senses Resort.

Parallaxi
τρεις-καταξιωμένοι-σεφ-μαγειρεύουν-σ-336795
Parallaxi

Τρεις καταξιωμένοι σεφ, τρεις μαγικές εκδηλώσεις για καλό σκοπό. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η υψηλή γαστρονομία συναντά την κοινωνική προσφορά στο cooking for charity.

Στο βραβευμένο εστιατόριο Treehouse του Ekies All Senses Resort και με την επιμέλεια του executive chef Δημήτρη Παμπόρη, ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις μοναδικές δημιουργίες βραβευμένων σεφ, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για καλό σκοπό.

Η παράδοση του cooking for charity ξεκίνησε το 2016, όταν οι Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Αθηναγόρας Κωστάκος και Δημήτρης Δημητριάδης μας μύησαν στις αγαπημένες τους κουζίνες και παράλληλα ενίσχυσαν το έργο της Αγίας Βερονίκης – Σπίτι Στοργής. Το 2017, η επιτυχημένη δράση συνεχίστηκε με τους Θοδωρή Παπανικολάου, Pascal Favre d’Anne και Arnaud Bignon.

Φέτος, το cooking for charity έρχεται να μαγέψει τους καλεσμένους με τα πολλά πρόσωπα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, καθώς οι προσκεκλημένοι chef, ο καθένας με το δικό του τρόπο, λειτουργούν ως ambassadors της ελληνικής, ιταλικής και μεσογειακής κουζίνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πρώτο event στις 24 και 25 Ιουνίου με τον Άλεξ Τσιοτίνη, σεφ του ξενοδοχείου Istoria και ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς ήταν sold out. Τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο Γιάννης Κιόρογλου (στις 21 και 22 Ιουλίου), σεφ του εστιατορίου La Guérite στο Île Sainte-Marguerite και ambassador της μεσογειακής κουζίνας σε όλα τα εστιατόρια με τα οποία συνεργάζεται στην Ευρώπη και την Καραϊβική. Το Cooking for Charity κλείνει με τον πολυβραβευμένο σεφ Έκτορα Μποτρίνι (στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου) του οποίου οι ολιστικές γαστρονομικές δημιουργίες ρίχνουν φως στις γεύσεις της Ελλάδας.

Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, το cooking for charity γίνεται με σκοπό να ενισχύσει τη δράση ενός κοινωφελούς ιδρύματος. Συνεργάτης και φέτος είναι το Μπορούμε, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα