Μια θεατρική σκηνή στήνεται σε ένα σοκάκι της πόλης

0
457

Φως εν τη Σκοτία

Μια ανοιχτή παράσταση μας πάει στα σοκάκια άνω της Εγνατίας αυτή την Κυριακή, καθώς το Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ θα «στήσει την σκηνή του» έξω με ένα ενδιαφέρον θεατρικό έργο!

Πρόκειται για την παράσταση ”Φως εν τη Σκοτία” που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος ‘’Σκηνοθεσία 3’’ του τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, με υπεύθυνο καθηγητή τον Δαμιανό Κωνσταντινίδη, και τώρα θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης με ελεύθερη είσοδο. Μάλιστα, η παράσταση θα είναι site specific και θα παιχτεί στο Σοκάκι Γεωργίου Μόδη στην Περιοχή Αγίας Σοφίας, ξεκινώντας στις 18.00 την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, και διαρκώντας 45 λεπτά.

Κύριος Παντούκ1

Το έργο ”Φως εν τη Σκοτία” του Μπέρτολτ Μπρεχτ, το οποίο γράφτηκε το 1919, αποτελεί ένα κείμενο για την ηθική και την έλλειψή της, ένα κείμενο για την υποκρισία και τα προσωπεία μέσα στα οποία μπορεί αυτή να υπάρξει.

Το συμφέρον!

Κινητήριος δύναμη για όλες τις δράσεις του ήρωα μας είναι το ατομικό του συμφέρον. Και για εμάς, ως επί το πλείστον, επίσης. Τι γίνεται όμως όταν το συμφέρον σταματάει να έχει όρια; Τι συμβαίνει όταν ακόμη και η ηθική, οι αξίες και η εντιμότητα υποκλείνεται μπροστά στο χρήμα;

Κύριος Παντούκ3

«Απευθύνομαι σε εσάς, καλοί μου φίλοι, σε εσάς τους υπέρμαχους της ηθικής και της εντιμότητας. Συνάνθρωποι, ήρθε η ώρα το φως να γεννηθεί. Ήρθε η ώρα να μάθετε την αλήθεια. Ελάτε, μπορεί να μην είναι αργά πια για εσάς, μπορεί ακόμη η τύχη να είναι με το μέρος σας και να προλάβετε να λυτρωθείτε.

Με εκτίμηση, Κύριος Παντούκ»

Μην χάσετε την ενδιαφέρουσα παράσταση αυτή την Κυριακή.

Συμβουλή: Η παράσταση θα παιχθεί σε εξωτερικό χώρο (βλέπε Σοκάκι Μόδη). Ντυθείτε λοιπόν καλά και να είστε εκεί! Σκουφάκι, γαντάκι και κασκολάκι επιβάλλεται!

Πληροφορίες παράστασης

Ημέρα: Κυριακή 22 Ιανουαρίου

Ώρα: 18.00

Τόπος: Σοκάκι Γεωργίου Μόδη (Περιοχή Αγίας Σοφίας)

Διάρκεια: 45 λεπτά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κύριος Παντούκ2

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ράβναλη

Δραματουργία: Θοδωρής Κανάκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Αβραμίδου, Μαρία Μ. Βυζαρέλη

Φωτισμοί: Βαγγέλης Μαρούλης

Φωτογραφίες: Ιωάννης Γρηγοριάδης

Οργάνωση Παραγωγής: Κατερίνα Ράβναλη

Παίζουν οι ηθοποιοί : Βασίλης Βασιλείου, Στέλλα Δεγερμετζόγλου, Νικόλας Καρακίτσιος, Δημήτρης Κόσσυβας, Χρήστος Λοΐζος, Παπαδοπούλου-Σισκοπούλου Βικτώρια, Παπαδοπούλου Μαρία, Δημήτρης Τζιαμπάσης

Φιγκυράν: Νίκη Γάτα, Δήμητρα Ευαγγελοπούλου, Δήμητρα Θρήσκου, ΑννίταΚυριατσού, Φανή Κουρτίδου, Θεώνη Μπεκιάρη, Κωνσταντίνα Ράικου, Μαγδαληνή Στεργίου.

Η ομάδα ευχαριστεί πολύ την Σοφία Θεοφανίδου για την παραχώρηση του χώρου και για την πολύτιμη βοήθειά της και τον Γιώργο Φλέγγα για την βιντεοσκόπηση της παράστασης.

FB event: https://www.facebook.com/events/584142561774256/

Shares

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ