Θέατρο

«Του Κουτρούλη ο γάμος» στη Μονή Λαζαριστών (9/10/15-17/1/16)

Σκηνή Σωκράτης Καραντινός Έναρξη: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στις 21.00 Μια ξεκαρδιστική κωμωδία για την εθνική μας τραγωδία Η πιο… «Αριστοφανική» κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου, που παρουσιάσθηκε την καλοκαιρινή περίοδο με μεγάλη επιτυχία, παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία και επεξεργασία κειμένου του Γιάννη Καλατζόπουλου. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία για την εθνική μας τραγωδία, μια παράσταση που […]

Parallaxi
του-κουτρούλη-ο-γάμος-στη-μονή-λαζαρ-49268
Parallaxi

photo-koytroylhs8

Σκηνή Σωκράτης Καραντινός

Έναρξη: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στις 21.00

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία για την εθνική μας τραγωδία

Η πιο… «Αριστοφανική» κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου, που παρουσιάσθηκε την καλοκαιρινή περίοδο με μεγάλη επιτυχία, παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία και επεξεργασία κειμένου του Γιάννη Καλατζόπουλου.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία για την εθνική μας τραγωδία, μια παράσταση που αφήνει γλυκόπικρη γεύση και σίγουρα αξίζει να τη δει κανείς.

Έναρξη: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στις 21.00

Το έργο του Αλεξάνδρου Ρίζου Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο γάμος» γράφτηκε στα 1843, αμέσως μετά το «μνημόνιο» με τους δανειστές εκείνης της εποχής και την επιβολή στη χώρα μας από τις Μεγάλες Δυνάμεις δυσβάστακτων όρων, που οδήγησαν στην εξέγερση της 3ης του Σεπτέμβρη. Μέσα από την ξεκαρδιστική ιστορία του Κουτρούλη, του καλοκάγαθου ράφτη από την Σύρο, που για να τον δεχτεί για σύζυγό της η ωραία Ανθούσα θέτει ως όρο να γίνει… υπουργός, ο Ραγκαβής αποκαλύπτει με αξιοθαύμαστη τόλμη τις μεθόδους και τις πρακτικές που από τότε διέπουν το πολιτικό μας σύστημα: την εξασφάλιση ξένης υποστήριξης, την διαπλοκή, την εξαγορά συνειδήσεων, τις πελατειακές σχέσεις και την θυσία του δημοσίου στο ατομικό συμφέρον.

Λίγα λόγια για το έργο:

«Του Κουτρούλη ο γάμος»

Ο πάμπλουτος αλλά ταπεινής καταγωγής Εμμανουήλ Κουτρούλης, ράφτης από την Σύρα, καταφθάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον κατεργάρη υπηρέτη του Στροβίλη, αποφασισμένος να ζητήσει σε γάμο την πανέμορφη, φιλόδοξη και πολύ νεώτερη του Ανθούσα, κόρη του μεγαλοξενοδόχου και κοινωνικά ανερχόμενου κυρ-Σπύρου.

Η Ανθούσα που έχει, κρυφά από τον πατέρα της, δεσμό με τον νεαρό κομψευόμενο Ξανθούλη, θέλοντας να αποφύγει αυτόν τον αταίριαστο γάμο χωρίς να δυσαρεστήσει τον πατέρα της, θέτει έναν όρο που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί: θα πάρει τον Κουτρούλη, μόνο αν αφήσει τη ραπτική και γίνει …Υπουργός.

Ο ερωτοχτυπημένος Κουτρούλης αρχίζει τότε, με τη βοήθεια του υπηρέτη του, να αγοράζει υποστηρικτές που θα του εξασφαλίσουν…πρόθεσιν ψήφου. Ο ανταγωνισμός των τότε Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία), η προθυμία συναλλαγής ορισμένων εκδοτών, η ευκολία με την οποία διάφοροι κομματάρχες, αλλάζουν στρατόπεδο με αντάλλαγμα διάφορα οφίτσια, η ματαιοδοξία κάποιων καλλιτεχνών που σπεύδουν να υμνήσουν το νέο αστέρι της πολιτικής, οι εκβιασμοί, τα σκάνδαλα και φυσικά η ευπιστία του μέσου νεοέλληνα ψηφοφόρου, θα κάνουν το θαύμα τους και ο Κουτρούλης θα οδηγήσει την Ανθούσα νυφούλα στην εκκλησία. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά ώσπου να αποκαλυφθεί η απάτη και να επέμβει η δικαιοσύνη…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Επεξεργασία κειμένου: Γιάννης Καλατζόπουλος

Σκηνικά: Δανάη Πανά

Κοστούμια: Ίρις Τσαγκαλίδου

Μουσική – τραγούδια: Δημήτρης Λέκκας

Eνορχήστρωση: Δημήτρης Λέκκας, Φίλιππος Περιστέρης

Κίνηση- Χορογραφία: Αναστασία Θεοφανίδου

Μουσική Διδασκαλία: Παναγιώτης Μπάρλας

Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Χατζηιωάννου

Βοηθοί χορογράφου: Λουκία Βασιλείου, Ηλίας Τσάκωνας

Οδηγοί σκηνής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου, Πέτρος Κοκόζης

Οργάνωση παραγωγής: Πέτρος Κοκόζης

Παίζουν: Τάσος Πεζιρκιανίδης (Κουτρούλης), Νικόλας Μαραγκόπουλος/ Γιάννης Καλατζόπουλος (Στροβίλης), Κλειώ-Δανάη Οθωναίου (Ανθούσα, Μούσα Σφαιρίστρια), Κωνσταντίνος Χατζησάββας (Ξανθούλης), Δημήτρης Κολοβός (Κυρ Σπύρος), Εύη Σαρμή (Α’ Καμαριέρα- Αγγλία), Λουκία Βασιλείου (Β’ Καμαριέρα- Γαλλία), Μαρίνα Χατζηιωάννου (Γ’ Καμαριέρα- Ρωσία), Σταυριάννα Παπαδάκη (Δ΄ Καμαριέρα- Κορυφαία), Δώρα Θωμοπούλου (Καθαρίστρια-Κορυφαία), Πέλλα Μακροδημήτρη (Γκαρσόνα- Κορυφαία), Δημήτρης Παπιόπουλος (Θυρωρός- Κορυφαίος), Μιχάλης Σιώνας (Α’ Σερβοτόρος- Μισθοφάς), Γιάννης Τσάτσαρης (Μάγειρας- Σφηκιάς), Θάνος Φερετζέλης (Γκρουμ- Φοιβίσκος), Τίμος Παπαδόπουλος (Β’ Σερβιτόρος- Κορυφαίος), Άγγελος Νεράντζης (Γ’ Σερβιτόρος- Κορυφαίος), Δημήτρης Καραβιώτης (Αγωνιστής του ΄21-Κορυφαίος)

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ, Σκηνή Σωκράτης Καραντινός

Έναρξη: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 18:00

Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00

Κυριακή 19:00

Τιμές Εισιτηρίων

Κανονικό εισιτήριο (θέσεις πλατείας): 13€

Κανονικό εισιτήριο (θέσεις εξώστη): 10€

Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές, Άτομα άνω των 65): 8€

ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Λαϊκή Παράσταση Τετάρτης: Γενική είσοδος 5€

Λαϊκή Παράσταση Πέμπτης: Γενική είσοδος 5€

Ομαδικές κρατήσειςΙσχύει για ομαδική κράτηση (20 άτομα και άνω) για την ίδια παράσταση: 7€

Άνεργοι: Δωρεάν Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (με αριθμό Θεατών ανά Παράσταση, απαιτείται κράτηση θέσης)Παρέχεται με την επίδειξη κάρτας ανεργίας

Δάσκαλοι – Καθηγητές : 10€

Πολύτεκνοι: 5€

ΑτέλειεςΕφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν οι ατέλειες: ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών, ΑΜΕΑ (ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ).

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία ΚΘΒΕ, 2315 200 200, Tickethour, Καταστήματα Γερμανός, Τράπεζα Πειραιώς (από τα μηχανήματα easypay)

Ώρες λειτουργίας ταμείων: Βασιλικό Θέατρο: Τρίτη –Κυριακή 9:30-21:30, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: Τετάρτη –Κυριακή 16:30-21:30, Μονή Λαζαριστών: Τετάρτη –Κυριακή 16:30-21:30

Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Με το ΙΧ αυτοκίνητο Από το κέντρο, μέσω της οδού Λαγκαδά-Ακριτών-Δ. Σολωμού-Κολοκοτρώνη. Από το λιμάνι, μέσω της λεωφόρου Δενδροποτάμου- Ακριτών-Δ. Σολωμού-Κολοκοτρώνη

Με το αστικό λεωφορείο Λεωφορεία 18, 27, 38 και 56: Στάση «Παύλου Μελά» (οδός Λαγκαδά). Λεωφορείο 34: Στάση «Μονή Λαζαριστών» (οδός Ακριτών).

Διατίθεται το πάρκινγκ της Μονής Λαζαριστών έναντι 2 ευρώ για όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Υπάρχει πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και οι αντίστοιχες εξυπηρετήσεις.

*9/10/15-17/1/16, Μονή Λαζαριστών, Ώρα: Τετάρτη: 18.00, Πέμπτη – Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 19.00, Τιμή Εισόδου: 10€ (εξώστης), 13€, 5€ (λαϊκή)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα