Διεθνή

Αυξήθηκαν οι προσφυγές για βιασμούς στην Γαλλία

Και σεξουαλικές επιθέσεις το 2017.

Parallaxi
αυξήθηκαν-οι-προσφυγές-για-βιασμούς-σ-281467
Parallaxi

Αυξήθηκαν οι προσφυγές για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις το 2017, οι οποίες ανέβηκαν κατά 12% και 10% αντίστοιχα, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών με ανάρτηση στο Twitter.

Ο αριθμός των προσφυγών για σεξουαλικές επιθέσεις στο τελευταίο τρίμηνο του έτους ήταν πολύ αυξημένος σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 31,5%.

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η αύξηση αυτή οφείλεται μάλλον στην αποκάλυψη παλαιότερων περιστατικών η οποία οφείλεται στην κινητοποίηση των γυναικών μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν στις ΗΠΑ.

Το έγγραφο “Έλλειψη Ασφάλειας και Εγκληματικότητα το 2017” που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Υπουργική Στατιστική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (SSMSI) δείχνει επίσης μια αύξηση (4%) στον αριθμό των θυμάτων επιθέσεων ξυλοδαρμού και τραυματισμού μεταξύ των ατομων ηλικίας άνω των 15 ετών.

Ο αριθμός τους πλησιάζει πλέον τα 223.000 θύματα, τον υψηλότερο σε περίοδο 10 ετών“, υπογραμμίζει το υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας επίσης ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι μάλλον πολύ υψηλότερος.

Κατά μέσον όρο μεταξύ του 2014 και του 2016, μόνον το ένα τέταρτο των θυμάτων σωματικής βίας που ασκήθηκε από έναν δράστη ο οποίος δεν ανήκε ή δεν ανήκει πια στην οικογένειά τους έκαναν καταγγελία στην αστυνομία ή την χωροφυλακή, και το 10% από τα θύματα σωματικής βίας που ασκήθηκε από κάποιον από το σπίτι τους. Επομένως περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι (εξαιρώντας τα παιδιά) φέρεται ότι ήταν θύματα σωματικής βίας στην μητροπολιτική Γαλλία σε έναν χρόνο“, εξήγησε το SSMSI.

Όσον αφορά τις ανθρωποκτονίες, το 2017 τα θύματά τους ήταν 825, ενώ το 2016 ήταν 892 και το 2015 ήταν 872.

Μείωση διαπιστώθηκε επίσης στις ένοπλες κλοπές (-3%) και στις κλοπές με την χρήση βίας, αλλά χωρίς όπλα (-5%), σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας και της χωροφυλακής.

Οι δύο αυτές υπηρεσίες επισημαίνουν ωστόσο ότι υπήρξε μια αύξηση στις καταγγελίες για ληστείες (2%).

Τέλος το υπουργείο Εσωτερικών διαπιστώνει επίσης μια “μεγάλη αύξηση” στην αισχροκέρδεια και συναφή αδικήματα με τα καταγεγραμμένα θύματα να φτάνουν τις 320.000 πέρυσι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα