Διεθνή

Μεγάλη αποχή μέχρι τώρα-Όλοι βλέπουν Μακρόν

Άνοιξαν οι κάλπες για τον β΄ γύρο των βουλευτικών εκλογών

Parallaxi
μεγάλη-αποχή-μέχρι-τώρα-όλοι-βλέπουν-μ-205976
Parallaxi

Ψηφίζουν από το πρωί σε 67.000 εκλογικά τμήματα στη Γαλλία για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν το κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να κερδίζει ευρεία πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Περισσότερα από 47 εκατομμύρια εκλογείς καλούνται να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές, όπου το ποσοστό αποχής –που έφθασε το 51,3% στον πρώτο γύρο– αναμένεται να μειωθεί σημαντικά, σε μια ένδειξη κόπωσης των ψηφοφόρων στο τέλος μιας επτάμηνης προεκλογικής εκστρατείας. Τα τελευταία εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 18.00

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ψήφισε σήμερα νωρίς το πρωί σε ένα σχολείο στο κέντρο της Χάβρης, πόλης της οποίας ήταν δήμαρχος, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του AFP. Φορώντας μπλε σκούρο κοστούμι, ο πρώην δήμαρχος της Χάβρης από το 2010 έως το 2017, έφθασε οδικώς μαζί με τη σύζυγό του Εντίτ Σαμπρ και τον φρουρό του.

Ο Εντουάρ Φιλίπ ψήφισε ηλεκτρονικά, καθώς η πόλη της Χάβρης έχει εξοπλιστεί με μηχανήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από το 2005. Ο ένοικος του Ματινιόν δεν έκανε καμία δήλωση. Θα αναχωρήσει για το Παρίσι νωρίς το απόγευμα.

Η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας που διεξάγονται σήμερα έφθανε στις 17H00 στο 35,33% έναντι 46,42% που ήταν την ίδια ώρα στον β’ γύρο στις εκλογές του 2012, μετέδωσε το BFM TV επικαλούμενο στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα