Επικαιρότητα

H Aθήνα απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες

Διπλωματικό παρασκήνιο μεταξύ Αθήνας - Μόσχας.

Parallaxi
h-aθήνα-απελαύνει-ρώσους-διπλωμάτες-341506
Parallaxi

Σύμφωνα με αποκάλυψη της Καθημερινής και εκτενές ρεπορτάζ στο kathimerini.gr που δημοσιεύθηκε σήμερα, αποκαλύπτεται πως απελάθηκαν από την Αθήνα δύο Ρώσοι διπλωμάτες και απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα για άλλους δύο, με αιτιολογία παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, ανάμεσα στις κατηγορίες που απευθύνει η Αθήνα προς τους συγκεκριμένους διπλωμάτες είναι “οι απόπειρες αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών” αλλά και σωρεία ενεργειών εις βάρος της Ελλάδας.

Ένας εκ των διπλωματών που δόθηκε εντολή να απελαθούν είναι το στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας Βίκτορ Γιάκοβλεφ.

Σύμφωνα με τις υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές, οι συγκεκριμένες ενέργειες των τεσσάρω διπλωματών υπονομεύουν τη φιλία των δύο λαών καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο συστηματικής προσπάθειας παραβίασης της κυριαρχίας της χώρας και του Διεθνούς Δικαίου.

Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, εξηγεί πως η κίνηση αυτή της Αθήνας δεν έρχεται να πέσει ως «κεραυνός εν αιθρία» στην πολιτική πραγματικότητα παρά έρχεται ως απάντηση μετά μια σειρά συντονισμένων κινήσεων προσπάθειας επέκτασης της ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διπλωματικές πηγές της Καθημερινής τονίζουν πως η απόφαση της Αθήνας για απέλαση και απαγόρευση εισόδου συνδέεται αποκλειστικά με τη δράση των συγκεκριμένων τεσσάρων ατόμων (διπλωματών) και όχι με τη γενικότερη καλή διάθεση της Ελλάδας έναντι της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή / kathimerini.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα