Αθλητισμός

Tο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ξεκινά μια παγκόσμια διοργάνωση.

Parallaxi
tο-παγκόσμιο-πρωτάθλημα-ιστιοπλοΐας-γ-211268
Parallaxi

Όλα είναι πλέον έτοιμα στη Θεσσαλονίκη για την έναρξη του σπουδαίου πρωταθλήματος 470 που θα διεξαχθεί από τις 7 έως 15 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Τις πρώτες πληροφορίες για τη διοργάνωση πήραμε στη συνέντευξη τύπου από τους ομιλητές που μας μύησαν στο μεγάλο πρωτάθλημα. Τον πρόεδρο του ΝΟΘ Άκη Τσαλίκη, τους δυο Ολυμπιονίκες μας Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής και τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου.

Ο πρόεδρος του ΝΟΘ Άκης Τσαλίκης στην εισήγηση του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μηδενική βοήθεια από την πολιτεία και παράλληλα στον εθελοντισμό των ανθρώπων του ομίλου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είχαμε καμιά απολύτως βοήθεια από τη γενική γραμματεία αθλητισμού. Δεν μιλάμε για τις επιχορηγήσεις που δινόταν στο παρελθόν, αλλά η επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη διοργάνωσή αυτή είναι «μηδέν». Χωρίς τη βοήθεια των τοπικών αρχών όπως ο Δήμος Καλαμαριάς, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και λιγότερο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεν θα ήταν δυνατόν να ξεκινήσει αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ιδιώτες χορηγοί ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, αναγνώρισαν τη σημασία που έχει αυτό το γεγονός και τις δυνατότητες που δίνει για προβολή. Ο λόγος που γίνεται αυτό το πρωτάθλημα είναι ο εθελοντισμός του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης πάνω στον οποίο βασιζόμαστε. Για μας είναι σημαντικό όχι μόνο ότι θα το διοργανώσουμε αλλά και ότι θα έχει αγωνιστικό ενδιαφέρον. Όχι μόνο ο Τάκης και ο Παύλος αλλά και τα κορίτσια μας η Μαρία και η Ραφαηλίνα έχουν σημαντικές πιθανότητες διάκρισης και αυτός είναι ένας λόγος για να καλέσουμε όλη την πόλη να στρέψει αυτές τις ημέρες το βλέμμα προς τη θάλασσα γιατί θα είναι κάποιες ημέρες διαφορετικές».

Με το βλέμμα στη θάλασσα λοιπόν, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται αθλητές και παράγοντες του αθλητισμού.

Μαζί και όσους ενισχύουν τον ευγενικό αγώνα τους, όπως η La Roche-Posay:

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που τόσο με τη συνεργασία μας με τον Παύλο Καγιαλή και τον Τάκη Μάντη την τελευταία χρονιά, όσο και με τη διοργάνωση στην Ελλάδα αυτού του πάρα πολύ σημαντικού αγώνα, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε αυτό που είναι η δουλειά μας. Να προστατεύουμε τους ανθρώπους οι οποίοι εκτίθενται πάρα πολύ στον ήλιο και κάνουν το άθλημα που αγαπούν. Θα είμαστε κοντά τους και θα τους προσφέρουμε την καλύτερη αντηλιακή προστασία. Έχουμε μεγάλη ευαισθησία στο συγκεκριμένο κομμάτι και έναν πολύ μεγάλο ρόλο, να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι η έκθεση στον ήλιο είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο, όμως ενέχει κινδύνους από τους οποίους πρέπει να προστατευόμαστε. Είμαστε δίπλα στους αθλητές μας, όλοι οι αθλητές του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα έχουν προϊόντα ANTHELIOS για την αντηλιακή τους προστασίας από τη La Roche-Posay και χρήσιμες συμβουλές για την προστασία τους, ακόμα και όταν βρίσκονται σε ρυθμό αγώνα, για να κάνουν το άθλημα που αγαπούν προστατευμένοι. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε μια διοργάνωση που βγάζει την Ελλάδα πέρα από τα όρια της. Καλή επιτυχία και στους αθλητές και στη διοργάνωση», είναι τα λόγια της διευθύντριας επικοινωνίας της La Roche-Posay, Μαρία Χατζιαμάλλου.

Με τα λόγια των Ελλήνων Ολυμπικονικών λίγο πριν την έναρξη ας ευχηθούμε να είναι η καλύτερη διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού.

Τάκης Μάντης: Συγχαρητήρια στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και το συμβούλιο του που φέρνουν τόσο σημαντικά πρωταθλήματα στην καλύτερη πίστα του κόσμου όπως λέμε εμείς. Ευχόμαστε οι συνθήκες να είναι καλές, να δούμε ωραίους αγώνες, να τρέξουμε σε ωραίους αγώνες καθώς έχουν έρθει οι καλύτεροι. Είμαστε έτοιμοι καλή επιτυχία σε όλους.

Παύλος Καγιαλής: Έχουμε προτετοιμαστεί πάρα πολύ για αυτό τον αγώνα. Η προετοιμασία μας ξεκίνησε αρκετά νωρίς, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες γνωρίζοντας ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι στη χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνει η χώρα μας παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε σε πολύ κατάσταση και να μπορούμε να συμμετέχουμε. Ιδιαίτερη τιμή για μένα είναι το ότι βρίσκομαι στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη . Εδώ μεγάλωσα εδώ έχω κάνει ιστιοπλοΐα και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι να συναγωνίζομαι με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου στην πόλη μου. Δουλέψαμε πολύ με τον Παναγιώτη γι αυτόν τον αγώνα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και το σίγουρο είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Οι Ολυμπιονίκες αθλητές αντιλαμβάνονται τη σημασία της κατάλληλης αντηλιακής προστασίας, που τους προσφέρει πολύ υψηλή προστασία αλλά και ευκολία στην εφαρμογή, για να είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να αγωνίζονται!

“Η αγάπη μας για την ιστιοπλοΐα έρχεται μαζί με ένα μεγάλο τίμημα που είναι η έκθεσή μας στον ήλιο. Νιώθουμε πολύ τυχεροί που η La Roche-Posay μας προστατεύει από ένα τόσο μεγάλο κίνδυνο, ώστε να συνεχίσουμε απερίσπαστα να κατακτούμε τους στόχους μας” δηλώνει ο Παναγιώτης Μαντής ενώ ο Παύλος Καγιαλής συμπληρώνει “Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που η ομάδα της La Roche-Posay φροντίζει για την αντηλιακή μας προστασία, ενώ κάνουμε αυτό που αγαπάμε πραγματικά, την ιστιοπλοΐα”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα