Διεθνή

Επτά μαθήτριες νεκρές από πυρκαγιά στο Ναϊρόμπι

Επτά μαθήτριες λυκείου έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε στον κοιτώνα του οικοτροφείου τους στο Ναϊρόμπι.

Parallaxi
επτά-μαθήτριες-νεκρές-από-πυρκαγιά-στ-226491
Parallaxi

Επτά έφηβες μαθήτριες στην Κένυα έχασαν τη ζωή τους και άλλες δέκα νοσηλεύονται μετά την πυρκαγιά που σημειώθηκε στον κοιτώνα του οικοτροφείου του σχολείου τους στο Ναϊρόμπι τις πρώτες πρωινές ώρες, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά και η κυβέρνηση έδωσε εντολή το σχολείο θηλέων Moi να παραμείνει κλειστό για δύο εβδομάδες ενόσω θα διεξάγει έρευνα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Παιδείας Φρεντ Μπατιάνγκι, ο οποίος επισκέφθηκε το σχολείο.

«Πυρκαγιά ξέσπασε στο σχολείο στις 02:00 το πρωί σε έναν από τους κοιτώνες», δήλωσε ο Ματιάνγκι. Είπε πως το σχολείο, όπου φοιτούν περίπου 1.200 παιδιά, είναι ένα «από τα τοπ σχολεία στη χώρα και (ένα) από εκείνα για τα οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι».

Δεκάδες εσωτερικοί μαθητές/μαθήτριες έχουν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιές σε σχολεία στην Κένυα. Το 2001, 58 μαθητές έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε στον κοιτώνα του σχολείου μέσης εκπαίδευσης Κιανγκούλι έξω από το Ναϊρόμπι. Το 2012, οκτώ μαθητές έχασαν τη ζωή τους σε ένα σχολείο στην κομητεία Χόμα Μπέι στη δυτική Κένυα.

Τα χαλαρά επίπεδα ασφαλείας και οι ανεπαρκείς διαδικασίες έκτακτης ανάγκης θεωρούνται υπεύθυνες για πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί σε σχολεία στο παρελθόν καθώς και για άλλες τραγωδίες, όπως η κατάρρευση ενός κτιρίου κατοικιών στο Ναϊρόμπι τον Μάιο που είχε αποτέλεσμα να πεθάνουν περίπου 50 άνθρωποι.

Η αστυνομία της Κένυας δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσει σήμερα το πρωί.

Μια συγκλονισμένη 16χρονη, η Ντανιέλα Μάινα, δήλωσε στο Ρόιτερς: «Κοιμόμαστε και ένα κορίτσι μας ξύπνησε και είπε πως το οικοτροφείο μας είχε πιάσει φωτιά. Μερικοί καθηγητές μας οδήγησαν σε ασφαλές μέρος».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα