Διεθνή

Πολύνεκρη τρομοκρατική στη Δαμασκό

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που συγκλόνισε το ανατολικό τμήμα της Δαμασκού

Parallaxi
πολύνεκρη-τρομοκρατική-στη-δαμασκό-210160
Parallaxi

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που συγκλόνισε το ανατολικό τμήμα της Δαμασκού, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, η οποία έκανε επίσης λόγο για δύο ακόμη επιθέσεις που αποτράπηκαν.

«Οι αρχές καταδίωξαν τρία παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα και κατάφεραν να προκαλέσουν έκρηξη σε δύο από αυτά στην είσοδο της Δαμασκού, στον δρόμο προς το αεροδρόμιο. Περικύκλωσαν το τρίτο αυτοκίνητο στην πλατεία Ταχρίρ, όπου ο τρομοκράτης πυροδότησε τα εκρηκτικά, προκαλώντας έναν αριθμό νεκρών και τραυματιών», ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana από την πλευρά του, επικαλούμενο μια πηγή από την αστυνομική διεύθυνση της Δαμασκού, μετέδωσε ότι «τρομοκράτες πυροδότησαν ταυτόχρονα τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει σε τρία αυτοκίνητα, δύο στον δρόμο προς το αεροδρόμιο (…) και το τρίτο στην πλατεία αλ Γάντιρ», που βρίσκεται στην περιοχή της Ταχρίρ στην ανατολική Δαμασκό.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις προκάλεσαν έναν αριθμό νεκρών και τραυματιών μεταξύ των αμάχων, καθώς και υλικές ζημίες», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα