Διεθνή

EKTAKTO: Άνδρας κρατάει ομήρους σε σουπερμάρκετ στην Γαλλία

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας.

Parallaxi
ektakto-άνδρας-κρατάει-ομήρους-σε-σουπερμάρ-0
Parallaxi

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι αξιωματικοί ασφαλείας πραγματοποιούν επιχείρηση σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ στη νότια Γαλλία, αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τις πληροφορίες των μμε σύμφωνα με τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη σύλληψη ομήρων.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM, ένας άνδρας ο οποίος κρατεί ομήρους σε ένα σουπερμάρκετ στη νοτιοδυτική Γαλλία έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Όλα δείχνουν ότι «πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε πριν από λίγο ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη Μιλούζ, αναφερόμενος στο περιστατικό. Είπε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Αρνήθηκε να δώσει τελικό απολογισμό. Είπε ότι η υπόθεση δεν έχει λήξει.

Εξάλλου, ο δήμαρχος της πόλης Τρεμπ Ερίκ Μενασί δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI πως ο άνδρας εισήλθε στο κατάστημα φωνάζοντας «Αλαχού Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), θα σας σκοτώσω όλους».

Street View / google από το Σούπερ Μάρκετ

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μετέδωσε επίσης πως ένα άτομο έχει συλλάβει ομήρους σε ένα σουπερμάρκετ.

Δύο νεκροί, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης

Η τοπική νομαρχία επιβεβαίωσε την λήψη ομήρων στο σουπερμάρκετ Super U.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ πρόκειται για μια «σοβαρή κατάσταση».

Κοντά στην Καρκασόν «ένας άνδρας ταμπουρώθηκε σε σουπερμάρκετ μαζί με ομήρους». «Είναι μία σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή οκτώ άνθρωποι κρατούνται όμηροι από έναν δράστη, ο οποίος έχει πυροβολήσει έναν αστυνομικό.

Πριν από λίγο ο δήμαρχος της Τρεμπ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι υπάρχουν δύο νεκροί στην υπόθεση με τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ.

Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για απελευθέρωση 20 ατόμων

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την έρευνα για τη σύλληψη ομήρων που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ (Οντέ), από έναν άνδρα που δηλώνει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας «εισήλθε γύρω στις 11:15 στο σουπερμάρκετ Super U και ακούστηκαν πυροβολισμοί», σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στον φάκελο. Η χωροφυλακή διευκρίνισε πως ένας ή δύο άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς. Λίγο νωρίτερα ένα μέλος των CRS τραυματίστηκε από πυροβολισμό στην Καρκασόν, περίπου 10 χλμ. από την Τρεμπ.

Πριν από λίγο ο δήμαρχος της Τρεμ δήλωσε ότι υπάρχουν δύο θύματα (όχι νεκροί) στο σουπερμάρκετ.

Ο δήμαρχος της πόλης, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε ο δράστης βρίσκεται μόνος με έναν αστυνομικό στο σουπερμάρκετ, όλοι οι άλλοι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ σπεύδει στην περιοχή.

13:46. Δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη η κατάσταση, σύμφωνα με τη χωροφυλακή. Τουλάχιστον δύο νεκροί (πληροφορίες)

Πριν από λίγο η χωροφυλακή ανακοίνωσε ότι “η κατάσταση δεν έχει σταθεροποιηθεί” στο σημείο της σύλληψης ομήρων στην Τρεμπ.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα