Ελλάδα

Αγνοείται αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Αλεξανδρουπολη

Το αεροσκάφος, τύπου CT2K, είχε απογειωθεί με δύο επιβάτες με κατεύθυνση τη Ρουμανία

Parallaxi
αγνοείται-αεροσκάφος-που-απογειώθηκ-234219
Parallaxi

Αγνοείται μικρό αεροσκάφος, με δύο επιβαίνοντες, το οποίο απογειώθηκε σήμερα, μετά τις 12:00, από την Αλεξανδρούπολη, με προορισμό τη Ρουμανία, μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων.

Το αεροσκάφος, τύπου CT2K, είχε απογειωθεί μαζί με ένα πανομοιότυπο, επίσης με πλήρωμα δύο ατόμων, όταν το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο FIR Σόφιας (Βουλγαρία) ότι δεν έβλεπε το άλλο αεροσκάφος.

 

Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία, το δεύτερο αεροσκάφος ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν από το SOFIA FIR.

Το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου, και πριν 2 ώρες απογειώθηκε ένα Super Puma της Λήμνου, σε αναζήτηση του αγνοούμενου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση στα δυο αεροσκάφη επέβαιναν Ουκρανοί επιχειρηματίες, ενώ σύμφωνα με το e-evros.gr, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το αεροσκάφος να κατέπεσε στην οροσειρά της Ροδόπης, όπου και επικεντρώνονται αυτή την ώρα οι έρευνες.

Νεότερη ενημέρωση 19:30: Πριν λίγο το  Super Puma εντόπισε τα συντρίμμια του αεροσκάφους στην οροσειρά της Ροδόπης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα