Ελλάδα

Έρχεται τελικά ο μεγαλύτερος καύσωνας της δεκαετίας;

Η Αλγερία και το Μαρόκο θα μεταφερθουν κυριολεκτικά στην ατμόσφαιρα της χώρας.

Parallaxi
έρχεται-τελικά-ο-μεγαλύτερος-καύσωνα-208092
Parallaxi

Τις τελευταίες ώρες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δημοσιεύματα τα οποία αναπαράγουν τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, σύμφωνα με τις οποίες έρχεται ο μεγαλύτερος καύσωνας της δεκαετίας με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να ξεπεράσουν κατά τόπους ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για την “Αλγερία και το Μαρόκο” οι οποίες θα “μετακομίσουν” στη χώρα μας, μιας και αυτή τη στιγμή, οι πολύ θερμές αέριες μάζες βρίσκονται σε αυτές τις βορειοδυτικές περιοχές της Αφρικής και τις επόμενες ημέρες θα κινηθούν ανατολικότερα.

Τις ίδιες προβλέψεις επιβεβαιώνει σε ανάρτησή του στο Facebook και ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. 

Μιλάει για καύσωνα με τις θερμοκρασίες στο σχετικό γράφημα που δημοσιεύει να αγγίζουν την ερχόμενη Κυριακή μέχρι και τους 44 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα λοιπόν και με τις προβλέψεις του καιρού σε δημοφιλείς μετεωρολογικούς ιστότοπους, οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 29 Ιουνίου και σταδιακά θα αρχίσουν να υποχωρούν από την Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 44 βαθμούς κελσίου σε κατά τόπους περιοχές ενώ υπάρχουν φόβοι πως θα σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερες θερμοκρασίες. 

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σημειώνοντας ότι από την Τετάρτη θα σημειωθεί άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα φτάσει έως και τους 43 βαθμούς την Παρασκευή. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά.

Η Γεν.Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν έχει εκδόσει ακόμα σχετική ανακοίνωση για τις κλιματιζόμενες πιθανώς δομές και τα μέτρα προστασίας που τυχόν πρέπει να λάβουν πολίτες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αντίστοιχα. Ωστόσο μέχρι τότε μπορεί πάντα κανείς να ενημερώνεται για τις οδηγίες προστασίας σχετικά με κάθε καιρικό φαινόμενο ξεχωριστά όπως βρίσκονται πάντα αναρτημένες στο civilprotection.gr.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα