Καιρός

Καιρός: Το Σαββατοκύριακο έρχονται ισχυρές βροχές και χιόνια τα ορεινά

Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Parallaxi
καιρός-το-σαββατοκύριακο-έρχονται-ισ-969671
Parallaxi

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς σε νέα ανάρτησή του αναφέρει ότι έρχονται χιόνια, στα ορεινά αλλά και ημιορεινά, και ισχυρές βροχές το Σαββατοκύριακο.

Τονίζει επίσης ότι οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, καθώς τοπικά στο Αιγαίο θα αγγίξουν και τα 9 μποφόρ ενώ σχεδόν σε όλη την Ελλάδα η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Advertisement

Ξεκινάμε από την μεταβολή της θερμοκρασίας που θα κυμαίνεται κατά 6 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Το Σάββατο θα έχουμε πτώση στα βόρεια, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί υψηλή. Την Κυριακή θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

Από πλευράς βροχοπτώσεων τοπικά φαινόμενα ως την Παρασκευή στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο , ενώ το Σάββατο θα έχουμε μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές πλην της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Την Κυριακή βροχές και στα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της δυτικής Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βορειοανατολικά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι από το μεσημέρι του Σαββάτου θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο στα 7 και και από τις βραδινές ώρες στα 8 μποφόρ ενώ την Κυριακή Β-ΒΑ 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ.»

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Για το Σάββατο 20/1 μεταβολή του καιρού προβλέπεται σε όλη τη χώρα με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές πλην της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο στα 7 και από τις βραδινές ώρες στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βορειοδυτικά.

Για την Κυριακή 21/1 νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της δυτικής Κρήτης.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βορειοανατολικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα