Ελλάδα

Η Μέδουσα πάνω απ΄τα κεφάλια μας

Μια ασυνήθιστη κακοκαιρία μεσούντος θέρους.

Parallaxi
η-μέδουσα-πάνω-απ΄τα-κεφάλια-μας-214237
Parallaxi

Μια ασυνήθιστη κακοκαιρία μεσούντος θέρους έρχεται να κάτσει πάνω από τα κεφάλια μας από την Κυριακή το μεσημέρι σύμφωνα με το North Meteo. H “Μέδουσα” όπως ονομάζεται θα σαρώσει με καταιγίδες διαρκείας στα κεντρικά και βόρεια της χώρας. Όπως γράφεται το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς είναι “εξαιρετικά σπάνιο για την εποχή και το γεωγραφικό μας πλάτος”.

Αναλυτικότερα όσα γράφει το δημοσίευμα του North Meteo, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Κυριακής από τα βόρεια όπου ο καιρός θα γίνει νεφελώδης και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές με μεγάλη διάρκεια και ένταση. Το φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ όπου η Θεσσαλία η Μακεδονία οι Σποράδες και η Εύβοια θα δέχονται πολλές βροχές με την θερμοκρασία να θυμίζει Οκτώβριο. Η “Μέδουσα” αποχωρεί την Δευτέρα το βράδυ και από την Τρίτη η θερμοκρασία σταδιακά ανεβαίνει θυμίζοντας πάλι καλοκαίρι.

Ποιες περιοχές πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή

Σύμφωνα με τον χάρτη εκδήλωσης φαινομένων της πηγής, οι περιοχές που θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή απομακρύνοντας τα οχήματά τους μακριά από επικίνδυνα σημεία εξαιτίας της πιθανής δημιουργίας χειμάρων είναι η ανατολική Θεσσαλία, η νότια Χαλκιδική και οι ακτές Θερμαϊκού αλλά και η ανατολική Εύβοια.

Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική

Ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά από το μεσημέρι της Κυριακής με μπόρες και καταιγίδες, ισχυρές βροχοπτώσεις κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα. Η “Μέδουσα” θα παραμείνει στις περιοχές αυτές μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας. Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις.

Για επιδείνωση και μάλιστα κατά τόπους σοβαρή κάνει λόγο και ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του

ΠΗΓΗ: northmeteo.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα