Ελλάδα

Επίθεση του Ρουβίκωνα στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Σήμερα πολύ νωρίς το πρωί.

Parallaxi
επίθεση-του-ρουβίκωνα-στην-πρεσβεία-τ-267234
Parallaxi

Νωρίς το πρωί σήμερα μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν επίθεση στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας σπάζοντας το φυλάκιο και πετώντας αντικείμενα στο εσωτερικό του προαύλιου χώρου. Έπειτα δημοσίευσαν ως είθισται και σχετικό οπτικό υλικό από την δράση τους σε αντεξουσιαστικό διαδικτυακό τόπο ενώ στην ανακοίνωσή τους σχετικά με την επίθεση κάνουν λόγο εκτενώς για την Σαουδική Αραβία κατηγορώντας την οικογένεια Σαούντ, την ελληνική πλευρά κλπ. 

Σε γνωστό αντιεξουσιαστικό χώρο αναρτήθηκε και η ανακοίνωσή τους σχετικά με την επίθεση όπου χαρακτηριστικά αναφέρουν μεταξύ άλλων:

“Υπάρχει ένα κράτος, και μάλιστα περιφερειακή υπερδύναμη, του οποίου το όνομα είναι αυτό της βασιλικής του οικογένειας. Η Σαουδική Αραβία. Η οικογένεια Σαούντ με όρους φεουδάρχη, βασιζόμενη στο πετρέλαιο που βρίσκεται κάτω από το έδαφος του “κτήματός” της, όχι μόνο έχει επιβάλει μια μεσαιωνική δυστοπία για την μεγάλη πλειοψηφία των εργατών (ναι, η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Σ. Αραβίας είναι εργάτες στη βιομηχανία του πετρελαίου και υπηρετικό προσωπικό των αριστοκρατικών οικογενειών) αλλά δοκιμάζει να εξάγει αυτή την δυστοπία σε όλη τη μέση Ανατολή έχοντας τη φιλοδοξία να την εξάγει και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.”

…Αυτή η υποκρισία διατρέχει όλο το Ελληνικό καθεστώς: οι ισλαμόφοβοι ακροδεξιοί που στοχοποιούν τον κάθε κακομοίρη πρόσφυγα κάνουν τεμενάδες στους σεΐχηδες που χρηματοδοτούν την παγκόσμια Τζιχάντ. Για τους πρόσφυγες υπάρχουν τα συρματοπλέγματα της Μόριας και για τους χρηματοδότες της Τζιχάντ οι καμήλες στο ΝΑΜΜΟΣ της Μυκόνου. Για τους πρόσφυγες η πείνα και το κρύο, για τους Σεΐχηδες οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα της κρίσης.

Δεν μας κάνει αυτή η υποκρισία και δεν πρέπει να κάνει σε κανέναν με κοινωνική συνείδηση. Αλλά δεν είναι μόνο ηθικό το θέμα. Όπως γράψαμε στο κείμενό μας για την παρέμβαση στο πεντάγωνο η Ελλάδα εντάσσεται σε ένα διεθνές πολεμικό μπλοκ που περιλαμβάνει την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο και φυσικά τη Σ. Αραβία. Αυτό το μπλοκ υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ αντιπαρατίθεται στο Ρωσικό μπλοκ που περιλαμβάνει την Τουρκία, το Ιράν, την Συρία του Ασσαντ, και πιθανότατα το Κατάρ.”

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα