Επικαιρότητα

Κ.Ζέρβας: Ανίκανη η διοίκηση να προστατεύσει τους εργαζόμενους του Δήμου

Την ανικανότητα της διοίκησης να προστατεύσει τους εργαζόμενους του Δήμου και τα συμφέροντά τους, επέκρινε σήμερα ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Parallaxi
κ-ζέρβας-ανίκανη-η-διοίκηση-να-προστατ-260547
Parallaxi

Την ανικανότητα της διοίκησης να προστατεύσει τους εργαζόμενους του Δήμου και τα συμφέροντά τους, επέκρινε σήμερα ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως επισήμανε, στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ήταν να συζητηθεί ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), κάτι που όμως τελικά δεν έγινε, καθώς το θέμα αποσύρθηκε.

Τόνισε ότι αυτός ο ΟΕΥ εγκρίθηκε ομόφωνα δύο φορές από την εκτελεστική επιτροπή, αλλά καμία από τις δύο δεν ήρθε τελικά να ψηφισθεί στο ΔΣ. «Την πρώτη φορά κάτι -άγνωστο- συνέβη, τη δεύτερη φορά προέκυψε η ψήφιση του ‘’Κλεισθένη’’», σημείωσε ο κ. Ζέρβας. Ο ίδιος υπογράμμισε ωστόσο ότι και τις δυο φορές «ξεχάστηκε» να συμπεριληφθεί στον ΟΕΥ μια διάταξη που αφορούσε τους μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μπορούν μέχρι τις 31 Ιουλίου, μέσω της δημιουργίας κάποιων θέσεων στον Οργανισμό, να πάρουν ένα ειδικό επίδομα το οποίο δικαιούνται. «Αυτό δεν προέκυψε τώρα, αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει από το Γενάρη. Άρα λοιπόν από τη μια πλευρά έχουμε με τον ΟΕΥ την ιστορία του… βοσκού και του λύκου: κάθε φορά το φέρνανε και κάθε φορά δεν ερχόταν! Αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε και μια διοίκηση που δεν μπορεί να προστατεύσει τους ίδιους τους εργαζόμενους», υπογράμμισε.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε επίσης, ότι το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν είναι μεμονωμένο. «Πριν από ένα χρόνο είχαμε μαζευτεί ως Δημοτικό Συμβούλιο εκτάκτως την τελευταία μέρα ώστε να προλάβουμε την ημερομηνία για να πάρουν σε χρήμα οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας τα μέσα ατομικής προστασίας που χρειάζονται στη δουλειά τους. Και σήμερα πάλι, συντάσσεται, και μάλιστα με δική μου πρωτοβουλία την ώρα που μιλάμε, ακριβώς αυτή η εισήγηση, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου να προλάβουν να πάρουν, αν τελικά μπορέσουν, όσα δικαιούνται σύμφωνα με το νόμο», διευκρίνισε.

Παράλληλα επισήμανε ότι η διοίκηση του Δήμου έχει αρνηθεί το αίτημα του ίδιου και άλλων πέντε δημοτικών συμβούλων να διεξαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο συζήτηση για την καθαριότητα.

«Ο εντεταλμένος σύμβουλος καθαριότητας ανέβαζε πριν λίγες μέρες περήφανα στο προφίλ του στα social media φωτογραφίες από τοποθετήσεις κάδων και από την αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων. Λυπάμαι πάρα πολύ αν θεωρείται κατόρθωμα για μια διοίκηση, μετά από οχτώ χρόνια διοίκησης, να περηφανεύεται ότι τοποθετεί καινούργιος κάδους και συμμαζεύει ογκώδη από κάποια γειτονιά. Εγώ θα περίμενα να ανακοινωθεί η προμήθεια καινούργιων κάδων, η λειτουργία πρεσσών, η προμήθεια απορρυπαντικών, σακουλών και μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων. Γιατί αυτά γίνονται σε δήμους που λειτουργούν καλά. Για υπόγειους κάδους και όλα αυτά τα συστήματα ενεργειακής απόδοσης δε νομίζω ότι πρέπει να συζητάμε. Αυτά αφορούν άλλες πολιτείες», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα