Ελλάδα

Καίγεται το χωριό Μαριές-Δραματικές στιγμές στη Ζάκυνθο

Κλείνουν δρόμοι, εκκενώνονται χωριά.

Parallaxi
καίγεται-το-χωριό-μαριές-δραματικές-σ-224483
Parallaxi

Εικόνες: Νίκος Μουσούρας

Μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη χθεσινή νύχτα και μια μέρα, τη σημερινή που η φωτιά είχε ελεγχθεί από εναέρια και επίγεια μέσα ο άνεμος γύρισε ξανά απόψε και έφερε τη φωτιά μέσα στο χωριό, αφού λαμπάδιασε το δάσος με τις κουκουναριές που βρίσκεται δίπλα στο χωριό.

Πληροφορίες λένε ότι έχει ήδη καεί το πρώτο σπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει μέσα στο χωριό και βρίσκονται στις αυλές των πρώτων σπιτιών για να τα προστατέψουν. Η φωτιά μπαίνει στις αυλές των σπιτιών, ενώ οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία με εντολή της αστυνομίας και ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το χωριό για να μην κινδυνεύσουν. H εκκένωση θα γίνει μόλις αποφασιστεί με μίνι μπας του Δήμου και του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Οι καμπάνες του χωριού χτυπούν διαρκώς ειδοποιώντας για τις φλόγες που έφτασαν στα σπίτια.

Όλη μέρα επιχειρούσαν 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 33 ατόμων, 3 ειδικά μηχανήματα που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες και από πλευράς εναέριων μέσων, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Πριν μία ώρα ζητήθηκε από την Αστυνομία να αποκλειστεί ο δρόμος από τις Βολίμες προς το Ναυάγιο και προς το Πόρτο Βρώμη, καθώς η φωτιά έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα στην περιοχή και οι οδηγοί κινδυνεύουν να αποκλειστούν. Έτσι, λοιπόν, ΕΚΚΛΗΣΗ για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων στην περιοχή ώστε να διευκολυνθεί το έργο των συνεργείων του Στρατού και της Πυροσβεστικής απαγορευεται η κυκλοφορια στις κάτωθι οδούς:

1. Αναφωνήτρια – Μαριές 2. Από και προς Ναυαγιο – Αγ. Γιώργη Κρημνών – Βολίμα 3. Από και προς Μαριές – Πόρτο Βρώμη – Αναφωνήτρια 4.Απο Τριλάγκαδα προς Μαριές 5. Από Έξω Χώρα διαμέσου Μαριών προς την Πόλη

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα