Ελλάδα

Μαζικές παραιτήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ για τη συμφωνία

Τι αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Parallaxi
μαζικές-παραιτήσεις-στελεχών-των-ανε-334139
Parallaxi

Την παραίτησή τους στα όργανα του κόμματος υπέβαλλαν 12 μέλη και στελέχη των συντονιστικών επιτροπών Δυτικής Μακεδονίας των ΑΝΕΛ.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι με αφορμή τη συμφωνία του ονόματος της πΓΔΜ «παραβιάστηκε η κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικού σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ» και καταλήγουν ότι «η μόνη πράξη αξιοπρέπειας είναι η υποβολή των παραιτήσεων» προς τα όργανα του Κινήματος. Σημειώνουν ότι ο Πάνος Καμμένος «είναι ένας έντιμος και καθαρός πολιτικός» αλλά εκφράζουν την άποψη ότι «έκανε λάθος εκτίμηση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και τελικώς της συμφωνίας με το κράτος των Σκοπίων».

Την επιστολή παραίτησης υπογράφει το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, πολιτευτές, μέλη και στελέχη των τεσσάρων συντονιστικών επιτροπών του κόμματος.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι:

Μάρκος Βύρλιος (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο), Παναγιώτης Πλακεντάς (Συντονιστική Κοζάνης-Εθνικό Συμβούλιο), Γιάννης Γκουντιός (Συντονιστική Κοζάνης-Πολιτευτής), Πέτρος Γώγος (Συντονιστική Φλώρινας-Γραμματεία Οργανωτικού/Δυτ. Μακεδονία), Γιώργος Γκολιάς (Συντονιστική Κοζάνης), Απόστολος Καλαϊτζόπουλος (Συντονιστική Κοζάνης), Σπύρος Σπυρίδης (Συντονιστική Κοζάνης/Υπεύθυνος Τύπου), Καρυοφύλλης Τσαμόγλου (Συντονιστική Κοζάνης), Παύλος Τσότσος (Συντονιστική Κοζάνης), Αναστάσιος Διαμαντής (Συντονιστική Κοζάνης), Αναστασία Πράπα (Συντονιστική Κοζάνης), Βασίλειος Χαρακίδας (Συντονιστική Κοζάνης).

Από το κόμμα αποχώρησε και ο Χρήστος Μπανιώρας, υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ και κορυφαίο στέλεχος του κόμματος από τη Θεσσαλονίκη.

«Παραιτούμαι οντάς ο πρώτος από την Θεσσαλονίκη Ανεξάρτητος Έλληνας που πολύ πριν ανακοινωθεί το κίνημα συντάχτηκα στις ιδέες και τα πιστεύω που πρεσβεύαμε. Παραιτούμαι διαμαρτυρόμενος γιατί συμβάλαμε στον ακρωτηριασμό της Ελλάδας γιατί ταπεινώσαμε τους αγνούς ανθρώπους που μας ακολουθήσαν. Παραιτούμαι γιατί η ιδρυτική μας διακήρυξη έγινε κουρελόχαρτο στα χεριά λάθος ανθρώπων. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη φίλους και συναγωνιστές που οι μικρές μου δυνάμεις δεν μπορέσαν να αποτρέψουν την συμφορά και δίνω ραντεβού μαζί σας στου νέους αγώνες που ξεκινάνε για την πατρίδα μας», λέει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπανιώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Eκτός πολιτικής γνωστό στέλεχος των ΑΝΕΛ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα