Επικαιρότητα

Πυρκαγιά Αττική: Οι επιβεβαιωμένοι αριθμοί μέχρι τώρα

Το μέγεθος της εθνικής τραγωδίας μέχρι στιγμής.

Parallaxi
πυρκαγιά-αττική-οι-επιβεβαιωμένοι-αρ-345089
Parallaxi

Στους περισσότερους από 50 μέχρι στιγμής οι νεκροί – Πάνω από 1.000 σπίτια και 300 οχήματα κατεστραμμένα

Χαμένες ανθρώπινες ζωές και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και το φυσικό περιβάλλον άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή της Ραφήνας – Πικερμίου και ιδιαίτερα τον οικισμό Μάτι.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , νωρίς σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς δήλωσε ότι έχουν βρεθεί οι σοροί ακόμη 26 ανθρώπων (και μικρών παιδιών) -που προστίθενται στους 24 επιβεβαιωμένους- σε σημείο της ακτής -και συγκεκριμένα στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, κοντά στα σύνορα με τη Ν. Μάκρη, όπου προσπάθησαν να αποφύγουν την πύρινη λαίλαπα.

Διαβάστε σχετικά | UPDATE: Οι επίσημες δηλώσεις για το μέγεθος της τραγωδίας από την Πυροσβεστική

Ο κ. Μπουρνούς εξέφρασε το φόβο ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Σε ό,τι αφορά τις υλικές καταστροφές, είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του πως «ο οικισμός Μάτι έχει εξαφανιστεί».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.

Το Λιμενικό απεγκλώβισε 696 άτομα, περισυνέλεξε 19, ενώ ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας

Δραματικές ήταν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Τα σκάφη του Λιμενικού και άλλα παραπλέοντα σκάφη απεγκλώβισαν από τις παραλίες 696 άτομα, ενώ από τη θάλασσα διέσωσαν 19 άτομα. Δυστυχώς κατά την διάρκεια των ερευνών ανασύρθηκαν και τέσσερις νεκροί.

Πρόκειται για τρεις γυναίκες και ένα παιδί ενώ έως και αυτή την στιγμή, φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγνοούνται δύο άτομα. Πρόκειται για επιβάτες ενός σκάφους στο οποίο αρχικά επιβιβάστηκαν 10 Δανοί τουρίστες από την παραλία της Ραφήνας όταν είδαν τις φλόγες να τους πλησιάζουν.

Κατά την προσπάθεια τους να διαφύγουν, σύμφωνα με πληροφορίες επιβιβάστηκαν στην βάρκα τους και κάποια άλλα άτομα που εντόπισαν να κολυμπούν ανοικτά της Ραφήνας. Οι Δανοί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Λιμενικού διασώθηκαν, ωστόσο αναζητούνται και άλλοι επιβάτες του σκάφους.

Εξι περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης με τα δύο φουσκωτά του, ένα ταχύπλοο του λιμενικού, η φρεγάτα «Έλλη», ένα ελικόπτερο του Λιμενικού και διαφορα παραπλέοντα σκάφη συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στις έρευνες διάσωσης.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται έως και αυτή την στιγμή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα