Διεθνή

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο σοκαριστικός φόνος που πάγωσε την Κύπρο χθες

Τα κενά στην υπόθεση και οι καταθέσεις του 15χρονου γιου του ζευγαριού που γλίτωσε της τραγωδίας.

Parallaxi
σε-θρίλερ-εξελίσσεται-ο-σοκαριστικός-273059
Parallaxi

Φόνος εκ προμελέτης διαπράχθηκε χθες τα ξημερώματα στη Λευκωσία, με θύματα ζευγάρι ελληνοκύπριων ηλικίας 60 και 59 χρόνων. Οι αστυνομικές αρχές μιλούν για έγκλημα μίσους και όχι για ληστεία μετά φόνου.

Ο 60χρονος καθηγητής της Αγγλικής Σχολής Γιώργος Χατζηγεωργίου και η 59χρονη σύζυγός του βρέθηκαν βάναυσα μαχαιρωμένοι στο κρεβάτι τους. Παρών στο σπίτι και ο 15χρονος γιος της οικογένειας ο οποίος σώθηκε και ενημέρωσε τις Αρχές σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως μέχρι στιγμής. 

Συγκεκριμένα, γύρω στις 1.45 τα ξημερώματα της Τετάρτης, όπως ενημέρωσε η αστυνομία Κύπρου, λήφθηκε πληροφορία για τραυματισμένους ένοικους οικίας σε συγκεκριμένη οδό στη Λευκωσία. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή όπου εντόπισαν το εν λόγω ζευγάρι, τραυματισμένο θανάσιμα.

Σε δηλώσεις του χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης είπε ότι «η Αστυνομία ενημερώθηκε γύρω στις 0145 τα ξημερώματα ότι υπήρχαν δύο τραυματίες στην οδό Ζαλόγγου στη Λευκωσία».

«Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι δύο πρόσωπα ήταν νεκρά, 59 και 60 χρονών», ανέφερε.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «… Παραλαμβάνονται τεκμήρια και βεβαίως άρχισε από την πρώτη στιγμή να διερευνά αυτή την σοβαρή υπόθεση».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας πρόσθεσε ότι «στη βάση κάποιων πληροφοριών εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως θα προχωρήσουν οι ανακριτές ώστε να γίνουν όλες οι εξετάσεις και οι ενέργειες για την αξιολόγηση και των τεκμηρίων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει γίνει επίσης αυτοψία από ιατροδικαστή. Στη βάση της εξέτασης της σκηνής και της παραλαβής τεκμηρίων, τουλάχιστον προκαταρκτικά, υπάρχουν κάποιες αρχικές ενδείξεις, είπε. Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ακόμη ότι «σε τέτοιες περιπτώσεις όταν διερευνάται μια τέτοια υπόθεση προχωρούμε έτσι ώστε στη βάση μαρτυριών και της αξιολόγησης καταθέσεων που άρχισαν να λαμβάνονται να προχωρήσει η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης».

Ο 15χρονος γιος του ζευγαριού και τα κενά στις καταθέσεις

Εντός της οικίας βρισκόταν και ο 15χρονος γιος του ζευγαριού ο οποίος γλίτωσε του φονικού και ήταν εκείνος ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές. Ωστόσο μυστήριο παραμένει ακόμα το εξαφανισμένο όπλο του εγκλήματος αλλά και το γεγονός πως ο 15χρονος στην πρώτη του κατάθεση έκανε λόγο για δύο κουκουλοφόρους που τον ενημέρωσαν πως δεν θα του κάνουν κακό ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται ακόμα από το σκηνικό του εγκλήματος γιατί οι Αρχές δεν βρήκαν ίχνος παραβίασης στο σπίτι.

Νέα στοιχεία – νέες καταθέσεις

Σήμερα αναμένονται να δουν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία με τις Αρχές να είναι αρκετά προσεκτικές και φειδωλές στα όσα δίνουν στην δημοσιότητα. Ωστόσο σήμερα ετοιμάζεται να δώσει γραπτή κατάθεση ο 15χρονος.

Υπήρξαν σχόλια για ένταση στην οικογένεια πριν το έγκλημα εξαιτίας του γιου ο οποίος έμαθε για την υιοθεσία του. Όμως αυτό καταρρίπτεται πλήρως καθώς το παιδί γνώριζε σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εδώ και δύο χρόνια για την υιοθεσία του ενώ οι σχέσεις στην οικογένεια έδειχναν φυσιολογικές.

Εξετάζεται επίσης και η ώρα που συνέβη το φονικό καθώς ενδέχεται να μην εκτυλίχθηκε στη 1 τα ξημερώματα όπως εκτίμηση ο 15χρονος αρχικά στην κατάθεσή του.

Το πόρισμα σοκ του ιατροδικαστή

Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή καθώς έδειξε πως κατά πάσα πιθανότητα τα θύματα μαχαιρώθηκαν βάναυσα στον ύπνο τους. Πιο συγκεκριμένα, στον 60χρονο άνδρα καταφέρθηκαν μέχρι 30 μαχαιριές οι οποίες άγγιξαν την καρδιά και τους πνεύμονες, ενώ στην 59χρονη σύζυγό του καταφέρθηκαν έως εννιά μαχαιριές με τα θανατηφόρα χτυπήματα να εντωπίζονται στο λαιμό και στη σφαγίτιδα φλέβα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα