Διεθνή

To μουσικό streaming σε κατακόρυφη άνοδο στις ΗΠΑ

Άνθηση στις υπηρεσίες streaming μουσικής.

Parallaxi
to-μουσικό-streaming-σε-κατακόρυφη-άνοδο-στις-ηπ-233817
Parallaxi

Η αμερικανική μουσική βιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα ότι γνώρισε πλήρη άνθηση το πρώτο εξάμηνο του 2017, καθώς οι πλατφόρμες streaming άγγιξαν τους 30 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή και ότι η πτώση των πωλήσεων των CD έχει σταθεροποιηθεί.

Η ανάπτυξη του streaming, το οποίο επιτρέπει την απεριόριστη πρόσβαση σε on line μουσική, αναζωογόνησε έναν πολύ ασθενικό τομέα τα τελευταία χρόνια.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών της μουσικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 14,6% το πρώτο εξάμηνο του 2017, ποσοστό αρκετά υψηλότερο σε σχέση με το περυσινό 8,6%, σύμφωνα με τη Recording Industry Association of America.

Το streaming αντιπροσωπεύει τώρα το 62% των εσόδων της βιομηχανίας αυτής, χάρη τους ηγέτες του τομέα όπως το Spotify και το Apple Music. Συνολικά, ο αριθμός των συνδρομών επί πληρωμή ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια.

Άλλος λόγος ικανοποίησης: η μείωση των φυσικών πωλήσεων -κατά μόλις 1%-αναχαιτίστηκε αποφασιστικά, και απέχει μακράν από τις καταστροφικές πτώσεις που κατέγραφε τα τελευταία χρόνια.

Οι πωλήσεις των CD μειώθηκαν ελάχιστα, ενώ αυτές του βινυλίου αυξάνονται. Ο τομέας που έχει πληγεί περισσότερο είναι αυτός της τηλεφόρτωσης μουσικής: αυτοί που χρησιμοποιούσαν πλατφόρμες όπως το iTunes, τις εγκατέλειψαν για να στραφούν στις ιστοσελίδες streaming.

Αλλά το επίπεδο των πωλήσεων παραμένει αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με αυτό που ήταν πριν από την άφιξη του Internet, το οποίο αναστάτωσε τελείως τη μουσική βιομηχανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα