Γευση

Τα καλύτερα brunch της πόλης

Ρωτήσαμε τους φανάτικς των brunch που τα έχουν γευτεί όλα έστω και από μία φορά στην πόλη και μας εξομολογήθηκαν τα αγαπημένα τους.

Parallaxi
τα-καλύτερα-brunch-της-πόλης-0
Parallaxi

Όχι πολύ πρωί ούτε πολύ μεσημέρι. Η ιδεολογία του brunch, από την γεννέτειρά του στην Αγγλία μέχρι και την “εξιδείκευση” στην Νέα Υόρκη, έχει εισέλθει για τα καλά στην ζωή της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα το κυριακάτικο πρόγευμα για παράδειγμα να μην είναι ενοχική πολυτέλεια ούτε κρυφοδήθεν συμπεριφορά αλλά σταθερή επιλογή ολοένα και περισσότερων Θεσσαλονικέων. Οι τιμές κυμαίνονται σε καλό πλαίσιο αν σκεφτείς πως το πρόγευμα είναι τόσο χορταστικό όσο ένα σχεδόν γεύμα. Ξεκινούν από 5 ευρώ σε πιάτα από το μενού των καταστημάτων μέχρι και 10-12 ευρώ για brunch από μπουφέ.  Ρωτήσαμε τους φανάτικς των brunch που τα έχουν γευτεί όλα έστω και από μία φορά στην πόλη και μας εξομολογήθηκαν τα αγαπημένα τους. Χωρίς αξιολογική σειρά λοιπόν:

Νο 1 Canteen

canteen
*CANTEEN, Δημητρίου Γούναρη 7, 231 022 8520

Kαι winebar και restaurant και με το εξαιρετικότερο κυριακάτικο brunch στην Θεσσαλονίκη. Το κατέταξαν πρώτο γιατί ανάμεσα στα καλοψημένα αυγά και τα φρυγανισμένα ψωμάκια, βρίσκουν εξαιρετικά pancakes σε ποσότητα και ποικιλία που δεν βρίσκουν αλλού. Στα + του μίλησαν για το ωράριο και την δυνατότητα να γευτείς το brunch σου μέχρι τις 7 το απόγευμα.

12540568_1067020783362714_7941401510255031273_n
*CANTEEN, Δημητρίου Γούναρη 7, 231 022 8520

No 2 The Prince Brasserie και La Place Mignonne 

The Prince Brasserie, Mediterranean Cosmos, 2310028559
The Prince Brasserie, Mediterranean Cosmos, 2310028559

Για το The Prince Brasserie το νεανικό και funk jazz φιλοσοφίας bar restaurant και το La Place Mignonne επίσης ίδιας ιδιοσυγκρασίας χώρο, μας μίλησαν για το brunch τους που έχει το στιλ μεγάλου μπουφέ ενώ στα + του, τα επιλέγουν μεταξύ άλλων γιατί ο μπουφές τους καλύπτει εξαιρετικά τους λάτρεις και του αλμυρού και του γλυκού πρωινού ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση στο The Prince κάνεις κράτηση.

The Prince Brasserie, Mediterranean Cosmos, 2310028559
The Prince Brasserie, Mediterranean Cosmos, 2310028559

*La Place Mignone, Εθνικής Αμύνης 4, 2310288354

No 3 Estrella

Estrella, Π.Μελά 48, 231 027 2045 , Δευ-Σαβ: 8:00 π.μ. - 11:00 μ.μ. Κυρ: 8:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Estrella, Π.Μελά 48, 231 027 2045 , Δευ-Σαβ: 8:00 π.μ. – 11:00 μ.μ. Κυρ: 8:00 π.μ. – 6:00 μ.μ.

Στο Εstrella πας για το μπουγατσάν που έχει γίνει σήμα κατατεθέν του, αλλά και για πολλά ακόμα ευφάνταστα που φαντάζεται δημιουργεί και προσθέτει στο μενού των brunch του σεφ Δημήτρη Κοπαράνη και οι συνεργάτες του. Οι φανάτικς των brunch είπαν πως στο estrella κάθε μέρα είναι σαν Κυριακή πρωί.

Estrella, Π. Μελά 48, 231 027 2045
Estrella, Π. Μελά 48, 231 027 2045

Νο 4 SPOON 

*SPOON, Παύλου Μελά 38, 231 022 0290
*SPOON, Παύλου Μελά 38, 231 022 0290

Στο φρέσκο παιχνιδιάρικο και προσεγμένο SPOON του κέντρουμε πρωινομεσημερινά να χορτάσει και ο δίπλα που απλά κοιτάει, θα δεις τους φανάτικς των brunch να τρέχουν κυρίως και προτίστως για τα βαφλάκια του.

*SPOON, Παύλου Μελά 38, 231 022 0290
*SPOON, Παύλου Μελά 38, 231 022 0290

Νο 5 Be*

*Κομνηνών και Μητροπόλεως γωνία, Τηλέφωνο: 2310021000. Κάθε Κυριακή από τις 11 μέχρι τις 15.00.

Όλα τα ξενοδοχεία της πόλης σερβίρουν υπέροχο πρωινό στην πόλη αλλά αυτό που στεγάζεται σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά της πόλης ξεχωρίζει. Το ξενοδοχείο Excelsior δημιούργησε ένα μοντέρνο Ελληνικό Bistro όπου οι τεχνικές της Γαλλικής Γαστρονομίας συναντούν τις γεύσεις και την φρεσκάδα της Ελληνικής Παράδοσης και ομορφαίνει τα πρωινά της Κυριακής με υπέροχα brunch. Φρεσκοψημένα μπουγατσάκια, τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης, υπέροχα pancakes, παραδοσιακή τυρόπιτα, μέλι και γλυκά του κουταλιού, φρέσκα φρούτα και γαλακτοκομικά κι ένα σωρό τοπικά προϊόντα.

* be* , Κομνηνών και Μητροπόλεως γωνία, Τηλέφωνο: 2310021000. Κάθε Κυριακή από τις 11 μέχρι τις 15.00.
* be* , Κομνηνών και Μητροπόλεως γωνία, Τηλέφωνο: 2310021000. Κάθε Κυριακή από τις 11 μέχρι τις 15.00.

No 6 Ambrosia

Το εστιατόριο Ambrosia άνοιξε κι αυτό την αυλαία των Κυριακάτικων Brunch, με αρχή ένα αιφέρωμα στην Γερμανική κουζίνα. Η αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια πλέον καθιερώθηκε και εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες προτάσεις που μεταμορφώνουν τα σαββατοκύριακα σας. Εκτός από την Γερμανική κουζίνα, από τον Sous Chef Kay Perschke του Grand Hyatt Berlin, που εγκαινίασε τον νέο “θεσμό”, θα συναντάμε κι άλλες πολλές και διαφορετικές γευστικές απολαύσεις για brunch στον χώρο.

x-default
*Ambrosia, Hyatt Regency Thessaloniki, 13ο χλμ Θεσσαλονίκης-Περαίας, Τηλ. 2310 401295
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα