Γευση

Αυτά είναι τα νέα μαγαζιά που φέρνει το φθινόπωρο!

Αυτές θα είναι οι νέες τασεις και τα νέα μαγαζιά του χειμώνα που έρχεται στη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
αυτά-είναι-τα-νέα-μαγαζιά-που-φέρνει-το-127971
Parallaxi

13902581_1360662607281801_5785460028015285709_n[1]

Παρά την κρίση οι προσπάθειες για νέα  μαζαζιά στη Θεσσαλονίκη στέκια, καταστήματα, εστιατόρια, τάσεις δεν σταματούν. Αυτό το φθινόπωρο η επιστροφή στην πόλη φέρνει ή θα φέρει φρέσκες προτάσεις. Σας τις παρουσιάζουμε για να ξέρετε τι να περιμένετε. Κυρίαρχη τάση στο φαγητό θα είναι το ψάρι και στην αγορά η επέλαση της Τουρκίας!

13882664_1360662563948472_2969884413478726607_n[1]

-Με κυρίαρχο χαρακτηριστικό του ένα θόλο που έδωσε το όνομά του στο Dome Real Cuisine την υπογραφή του εξαιρετικού Άκη Μπογδάνου στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση με υλικά το μάρμαρο, το ξύλο, τους φυσικούς λίθους και το μπρούτζο, το στοιχείο του νερού, κυρίαρχο και δύο εντυπωσιακές εγκαταστάσεις-πορτρέτα σε μεγάλες διαστάσεις από τον Περικλή Πηλείδη και έχεις το παζλ. Στα της κουζίνας ο μαντεμένιος φούρνο με κάρβουνο και το ξηραντήριο για τα κρέατα και η επιλογή της χρήσης των βιολογικών λαχανικών που καλλιεργούν οι ίδιοι, θαλασσινά, κρέατα ή ζυμαρικά και απίθανες σαλάτες αποτελούν την κουζίνα του.

*Dome Real Cuisine, Ξενοδοχείο Nikopolis, Πυλαία, τηλ 231 040 1092

-Η νέα τάση στη γαστρονομία είναι το φρέσκο ψάρι με δυνατότητα να ψηθεί μπροστά σου αφού το επιλέξεις και να το πάρεις μαζί σου ψημένο. Εκεί που στεγαζόταν για δεκαετίες το Καφέ-Alfa, ανοίγει από την τρίτη γενιά της οικογένειας Βαρβέρη το Θάλασσα. Ιχθυοπωλείο νέας γενιάς με stand για να το απολαύσεις εντός, take away αν περιμένεις να στο ψήσουν και 3-4 πιάτα ημέρας, πάντα με θαλασσινά, με delivery σε όλο το κέντρο, ψήσιμο με 2 ευρώ το κιλό, ψάρια φρέσκα από τη Μηχανιώνα, όστρακα ημέρας και ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα.

*Θάλασσα, Σβώλου και Εθνικής Αμύνης γωνία

βελι

-Στα λιγοστά έθνικ εστιατόρια της πόλης ήρθε να προστεθεί ένα με σέρβικη κουζίνα, φτιαγμένο από Σέρβους. Με έμφαση στα κρέατα, το μεγάλο ατού της κουζίνας τους, αλλά και παναρισμένα μανιτάρια με σως ταρταρ, κλασσικό σερβικο μπιφτέκι αρκετά

*Βελιγράδι, Αλεξάνδρου Σβώλου 46, 211 311 5555

hikayemiz1

– H Εnglish Home, η μεγαλύτερη αλυσίδα με είδη σπιτιού και λευκά είδη στη Τουρκία, ανοίγει το 15ο κατάστημα της στη Θεσσαλονίκη, επενδύοντας στην εικόνα του σπιτιού που αποδυκνείεται κραταιά, αν σκεφτεί κανείς ότι στην Τσιμισκή φιλοξενούνται ήδη πολλά παρόμοια μαγαζιά.

*English Home, Τσιμισκή 28

mado

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφεζαχαροπλαστείων της Τουρκίας Mado, με 400 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, κάνει το ελληνικό ντεμπούτο της στη Θεσσαλονίκη με δυο καταστήματα. Με ειδίκευση στον καφέ αλλά και τα γλυκά, το σαλέπι, το κιουνεφέ, το παγωτό ντοντουρμά, έρχεται να εδραιωθεί πρώτα εδώ και να επεκταθεί στα Βαλκάνια. Οι αφίξεις προβλέπονται Οκτώβριο και Νοέμβριο.

mad

*Mado, Βενιζέλου 8 και Νίκης 65

Marea (sea spirit)

γλυκ

Θαλασσινό αεράκι φέρνει στο κέντρο της πόλης την παρέα του Γλυκάνισου της Πυλαίας, εκεί που ήταν το Αγκυροβόλι στη Διαγώνιο. Με πρώτη ύλη το ψάρι, ο Σταύρος, ο Χρήστος, ο Γιώργος και ο Θεόκτιστος παρουσιάζουν ένα concept που μυρίζει θάλασσα. Πιάτα που ξεκινούν από απλές συνταγές ψαριών μέχρι εντελώς ξεχωριστές γεύσεις, που εξερευνούν τη γαστριμαργική δυνατότητα του θαλάσσιου κόσμου αναμένεται ως μια από τις μεγάλες αφίξεις της χρονιάς.

*Marea, Στρατηγού Καλλάρη 11 & Λ. Μαργαρίτη 13

Θαλάσσιος κόσμος

θα

To ψάρι κυριαρχεί και σε αυτή την άφιξη. Μία Ελληνική εταιρία με 25 χρόνια εμπειρίας στην επεξεργασία, την τυποποίηση και συσκευασία αλιευμάτων, από την Καρδίτσα, ανοίγει στην καρδιά της αγοράς. Θαλασσινά γεύματα στη Λαδόκολλα, φρεσκομαγειρεμένα, μακαρονάδες, σαλάτες και σάντουιτς συνδυασμένα με θαλασσινά. Ο Θαλάσσιος Κόσμος έρχεται.

*Θαλάσσιος Κόσμος, Β. Ηρακλείου 51 & Kαρόλου Ντηλ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα