Γευση

Ένας σπουδαίος κινέζος σεφ έρχεται στην πόλη!

Από τις 27 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018, το Hyatt Regency Thessaloniki μας ταξιδεύει στην Άπω Ανατολή χάρη σε έναν σπουδαίο εκπρόσωπο της.

Parallaxi
ένας-σπουδαίος-κινέζος-σεφ-έρχεται-στ-292425
Parallaxi

Από τις 27 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018, το Hyatt Regency Thessaloniki μας ταξιδεύει στην Άπω Ανατολή.

Ένα απόλυτα ξεχωριστό brunch φτάνει και φέρνει κοντά μας το βραβευμένο Executive chef Jacky Yu από το Andaz Xintiandi Shanghai.

Είναι μέλος της οργάνωσης DEI (Disciples Escoffier International) που είναι μια εκ των σημαντικότερων διεθνών οργανώσεων Κουζίνας του κόσμου. Ο Τζάκι γεννήθηκε στην Σαγκάη και ξεκίνησε την καριέρα του στη Hyatt το 2006 ως Μάγειρας Γ’ στην κουζίνα του συνεδριακού χώρου του Grand Hyatt της Σαγκάης και χάρη σε μια πετυχημένη πορεία 5 ετών εξελίχθηκε σε Μάγειρας Β’.

To 2011 ο Τζάκι συμμετείχε στην ομάδα ανοίγματος του ξενοδοχείου Park Hyatt Ningbo ενώ το 2017 εντάχθηκε στο προσωπικό του Andaz Xintiandi, Shanghai ως Executive Sous Chef. Με την δημιουργικότητά του και το ταλέντο του στην μαγειρική και την Διεθνή γαστρονομική γνώση, ο Τζάκι καινοτομεί στον χώρο της μαγειρικής.

«Έχω την τάση να βασίζομαι στην φαντασία μου, αντί να τηρώ τους κανόνες με τους οποίους πρέπει να μαγειρεύω» δηλώνει.

Μερικές ερωτήσεις πριν φτάσει στην πόλη είναι προκαλούν τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις του:

Ποιο πιστεύεις ότι είναι αυτό που κάνει την Κινέζικη κουζίνα τόσο ξεχωριστή; Ποια είναι τα συστατικά που προτιμάς να μαγειρεύεις;

Σεφ Τζάκι: Η Κινέζικη κουζίνα αποτελεί μια από τις 4 κύριες κουζίνες στον κόσμο μεταξύ αυτής της Γαλλικής, Ιαπωνικής και Ιταλικής κουζίνας. Έχει την δική της πολύπλοκη γεύση, όπως γλυκιά, ξινή, πικρή και καυτερή. Το αγαπημένο μου συστατικό είναι το Κινέζικο τσίλι, είναι καλό για την υγεία, καθώς διώχνει την υγρασία του σώματος και επιπλέον τονώνει την όρεξή σας.

Υπάρχει κάτι που κάνει τη Σαγκάη ξεχωριστή σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Κίνας; Ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο;

Σεφ Τζάκι: Η κουζίνα της Σαγκάης είναι λίγο πιο γλυκιά και λιγότερο λιπαρή, που σημαίνει ότι είναι πιο υγιεινή σε σχέση με τις υπόλοιπες Κινέζικες κουζίνες. Το σιγοβρασμένο χοιρινό με καστανή σάλτα είναι το αγαπημένο μου πιάτο.

Ποια είναι σήμερα η γαστρονομική προτίμηση της Σαγκάης και του Andaz Ξινιαντί στη Σαγκάη;

Σεφ Τζάκι: Είναι η αυθεντική καινοτομία.

Τι θα πρέπει να δοκιμάσουμε στην Θεσσαλονίκη και στο Hyatt; Τι δεν πρέπει να λείπει από τα πιάτα μας;

Σεφ Τζάκι: Προσωπικά προτείνω σιγοβρασμένη βασιλική γαρίδα με πικάντικη σάλτσα ρυζιού, ωστόσο, το βόειο κρέας με σάλτσα μαύρης πιπεριάς και το φρυγανισμένο φιλέτο γριβαδιού με γλυκόξινή σάλτσα είναι μερικά από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσουν.

Ποιο είναι το πιάτο που ανυπομονείς να δοκιμάσεις στην διάρκεια της επίσκεψής σου στην Ελλάδα;

Σεφ Τζάκι: Με ενδιαφέρει να δοκιμάσω το Ελληνικό γιαούρτι και τον μουσακά.

Οι προτάσεις για a la carte μενού θα είναι διαθέσιμές στο εστιατόριο Αμβροσία από τις 27 Φεβρουαρίου και η κορύφωση του γευστικού ταξιδιού θα γίνει την Κυριακή 4 Μαρτίου με το Sunday Brunch το οποίο θα απογειώσει τη γευστική σας εμπειρία .

Πιάστε λοιπόν τα τσόπστικ και απολαύστε: τηγανητό ρύζι, νούντλς, ντιμ σούμ με γαρίδα, κοτόπουλο ή λαχανικά και κινέζικες τηγανίτες. Τώρα ξέρετε πού θα φιλοξενήσετε τους φίλους ή τους συνεργάτες σας από την Κίνα για να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους!

Δείτε το μενού:

Ορεκτικά

Κινέζικο γιαμ με σάλτσα βατόμουρου Φρυγανισμένο φιλέτο κυπρίνου με  γλυκόξινη σάλτσα Κολοκυθάκια με όστρακα και  λάδι κρεμμυδιού Μοσχαρίσιο κοκκινιστό κρέας με σόγια Φασόλια χιονιού, μανιτάρια, λάδι κρεμμυδιού

Κυρίως Πιάτο

Γαρίδες με πικάντικη ζύμη ρύζιού Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μαύρου πιπεριού Τηγανητό ρύζι με θαλασσινά, αυγό και κρεμμυδάκι

Κινέζικα επιδόρπια

Κέικ ρυζιού, με άνθη από Osmanthus Ρύζι ατμού, καρύδια και κόκκινη πάστα φασολιών Καρύδα με ζελέ κόκκινου φασολιού

Η τιμή του είναι €42 ανά άτομο.

Πολιτική παιδιών: 0-6 ετών χωρίς χρέωση, 6-12 ετών 50% έκπτωση

Ώρες: 13.30-17.00

Για περισσότερες πληροφορίες-κρατήσεις καλέστε στο 2310 401295.

Email: dine@hrthessaloniki@hyatt.com  

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα