Η γευστική έκπληξη στην άκρη της πόλης

0
1073

Nikopolis (10)

Είναι πια ολοφάνερο πως η γαστρονομία αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα και δυναμική σκηνή που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη. Μια από τις καλύτερες εκπλήξεις του τελευταίου καιρού είναι η άφιξη του Dome Real Cuisine. Μια άφιξη στα ανατολικά της πόλης και συγκεκριμένα στο Hotel Nikopolis ενός νέου εστιατορίου με σκοπό να μας μυήσει στη μοναδική φιλοσοφία του και να ανταποκριθεί στις πιο υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις. Σε ένα χώρο που διαμορφώθηκε με άποψη, στιλ και αισθητική και μια ωραία αίσθηση απόδρασης από το πολύβουο κέντρο της πόλης για έναν νόστιμο σκοπό.

Nikopolis (9)

Με πρωταγωνιστή εδώ τον σεφ Στέφανο Σταμίδη να έχει επιλέξει μια εξαιρετική σύνθεση τεχνικών και τάσεων της διεθνούς κουζίνας σ’ ένα fusion menu με επιρροές από διάφορες περιοχές του κόσμου, που σε πολλές από αυτές μπορεί να έχεις ταξιδέψει ή να έχεις ερωτευτεί τις κουζίνες τους!

Nikopolis (7)

Και πάμε στην ουσία! Τα επιλεγμένα κρεατικά αποτελούν τον κορμό του μενού. Το εστιατόριο διαθέτει δικό του ωριμαντήριο για την καλύτερη προετοιμασία των κρεάτων, τα οποία ψήνονται στο μαντεμένιο φούρνο της Bertha με βιολογικά κάρβουνα και καταλήγουν στο τραπέζι μας έχοντας μαγειρευτεί με τον ιδανικό τρόπο για να μεγιστοποιηθεί η απόλαυση του κάθε πιάτου. Ο ειδικός θάλαμος ξηρής ωρίμανσης για το σίτεμα των κρεάτων, οι επιλεγμένες κοπές από διάφορες ράτσες από όλο τον κόσμο είναι οι βασικοί πυλώνες γύρω από τους οποίους στήνεται το μενού του Dome που είναι πραγματικά μια απόλαυση για όποιον το γευτεί. Εκπληκτικά καρπάτσιο, δικά τους αλλαντικά, θεϊκό κατσικάκι, γεύσεις που ανεβάζουν τον πήχη ψηλά.

Nikopolis (5) Nikopolis (4)

Ένα άλλο μοναδικό μυστικό επιτυχίας είναι πως διαθέτει τον δικό του λαχανόκηπο με 100% βιολογικά προϊόντα, που κρατούν την απόλυτη φυσική γεύση και νοστιμιά που πολλά πράγματα έχουν απολέσει στον καιρό μας.

Το γεύμα σας θα πλαισιωθεί από μια λίστα κρασιών με επιλογές του ελληνικού αμπελώνα με έμφαση στα μικρά ανερχόμενα οινοποιία, ένα πραγματικό πάνθεον επιλογών που αποζημειώνει αυτόν που αγαπά το διαρκώς ανερχόμενο ελληνικό κρασί.

Nikopolis (3) Nikopolis (2)

Nikopolis (1)

Επειδή όμως απόλαυση σε ένα εστιατόριο δεν δίνει μόνο η κάρτα του μενού του αλλά και ο χώρος εδώ ο θόλος που σημαίνει το όνομα του είναι όνομα και πράγμα. Η αύρα προσφέρει ο φυσικός φωτισμός από τον θόλο, το υπέροχο φως της ημέρας και ο έναστρος ουρανός της νύχτας που δεσπόζει πίσω από τα μεγάλα παράθυρα μαγνητίζουν το βλέμμα. Ο εξωτερικός του χώρος είναι στεγασμένος και συνολικά το εστιατόριο αρθρώνεται σε δύο επίπεδα που επιτρέπουν την απόλαυση της θέας προς την πισίνα και το νερό που κυριαρχεί!

Τα φαινομενικά ετερόκλητα υλικά και τα διαφορετικά σχήματα αποκτούν τη δική τους ισορροπία και το αποτέλεσμα είναι αρμονικό και αναδεικνύει τη σύγχρονη αισθητική.

LUNCH MENU 2017

Τώρα που πιάνει η άνοιξη το νέο του lunch με επιλογή τριών πιάτων στην τιμή των 35 ευρώ τις καθημερινές είναι μια ιδέα αναπάντεχης απόδρασης από την πόλη σε ένα περιβάλλον διακοπών, μόλις δέκα λεπτά μακριά. Σερβίρεται καθημερινά εκτός Κυριακής από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 4:30.

Ασκληπιού 16-18, Πυλαία, Θεσσαλονίκη | Τ: 2310 401092 | www.dome-restaurant.com

Facebook: DomeRestaurantSKG

Nikopolis (6)

Shares

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ