Εστιατόρια

Ένα ταξίδι στον κόσμο με βάση την απόλαυση του κρέατος

Ένα μενού που σε ταξιδεύει σε όσα μέρη του κόσμου ξέρουν να αποθεώνουν το κρέας.

Parallaxi
ένα-ταξίδι-στον-κόσμο-με-βάση-την-απόλα-311179
Parallaxi

Εικόνες: Σοφία Λαμπρινοπούλου

Η άνοιξη στην πόλη θέλει ωραία ανοιχτόκαρδα περιβάλλοντα, ολάνθιστα. Θέλει χαμογελαστούς ανθρώπους και νέες γεύσεις. Για τους λάτρεις του κρέατος το πιο καινούργιο και ταξιδιάρικο μέρος της κρεατοφαγίας διαθέτει όλα τα παραπάνω. Ο Δημήτρης Τζερμιάς έχοντας ταξιδέψει σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου και έχοντας δοκιμάσει λόγω μακράς εμπειρίας (Τηγιανιές και Σχάρες, Ελληνικόν, Familliano) εξαιρετικές συνταγές σε εστιατόρια που ειδικεύονται στο κρέας παντού, δημιούργησε στην Θεσσαλονίκη ένα πρώτης τάξεως περιβάλλον που το ταξίδι στη λατρεία του κρέατος έχει στάσεις σε γεύσεις και κουλτούρες μοναδικές. Από μια σιτσιλιάνικη Ταπενάδα μέχρι υπέροχο Αργεντίνικο πιλάφι που λατρεύουν οι γελαδάρηδες στη νότια Αμερική. Από την Ιαπωνία μέχρι το Περού τρόποι μαγειρέματος, πρώτες ύλες και μυστικά σε μια κάρτα!

Η φιλοσοφία του εξαιρετικού εστιατορίου είναι να δημιουργήσει, σε ένα από τα ιστορικά διατηρητέα των Λαδάδικων μια αίσθηση εξοχής, που θα συνοδεύσει ιδανικά μια κάρτα που θα ζήλευαν πολλά εστιατόρια του κόσμου. Με την εμπνευσμένη υπογραφή του chef Ηλία Σκουλά και την άψογη εκτέλεση του head σεφ Σταύρου Γκρινιεζάκη ξεκινά ένα ταξίδι σε πιάτα που θα θυμάστε για καιρό. Εδώ τίποτε δεν είναι έτοιμο και όλα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σου, σε μια open kitchen που η θέα της θα σε κάνει να ζηλέψεις τη μαγειρική. Από τις εξαιρετικές κοπές μέχρι τα καπνίσματα.

Ξεκινήστε από τα μοναδικά φτιαγμένα στον ατμό ψωμάκια, τα bao bun που θα σας ενθουσιάσουν και συνδυάστε τα με σπουδαίες δημιουργίες. Με χοιρινή πανσέτα και λαχανικά στο φούρνο ή με τραγανό τηγανιτό κοτόπουλο. Αληθινή απόλαυση.

Στο street food οι τρεις εκδοχές του burger (το χορταστικό Jimmys με black angus μοσχάρι, το κουβανέζικο Slopy Joe, το Brisket με στήθος που καπνίζεται 3 ώρες και μαγειρεύεται 3 μέρες, το Black ‘n’ mac, angus burger). Δοκιμάστε μια μοναδική καπνιστή γλώσσα μοσχαρίσια, αιώνια απόλαυση για όσος ξέρουν και ένα τέλειο ταρτάρ κόντρα με τραγανά πατατάκια, το τέλειο Μοναστηριακό βαυαρέζικο λουκάνικο turingen με flat bread, ξυνολάχανο και ντιζόν. Επίσης τέλεια ρώσικη σαλάτα japan style με λαχανικά κομμένα στο χέρι και μαγιονέζα με wasabi και yuzu. Ταπενάδα από τα ελληνικά καφενεία της Μασσαλίας, καϊμάκι καπνιστής μελιτζάνας με ρόδι, μαλακό τυρί.

Η μεγάλη γευστική έκπληξη της κάρτας είναι η λατρεία του μαύρου χοίρου. Το γνήσιο ελληνικό χοιρινό που έχει τις ρίζες του στα χρόνια του Οδυσσέα με τα ωμέγα 3 και 5 λιπαρά, από φάρμα της Φλώρινας, σε εξαιρετικές εκδοχές κεφτέδων, λουκάνικου, μπριζόλας ή πανσέτας. Άλλο πράγμα!

Τολμήστε το Αργεντίνικο μοσχοπίλαφο, το ραγού με παπαρδέλες και το τέλειο κανελόνι με σιγομαγειρεμένο κρέας, όλα γίνονται επί τόπου. Κολασμένες εμπειρίες το κοτόπουλο σαβουρμάς στη σούβλα, η μπριζολοπανσέτα, και το χοιρινό σουβλάκι. Μας τρέλανε η γλυκοπατάτα με κίντσι, το κορεάτικο τουρσί, ο πουρές που ετοιμάζεται σε 3 ώρες, η σαλάτα του Καίσαρα με τραγανή πετσούλα κοτόπουλου, μια τηγανιά που φτιάχνονταν το Μεσαίωνα στην Κρήτη, μια αρνίσια τηγανιά Ταντούνι.

Μην ξεχάσετε τα δικά τους γλυκά όπως το τέλειο ny cheese cake φούρνου ή το παγωτό που φτιάχνεται επί τόπου και το ριζόγαλο της γιαγιάς. Κόλαση.

Θα πιείτε ωραία κοκτέιλ, θα ακούσετε θεϊκή τζαζ, θα νοιώσετε τα vibes ενός κήπου και ας είστε στην καρδιά των Λαδάδικων.

ΤΖΙΜΗΣ Κρεατοφαγείον, Αιγύπτου 21 & Ορβήλου, Λαδάδικα , ανοιχτό 13:00-02:00, τηλ: 2316010490

Site: www.tzimiskreatofageion.gr,

Facebook:www.facebook.com/tzimiskreatofageion

Twitter: www.twitter.com/tzimiskreatofag

Pinterest: www.pinterest.com/tzimiskreatofageion/

Instagram: www.instagram.com/tzimiskreatofageion/

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα