Το National Geographic Traveller στο τεύχος Απριλίου γράφει για ένα εστιατόριο της Θεσσαλονίκης!

2
11908

Estrella 4 years

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την μέρα που το Estrella συστήθηκε στην Θεσσαλονίκη και το μπουγατσάν στο στομάχι μας. Στήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 με αισθητική, όραμα, φρεσκάδα, ταλέντο και στοχευμένο γαστρονομικό στυλ. Η Θεσσαλονίκη έμαθε από το Estrella να τρώει brunch και τί σημαίνει σύγχρονη σκληροπυρηνική “worldstreet” κουζίνα και το Estrella έμαθε πως τελικά η καλή δουλειά πάντα επιβραβεύεται.

Άνοιξε το 2013 στο φοιτητικό-εναλλακτικό κέντρο της πόλης, στον αριθμό 48 της Παύλου Μελά, από τρεις ανθρώπους που αψήφησαν την κρίση και επικεντρώθηκαν στην ιδέα και το Θέλω τους. Τέσσερα χρόνια μετά και το αγαπημένο spot της πόλης, ο ναός του μπουγατσάν και το προπύργιο του brunch – street food στην Θεσσαλονίκη, μετράει χιλιάδες πιστούς, πολλές αναφορές σε διεθνείς τουριστικούς καταλόγους ανάμεσα σε ονόματα μεγαθήρια, δύο επιτυχημένα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και ένα επερχόμενο στα Χανιά όπως και έναν από τους πλέον επιτυχημένους σχεδόν σαρωτικούς λογαριασμούς στο instagram.

Το τελευταίο μάλιστα αποτέλεσε και έναν από τους λόγους για τους οποίους το Estrella κέρδισε άλλη μία αναφορά στην κατηγορία των δημιουργικών ιστοριών της Ελλάδας, του αρθογράφου John Malathronas στην αγγλική έκδοση του National Geographic Traveller για το τεύχος Απριλίου 2017.

Ο αρθογράφος επιλέγει να αναφερθεί σε τρεις ελληνικές ιστορίες δημιουργικότητας που πέτυχαν έξυπνα και πρώτη του επιλογή είναι το Estrella. Κάνει αναφορά στην πρώτη διαδικτυακή εμφάνιση του «μπουγατσάν» στο instagram και στο γεγονός πως έγινε viral αμέσως.

Estrella

Η ίδια αναφορά γίνεται και για την οικογένεια Καπετανάκη και τον τρόπο που τα μέλη της, τα δύο αδέρφια Καπετανάκη, Κώστας και Γιάννης αλλά και η γυναίκα του πρώτου, Μαρία, που βρίσκεται πίσω από το μαγαζί, το τόλμησαν και άνοιξαν το εστιατόριο που ονειρεύονταν παρά τα υψηλά ενοίκια και την κρίση.

Ο αρθογράφος αναφέρεται στα πιάτα που είναι πλέον αγαπημένα εκτός μπουγατσάν και για την πετυχημένη υπογραφή του σεφ Δημήτρη Κοπαράνη σε αυτά. Όπως λέει και o Malathronas, το Estrella μπορεί να περηφανεύεται δικαίως πως αποτελεί την πρώτη μεγάλη καθολική γαστρονομική εμπειρία του instagram στην Ελλάδα.

Σύσσωμη η ομάδα του Estrella θέλοντας να γιορτάσει τα τέσσερα χρόνια αυτής της τρελής πορείας δημιούργησε ένα video στο οποίο κάνει το δικό της πάρτυ με την Θεσσαλονίκη και τους ανθρώπους της παρόντες.

«Από το 2013 το φαγητό μας είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας και αυτό είναι το σημαντικότερο για μας. Η βάφλα από τσουρέκι Θεσσαλονίκης με 2 σοκολάτες και κρέμα ταχίνι, το πεϊνιρλί με φοντύ από γραβιέρα και κασέρι Σοχού, το #bougatsan, η breakfast πίτσα σε ζύμη από κουλούρι Θεσσαλονίκης, το Οθωμανικό burger και τα pancakes δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης χωρίς τους ανθρώπους που τα καταναλώνουν.

Τέσσερα χρόνια μετά, ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Αθήνα και ένα ακόμη που θα είναι έτοιμο άμεσα στα Χανια, γιορτάζουμε με ένα βίντεο για την πόλη, τα σημεία και τους ανθρώπους που ήταν και θα είναι η απόλυτη πηγή έμπνευσης μας. Σας ευχαριστούμε που συνεχίζουμε.»

filmed/edited: Jannis Tomtsis
music: Sugar Factory: Chamber Music
Special thanks:Teo Hatzispirou&Violet Roussos
4 years Estrella special memorabilia sous plat via Frank Moth
Estrella World Street Food: You got the spirit don’t lose the feeling

Διαβάστε Επίσης: 

Τα παντρέματα του «Estrella» και Εδώ δεν έχει μόνο μπουγατσάν!

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ.

Shares

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το μπουγατσάν.Καμία σχέση με τη φωτογραφία που το προμοτάρουν.Σου έρχεται ένας χυλός κρεμας κι απο πάνω σαν στολίδι ένα σκέτο κρουασάν.Το βρηκα προσβλητικό για τα 4 ευρώ και βάλε που κοστίζει αλλά και για τον θόρυβο γύρω από αυτό

  2. Σιγά τα ωά.. με τίποτα δεν αξίζει την διαφήμιση που έχει γίνει… Καθαρό δημοσιοσχετίστικο μάρκετινγκ …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ