Εστιατόρια

Ωρα Ελλάδος Κουζίνα να γλείφεις τα δάχτυλα σου

Ωρα Ελλάδος. Ένα νέο καφενείο μεζεδοπωλείο που αποθεώνει τη νέα ελληνική κουζίνα και το αίσθημα της παρέας!

Parallaxi
ωρα-ελλάδος-κουζίνα-να-γλείφεις-τα-δάχ-79082
Parallaxi

IMG_9432

Ωρα Ελλάδος, υπάρχει μια παλιά αστική γειτονιά του κέντρου που την αγαπάμε πολύ γιατί διαθέτει αρχοντιά, ωραία κτίρια, παρελθόν ένδοξο και μέλλον αφού ανθίζει ξανά. Πλάι στα παλιά σπίτια του Μεσοπολέμου που στέκονται αγέρωχα, τα παλιατζίδικα με τις αντίκες και τα ιστορικά στέκια, ανοίγουν μια σειρά στέκια που σέβονται τη φυσιογνωμία της γειτονιάς.

IMG_9430

Η Ωρα Ελλάδος το πιο πρόσφατο από αυτά αυτοσυστήνεται και δικαιολογημένα Καφενείο-Μεζεδοπωλείο. Από τη συνταγή του παλιού καφενείου απουσιάζει η παλιά πράσινη τσόχα και κυριαρχεί το πνεύμα της παρέας και η πειραγμένη ελληνική κουζίνα στην αποθέωσή της.

IMG_9428

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στην Ωρα Ελλάδος ο Πασχάλης Ζερβίδης, pastry chef, με τεράστια εμπειρία στη Ζαχαροπλαστική την οποία διδάσκει, και ο Νίκος Πενλόγλου, executive chef, από τους πιο έμπειρους σεφ της πόλης που τον πρωτογνωρίσαμε πολλά χρόνια πριν στο Μπιτ Παζάρ και μετά στον Αχινό, βραβευμένος δυο φορές με Χρυσό Σκούφο, ένωσαν τις δυνάμεις τους για αυτό το μεταμοντέρνο καφενείο, πλησίον του Διοικητηρίου πριν ένα χρόνο.

FullSizeRender (5)

Η σκέψη τους ήταν εξ αρχής να λειτουργήσει ως ένας χώρος ξεκούρασης και χαλάρωσης, ιδανικός για παρέες που αφήνουν πίσω τη βοή της πόλης και απολαμβάνουν τον καφέ ή το τσίπουρό τους ή δίνουν ραντεβού για φαγητό εξαιρετικής ποιότητας και γαστριμαργικής εμπειρίας.

FullSizeRender (4)

Με σκεπτικό να υπάρχει πέραν της κάρτας και μια πρόταση ενός-δύο πιάτων ημέρας βασισμένο σε ό,τι προσφέρει σε προϊόντα η εποχή. Μαγειρεμένα, όπως και τα υπόλοιπα πιάτα, μπροστά στα μάτια σου σε ένα open kitchen που αποκαλύπτει και τα μυστικά της δουλειάς του βραβευμένου μάγειρα.

Κρασιά από κτήματα μικρών παραγωγών, ελληνικές έντεχνες μουσικές και μια ζεστασιά ελληνικού σπιτιού τριγύρω.

IMG_9447

Μια σειρά εντυπωσιακά νέα πιάτα ξεκινούν τη νέα σεζόν εντάσσοντας νέες συγκινήσεις στη γαστρονομική κουλτούρα της πόλης. Οι διαρκείς αναζητήσεις τους αυτό το φθινόπωρο είναι εντυπωσιακές. H αλλαγή του καταλόγου φέρνει ταλιατέλες με κάρι και λαχανικά, Φιλετάκια κοτόπουλο με πιπεριές, κανέλα και κάρδαμο, σαρδέλα σουσαμένια με πράσινη σαλάτα, απίθανα στικ γαλοπούλας σε τέμπουρα με δεντρολίβανο, αλλά και γλυκά όπως η περίφημη πάβλοβα με κρέμα λεμονιού, cheese cake με σάλτσα βατόμουρο,

DSC_0013

Στις νέες τους υπηρεσίες είναι το prive chef στο χώρο σας όπου έρχονται μαγειρεύουν επί τόπου μπροστά στα μάτια σας το μενού που έχετε αποφασίσει, σερβίρουν και φεύγουν για να σας αφήσουν να απολαύσετε, με 90 ευρώ κόστος.

DSC_0080DSC_0085DSC_0086

Και για φινάλε εξαιρετικά μαθήματα ζαχαροπλαστικής από ένα μέτρ του είδους εντός της Ώρας Ελλάδος.

DSC_0103

DSC_0114

Κλείστε την εμπειρία με το ωραιότερο Αρμενοβίλ που φάγατε ποτέ και θα σας εξηγήσουν ότι είναι γλυκό γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης.

Πήγαμε, εντυπωσιαστήκαμε και θα ξανάπαμε.

FullSizeRenderFullSizeRender (2)FullSizeRender (1)

*Ωρα Ελλάδος, Tάσκου Παπαγεωργίου 4, απέναντι από το ξενοδοχείο Ολύμπια, τηλ 2310 224748

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα