Το πιο νόστιμο street food στον πιο μεγάλο δρόμο της πόλης!

0
1693

Kantina (13)

Το πιο ανερχόμενο είδος φαγητού τα τελευταία χρόνια στην πόλη είναι αναμφισβήτητα το street food. Μια σειρά νέοι χώροι εστίασης, νέες γαστρονομικές ιδέες και τρόποι παρουσίασης αλλά και Festival που το εντάσσουν πια σε μια άλλη αρένα ανταγωνισμού, ανεβάζοντας διαρκώς το επίπεδο, κάνουν το street food αντικείμενο του πόθου, τόσο για αυτόν που το ετοιμάζει όσο και για κείνον που το καταναλώνει.
Kantina (2)

Η πιο νέα άφιξη σε αυτή την κατηγορία είναι μια καντίνα με τα όλα της. Και επειδή το φαγητό δρόμου πρέπει να βρίσκεται και στο φυσικό του χώρο, στο δρόμο δηλαδή, αυτή η καντίνα πήγε και άραξε στον μεγαλύτερο δρόμο της πόλης, στον Περιφερειακό, στην έξοδο του Πανοράματος και της Πυλαίας.

Kantina (3)

Δημιουργοί της οι άνθρωποι που άλλαξαν το street food στην πόλη από το 1993, οι δημιουργοί του Ντερλικατέσεν. Εξάλλου η μετεξέλιξη του θρυλικού σήματος στο σήμερα είναι αυτή η καντίνα. Μια τέτοια υπέροχη καντίνα σε υποδέχεται, που τη βρήκαν παροπλισμένη στο Λούνα Παρκ και την ανασκεύασαν ώστε να μοιάζει με ένα σκηνικό ταινίας, ειδικά όταν σουρουπώνει και πλησιάζεις και έχουν ανάψει οι χρωματιστές λάμπες τριγύρω θαρρείς πως θα εμφανιστούν ήρωες από road movie του Τζάρμους.

Kantina (4)

Το εσωτερικό, εξίσου εντυπωσιακό, σε σχέδια του Αντώνη Μορφίδη, στον οποίο η πόλη χρωστά πολλά ωραία μαγαζιά, υπηρετεί το ίδιο όραμα, ξύλο, σίδερο, φωτιστικά φτιαγμένα από κλουβιά, η γνωστή λαιμητόμος πάνω από το ταμείο και μια μοναδική καινοτομία. Λανσάρει το παρασκευαστήριο μπροστά στα μάτια σου. Ενώ έχεις συνηθίσει να βλέπεις την πλάτη του ψητά στα παραδοσιακά ψητοπωλεία εδώ τα πράγματα αλλάζουν. Ένα γυάλινο παραπέτασμα σε χωρίζει από αυτό που ετοιμάζει πάνω σε μια θερμή πλάκα και πρόκειται να αποτελέσει το γεύμα σου. Εκεί όλα στα φανερά.

Kantina (5)

Πάμε τώρα στην ουσία για την οποία πηγαίνει κανείς σε μια καντίνα. Το φαγητό που θα είτε θα απολαύσεις επί τόπου στα τραπεζάκια τους σύντομα είτε θα πάρεις μαζί σου για να απολαύσεις στο δρόμο, το σπίτι ή ακόμα και το αυτοκίνητο.

Kantina (6)

Εδώ όπως υποψιάζεσαι το κρέας είναι ο βασιλιάς. Αλλά ένα κρέας που πραγματικά μοιάζει κρέας και όχι επεξεργασμένο υποκατάστατο. Οι προμηθευτές τους είναι μερακλήδες άνθρωποι και το σουβλάκι είναι σουβλάκι, το παϊδάκι δεν μοιάζει ένα ξέχειλο από το λίπος πράγμα που σε ξεγελά και το σούπερ μπιφτέκι των 300 γραμμαρίων, από αρνί, μοσχάρι και χοιρινό μαζί είναι από τα ωραιότερα μπιφτέκια που έφαγες ποτέ. Όλες οι καινοτομίες του Ντερλικατέσεν με τις σαλατούλες, τις πιτούλες, τα δικάβαλα, που λατρεύεις είναι και εδώ και έχουν προστεθεί και άλλα. Ο φοβερός ισπανικός φούρνος με το κάρβουνο που ψήνει με κάρβουνο στους 400 βαθμούς χωρίς τις παρενέργειες του κάρβουνου, τα καψίματα και τις αστοχίες.

Kantina (7)

Δοκιμάσαμε τις εξαιρετικές φουρνιστές πατάτες γεμιστές με αυγό και λουκανικάκια, το greatest hit Κοσμικόν, φιλετάκι διπλωμένο σε τορτίγια με ωραία σος, το άκρως ταιριαστό στη Σαρακοστή που ξεκινά Φιλοζωϊκόν με λαχανικά κια μανιτάρια αγκαλιά με σος φέτας ή τα γνωστά σουβλάκια από χαλούμι ή λαχανικά, την ενεργειακή μπάρα, όνομα και πράμα. Επίσης η ιδέα του Cantinato της μπακέτας των 40 εκατοστών που εισάγουν με όποιο κρεατάκι επιθυμείς εντός, πανσέτα, σουβλάκι ή χοιρινό αποτελεί ένα πλήρες γεύμα και αναλόγου τύχης είναι το hot dog με επιλογή Τρικαλινού, Νυρεμβέργης ή Τζουμαγιάς.

Kantina (8) Kantina (9) Kantina (10) Kantina (11) Kantina (12) Kantina (14)

Από την πρώτη μέρα που άνοιξε χωρίς καμία διαφήμιση γίνεται προσκύνημα. Τα αυτοκίνητα σταματούν εδώ για μια γευστική στάση που όσο καλοκαιριάζει θα γίνεται και πιο ενδιαφέρουσα καθώς ετοιμάζουν και την ταράτσα με θέα στον Περιφερειακό που τα αμάξια περνούν δαιμονισμένα και είναι από μόνα τους σκηνικό, τον περιβάλλοντα χώρο της καντίνας που θα ανοίξει κεπέγκια και θα σερβίρει στην αλάνα. Συνόδευσε τα με ένα σφηνάκι παλαιωμένου τσίπουρου που όμοιο του δεν έχεις πιει.

κσ

Τα Ντερλικατέσεν ξεκίνησαν με το θρυλικό πρώτο μαγαζί της Κούσκουρα το 2003 που παραμένει ναυαρχίδα. Στην Καντίνα δεν γίνονται κρατήσεις, γιατί είναι καντίνα και δεν θα βρεις τίποτε τηγανιτό εκτός από πατάτες. Είναι ένα οικουμενικό μέρος αφού από την πρώτη μέρα συναντάς όλες τις ηλικίες και όλες τις κοινωνικές τάξεις, από Πανοραμίτισες με γούνα μέχρι διερχόμενους οδηγούς φορτηγών! Έχει το πιο καθαρό βρώμικο δρόμου, αποδεδειγμένα.

Kantina (1)

*Καντίνα Ντερλικατέσεν, Δημητρίου Φωκά 8, Πυλαία, Τηλ. 2310300064, Fb: Καντίνα Ντερλικατέσεν

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ.

Shares

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ