Εστιατόρια

Στη γαλήνη του καλοκαιρινού κέντρου

Ένα ολοκαίνουργιο μενού που μοσχοβολάει τη φρεσκάδα μιας καλοκαιρινής ημέρας.

Parallaxi
στη-γαλήνη-του-καλοκαιρινού-κέντρου-206634
Parallaxi

Έχουν μια ξεχωριστή ομορφιά τα αστικά καλοκαίρια στο κέντρο. Είναι ασυνήθιστα ήσυχα, ασυνήθιστα όμορφα και εσχάτως ασυνήθιστα νόστιμα. Καθώς άνθρωποι σαν τον Σπύρο Απταλίδη, που αγαπά πολύ την κουζίνα του και να δημιουργεί περιβάλλοντα θαλπωρής για όσους περιποιείται φροντίζουν να ανανεώνουν γευστικά την καθημερινότητα μας.

Το χειμώνα το By the Cook του απέκτησε φανατικούς φίλους για την υπέροχη κουζίνα του. Έγινε στέκι φανατικών φίλων που περίμεναν πως και πως την καλοκαιρινή πρόταση της κάρτας που ήρθε και συναρπάζει.

To ολοκαίνουργιο καλοκαιρινό μενού του ξεκινά με δροσερές και πεντανόστιμες σαλάτες όπως η Ceasar΄s με απάκι κοτόπουλο και χειροποίητο dressing και τα μαυρομάτικα φασόλια πιάζ με νομάτα, ελιές και πάπρικα. Μια σαλάτα έκπληξη για τους καλοφαγάδες που θέλουν κάτι ελαφρύ που να ξαφνιάζει τον ουρανίσκο.

Η φαντασία του σεφ παντρεύει μοναδικά αυτό το καλοκαίρι υλικά και γεύσεις. Η φάβα Φενεού παντρεύεται με κάππαρη γιαχνί, το χούμους με μαυροκούκι σερβίρεται με ψητές πιτούλες και οι τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι!

Η τάρτα με κολοκυθάκια, φέτα και μυρωδικά μοσχοβολάει και οι μπρουσκέτες με κατίκι Δομοκού και καπνιστό ψαρονέφρι αρωματίζονται ελαφρά με χυμό πορτοκάλι! Τα σουτζουκάκια από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά στη σχάρα, σήμα κατατεθέν του σέφ Σπύρου Απταλίδη σταθερά στο μενού!

Επίσης, μετά από αρκετό καιρό επανεμφανίζεται στο μενού το χουνκιάρ μπεγιεντί (πουρές μελιτζάνας με κοκκινιστό μοσχαράκι), στην καλύτερη εκτέλεση που δοκιμάσατε ποτέ! Το κοτόπουλο μαρινάρεται σε γιαούρτι, τζίντζερ και πάπρικα και σερβίρεται με βουτυρένιες πατατούλες με χονδρό αλάτι και το ψαρονέφρι στη σχάρα απογειώνεται με salsa verde συνοδεία πηρουνάτου πουρέ πατάτας.

Δεν λείπει η πάστα με πέννες alla Norma με μελιτζάνες, ντομάτα και βασιλικό και λιγκουίνι με πέστο ρόκας και σύγλινο Μάνης! Το καλαμάρι ψήνεται στη σχάρα και αρωματίζεται με λαδολέμονο εσπεριδοειδών και τα ριγκατόνι ταιριάζουν άψογα με τόνο και κάππαρη!

Πραγματικό προσκύνημα τα μεσημέρια μετά τη δουλειά, λίγο πριν πέσεις στη θερινή ραστώνη του απογεύματος ή τα βράδια που αναζητάς λίγη δροσιά στο κέντρο και ένα μέρος να απολαύσεις καλό φαγητό με παρέα και κουβέντα.

Λίγα τα τραπεζάκια έξω, αλλά ο χώρος δροσερός, με ορθάνοιχτα παράθυρα στην ήσυχη Σκρα, γεμάτος τέχνη στους τοίχους και καλή μουσική, ποικιλία από ελληνικές μπύρες, τσίπουρα και κρασί και όπως πάντα το επικό cheesecake by the cook για γλυκό τελείωμα!

*By the cook, Σκρά 3, Τ. 2310222392, Fb: By the cook

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα