Εστιατόρια

Τα παντρέματα του «Estrella»

Λέξεις: Κωστής Ζαφειράκης Παντρέματα. Γαστρονομικά, αισθητικά, ροκ, πανκ και ηλεκτρονικά. Στις δερμάτινες πολυθρόνες του «Estrella» βυθισμένος, ακούς μουσικές (με την κομψότητα της Βάσως Βλαχοπούλου και άλλων dj), με την Αγία Σοφία μπροστά σου, κάδρο βυζαντινό. Ο Δημήτρης Κοπαράνης ψήνει, τηγανίζει, βράζει, χαίρεται κι ανακατεύει νοστιμιές της Μεσογείου και της υδρογείου. Βαρκελώνη, Νέα Υόρκη, Μαρόκο, Θεσσαλονίκη: […]

Parallaxi
τα-παντρέματα-του-estrella-22498
Parallaxi
estrella_1.jpg

Λέξεις: Κωστής Ζαφειράκης

Παντρέματα. Γαστρονομικά, αισθητικά, ροκ, πανκ και ηλεκτρονικά. Στις δερμάτινες πολυθρόνες του «Estrella» βυθισμένος, ακούς μουσικές (με την κομψότητα της Βάσως Βλαχοπούλου και άλλων dj), με την Αγία Σοφία μπροστά σου, κάδρο βυζαντινό. Ο Δημήτρης Κοπαράνης ψήνει, τηγανίζει, βράζει, χαίρεται κι ανακατεύει νοστιμιές της Μεσογείου και της υδρογείου. Βαρκελώνη, Νέα Υόρκη, Μαρόκο, Θεσσαλονίκη: διαδρομές για μυαλό και ουρανίσκο. Άμα καταπιείς καμιά μπύρα παραπάνω ή κανένα χαριτωμένο κοκτέιλ, μπορεί και να πιάσεις κουβέντα ή να χορέψεις με την μακρυμαλλούσα που’ χει «κεντήσει» στον τοίχο η Simoni Fontana. Τρως κι ένα  προφιτερόλ στο βαζάκι, με τσουρέκι αντί για «σου», και βγαίνεις στην Παύλου Μελά (48), αεράτος. Ρώτησε τον Κώστα να σου πει για τις παρουσίες «φαινόμενα» που έχουν σκάσει μύτη στο μαγαζί. Το μπουγατσάν, ένα γλυκό κρουασάν με ζεστή κρέμα μπουγάτσας, ζάχαρη άχνη και κανέλα που έγινε viral φτάνοντας μέχρι την Guardian και το prettyeclair,

Το Estrella μετα τον The Guardian φιλοξενείται στο National Geographic Traveller magazine στην εκδοση του Ιανουαριου/Φεβρουαριου 2015.

*Estrella, Παύλου Μελά 48, Τηλέφωνο: 2310272045

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα