Γευση

10 top σημεία για το επαγγελματικό γεύμα στην πόλη

Για να γίνει το ιδανικό deal χρειάζεται και το σωστό περιβάλλον. Εδώ συγκεντρώσαμε τα 10 αγαπημένα μας εστιατόρια για το απόλυτο επαγγελματικό τραπέζι.

Parallaxi
10-top-σημεία-για-το-επαγγελματικό-γεύμα-στ-180625
Parallaxi

12439419_842520009213192_8750952972667653198_n

Στο εξωτερικό δίνουν τεράστια σημασία στις συμφωνίες που είτε επισφραγίζονται με γεύμα είτε κλείνονται κατά την διάρκεια επαγγελματικού γεύματος ή δείπνου. Περιστρέφονται όλα γύρω από την εικόνα και τον αέρα που αποπνέει η αισθητική και η προσανατολισμένη φιλοσοφία του χώρου. Από το interior design μέχρι τις μικρές λεπτομέρειες του μενού και τις ετικέτες της κάβας, όλα παίζουν τον δικό τους ρόλο ανάλογα με την εκάστοτε περίσταση επαγγελματικής συνάντησης.  Στην Θεσσαλονίκη ο γαστρονομικός χάρτης της πόλης είναι γεμάτος από αντικειμενικά υπεράριθμες επιλογές για τους ενδιαφερόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό επιλέξαμε τα 10 αγαπημένα μας εστιατόρια και χώρους, ιδανικά για να φιλοξενήσουν ένα επαγγελματικό γεύμα στην πόλη. Διαφορετικά μεταξύ τους και το κάθε ένα από αυτά ιδιαίτερο για τον σκοπό αυτό. Από κάτι τελείως urban και δυτικό σε κάτι κλασάτο και διαχρονικό, έπειτα σε κάτι απόλυτα σύγχρονο, εκκεντρικό και τέλος σε κάτι που παίζει με όλα τα παραπάνω.

Έργον Αγορά. Ιδιαίτερος χώρος, σύγχρονος και ταυτόχρονα εκλεκτικός. Με κουζίνα εξαιρετική, ελαφριά, ντελικάτη και ταυτόχρονα εκρηκτική. Μεζεδοπωλείο, παντοπωλείο, εστιατόριο, κάβα, cafe και χώρος εκδηλώσεων. Με τεράστια γκάμα ελληνικών γεύσεων, από τυριά και αλλαντικά, γλυκά του κουταλιού, βότανα και ζυμαρικά, ελληνικά παγωτά και αλείμματα και την λίστα να συνεχίζεται. Και όλα σε έναν εντυπωσιακό μοντέρνο, βιομηχανικού ύφους, χώρο που φτάνει τα χίλια τετραγωνικά.

*ΕΡΓΟΝ ΑΓΟΡΑ, Παύλου Μελά 42, Τηλ. 2310288008, ergonfoods.com 

εργον-2

Thria. Φωτισμός του πρόδιδε μια ατμόσφαιρα που σου φέρνει στο νου νέα Υόρκη ή ακόμα και Τόκιο. Όμως είσαι στη Θεσσαλονίκη και αυτό το αντιλαμβάνεσαι βλέποντας από τα μεγάλα του παράθυρα τη θάλασσα και τα υπέροχα φωτισμένα δέντρα της νέας παραλίας. Καθώς εισέρχεσαι δεσπόζει η open kitchen. Πίσω από το τζάμι της απερίσπαστη μια ολόκληρη ομάδα μαγείρων μοιάζει με ορχήστρα που υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Τασιούλα. Το concept της κουζίνας του προήλθε μετά από ατέλειωτες συζητήσεις και τριβή μιας παρέας ανθρώπων και βασική του αρχή: Χρήση εξαιρετικών πρώτων υλών από τη λεκάνη της Μεσογείου, λοξές ματιές σε στοιχεία εθνικών κουζινών που αγαπούν και νέες μέθοδοι παρασκευής. Κενό αέρος, μπάνιο λαδιού ή νερού, σουρίτ, αντιστάσεις. Ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με υλικά, προϊόντα και επεξεργασίες που καταλήγουν σε ένα εντυπωσιακό στήσιμο πιάτων και σε μια ακόμα πιο εντυπωσιακή γαστριμαργική εμπειρία.

*Thria, Μαρίας Κάλλας 1, Ποσειδώνιο, 231 082 1120, Facebook 

E7A4053

Be*. Το εστιατόριο be* ως ένας από τους πλέον σύγχονης υψηλής αστικής αισθητικής χώρος, δημιουργεί σε συνδυασμό με τις γεύσεις του και την προσέγγισή του στην casual κουζίνα έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χώρους της πόλης, ιδανικούς και για ένα επαγγελματικό γεύμα. Χρώμα και σύγχρονη προσέγγιση σε επίπεδα ευρωπαϊκής πόλης με το μενού του και τον αέρα του να δημιουργεί το κατάλληλο background για ένα ανάλογο επαγγελματικό γεύμα.

*Be*, Koμνηνών 10, Τηλέφωνο:  2310 021 010, Facebook 

11742676_949817688403557_8447081466025941323_n

Νέον Iντεάλ. Ένας χώρος που πιο πολύ μοιάζει με ένα σικ σπίτι σε παρισινό δρομάκι στην ανατολική όχθη του Σηκουάνα παρά με cafe-resto. H ολοκληρωτική μεταμόρφωση, δια χειρός της αρχιτεκτόνισας, που η πόλη της χρωστά πολλά υπέροχα μαγαζιά, της Ράνιας Σταματάκη, σε ένα αληθινά γοητευτικό ολοκαίνουριο bistrot που τιμώντας το παλιό στέκι ονομάζεται νέο Ιντεάλ. Με το βαθύ πράσινο χρώμα να κυριαρχεί, στα βελούδα καναπεδάκια, τις καρέκλες, τα φωτιστικά και τις λεπτομέρειες και καθρέφτες μεγάλους που βοηθούν τα βλέμματα να συναντηθούν σε ένα τόσο μοναδικό χώρο. Δείτε ένα δείγμα από το εξαιρετικό και ιδιαίτερο μενού του αλλά και την φιλοσοφία και το στήσιμο των πιάτων του εδώ, και θυμηθείτε το στο επόμενο επαγγελματικό γεύμα που πρέπει να προτείνετε.

*Γρηγορίου Παλαμά 1, Τηλ. 2310273039, FB: To Neon Ideal – Το Νέον Ιντεάλ

Ιντεάλ-2

Navona. Ένα υπέροχο ολοστρόγγυλο κτίριο στην αυλή του Makedonia Palace υποδέχεται τον περαστικό αλλά και τον γνώστη βαφτισμένο με το όνομα της ωραιότερης πλατείας της Ρώμης. Της θρυλικής piazza Navona. Όχι τυχαία. Η ιταλική κουζίνα που είναι το φόρτε του εξηγεί το φόρο τιμής στην πασίγνωστη πλατεία. Το Navona δεν είναι αυτό που λέμε ένα ξενοδοχειακό εστιατόριο ή μπαρ. Το αντίθετο. Είναι ένα ανοικτό στην πόλη σημείο που κατάφερε να συγκεράσει τις δυο έννοιες, του resto και του bar με ένα μαγικό all day τρόπο. Tο εστιατόριο δικαιώνοντας τη φήμη του αντιμετωπίζει την ιταλική κουζίνα ως όλον, ως ένα εντυπωσιακό σκηνικό γεύσεων, κουλτούρων και τάσεων που σέβεται το ίδιο τα ζυμαρικά με το κρέας και το ψάρι δημιουργώντας ένα μωσαϊκό μιας από τις ωραιότερες κουζίνες του κόσμου.

*Μεγ. Αλεξάνδρου 2, τηλέφωνο 2310897444, Δείτο το site με τον κατάλογο τους εδώ.

Στιγμιότυπο-2016-02-28-7.25.33-μμ

Ίωνος. ‘Ενας εξαιρετικά καλαίσθητος χώρος που τον λούζει το φως και κυριαρχεί το ξύλο αλλά και οι δερμάτινοι brit style καναπέδες όπως και το χρώμα. Το bar-resto που πρωταγωνιστεί στη Στοά Δραγούμη, η οποία έκανε μεταξύ άλλων και την πλατεία Ελευθερίας προορισμό. Εντελώς αυτόνομο από τη Στοά εντάσσει στο δυναμικό του το σεφ Μανώλη Παπουτσάκη ο οποίος δημιουργεί μια εξαιρετική κάρτα με χορταστικές σαλάτες όπως η Μεσκλάν, ή άλλη του πατζαριού ή του χειμωνιάτικου κήπου. Μια απίστευτη τάρτα περέκ, ταρτάρ από φρέσκο ψάρι και άλλα δέκα πεντανόστιμα πρώτα, και στα κυρίως ποικιλία από ζυμαρικά και κρεατικά με νότες παράδοσης με σύγχρονη προσέγγιση.

*Ιώνος Δραγούμη 3, Πλατεία Ελευθερίας, Τηλέφωνο: 231 051 4545, Facebook

FullSizeRender_3-19

Blacklime.  Στον ημιώροφο της στοάς Χιρς, στο συγκρότημα του Notos Galleries ανεβαίνοντας με την ηλεκτρική σκάλα συναντάς ένα στέκι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Η μεγάλη έκπληξη του χώρου είναι ο κήπος που έχουν φτιάξει στο βάθος, ένας κήπος σε ημιώροφο στην καρδιά της Τσιμισκή. Εξωτερικός αλλά και θερμαινόμενος το χειμώνα.

Παρατηρώντας τα τραπέζια τριγύρω συναντάς μερικούς πραγματικά ενδιαφέροντες ανθρώπους που τονώνουν τον κοσμοπολιτισμό του χώρου. Επειδή όμως η επιτυχία ενός χώρου δεν είναι μόνο το στήσιμο και οι άνθρωποι που συναντάς εκεί αλλά κυρίως οι άνθρωποι που το φροντίζουν και τα πιάτα του εδώ είναι που δίνει ρέστα ο χώρος. Το καλύτερο service που είδαμε στην πόλη από ανθρώπους εκπαιδευμένους με συνθήκες πεντάστερου ξενοδοχείου έρχεται να συναντήσει την πιο φροντισμένη κάρτα casual φαγητού. Ακόμα και αν ήρθατε για ένα καφέ ή ένα επαγγελματικό ραντεβού ο πειρασμός είναι μεγάλος. Δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε…

*Blacklime, Τσιμισκή 24, Στοά Χιρς, Θεσσαλονίκη, 231 026 0197, Facebook

160

Dome Real Cuisine. Μια άφιξη στα ανατολικά της πόλης και συγκεκριμένα στο Hotel Nikopolis ενός νέου εστιατορίου με σκοπό να μας μυήσει στη μοναδική φιλοσοφία του και να ανταποκριθεί στις πιο υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις. Σε ένα χώρο που διαμορφώθηκε με άποψη, στιλ και αισθητική και μια ωραία αίσθηση απόδρασης από το πολύβουο κέντρο της πόλης για έναν νόστιμο σκοπό. Με πρωταγωνιστή εδώ τον σεφ Στέφανο Σταμίδη να έχει επιλέξει μια εξαιρετική σύνθεση τεχνικών και τάσεων της διεθνούς κουζίνας σ’ ένα fusion menu με επιρροές από διάφορες περιοχές του κόσμου, που σε πολλές από αυτές μπορεί να έχεις ταξιδέψει ή να έχεις ερωτευτεί τις κουζίνες τους! Η αύρα που προσφέρει ο φυσικός φωτισμός από τον θόλο, το υπέροχο φως της ημέρας και ο έναστρος ουρανός της νύχτας που δεσπόζει πίσω από τα μεγάλα παράθυρα μαγνητίζουν το βλέμμα. Ο εξωτερικός του χώρος είναι στεγασμένος και συνολικά το εστιατόριο αρθρώνεται σε δύο επίπεδα που επιτρέπουν την απόλαυση της θέας προς την πισίνα και το νερό που κυριαρχεί!

*Ασκληπιού 16-18, Πυλαία, Τ: 2310 401092, dome-restaurant.comFacebook 

Nikopolis-4

Ambrosia του Hyatt Regency Thessaloniki. Mοναδικός συνδιασμός ενός πραγματικά φιλικού περιβάλλοντος με ένα σπάνιο σέρβις που απογειώνει το εστιατόριο και σε συνδυασμό με το εξαιρετικής σύλληψης και εκτέλεσης μενού του το καθιστά ιδανικό για ένα κλασικό επαγγελματικό γεύμα υψηλών απαιτήσεων. Καθώς θα αφήνετε πίσω σας τη ρεσέψιον του ξενοδοχείου και θα μπαίνετε στο μοναδικό cozzy κόσμο του στιλ και της απόλαυσης, θα αρχίζει μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

*Κρατήσεις: 2310 401295, Email: dine.hrthessaloniki@hyatt.com 

12342737_880314212076661_7668796659910579366_n

Orizontes. Η προνομιακή τους θέση, στην κορυφή της ωραιότερης πλατείας της πόλης, κάνει τους Ορίζοντες ένα εξαιρετικά ζηλευτό χώρο για να απολαύσει ένα ωραίο γεύμα ή δείπνο και πόσο μάλλον επαγγελματικό όταν πρόκειται όλα αυτά τα χαρακτηριστικά να επιδράσουν θετικά κατά την διάρκειά του. Αν προσθέσεις στη θέση το class που αποπνέει ο χώρος, ένα μείγμα αριστοκρατικής σάλας και θαλπωρής σπιτικής τραπεζαρίας, τότε έχεις το σκηνικό. Που συμπληρώνεται με την μοναδική βεράντα για τις ηλιόλουστες μέρες και τις έναστρες νύχτες. Με το Θερμαϊκό πιάτο. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το μενού και την γαστρονομική του φιλοσοφία εδώ.

*Ορίζοντες, Roof Garden Electra Palace, τηλ 2310294000

or

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα όσα συμβαίνουν στην γαστρονομία της πόλης 

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα